Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Транзитиране на "баничарка" с немски "цолов" номер през Сърбия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Транзитиране на "баничарка" с немски "цолов" номер през Сърбия?

Колеги, някой попадал ли е на следният казус:
    Купих си баничарка Форд Експрес (Ескорт с "раница") с товарна (LKW) регистрация от Германия, направих си застраховка и експортна регистрация с червен (цолов) номер и се тръгнах към БГ... На влизане в Сърбия, обаче, ме изгониха от леките коли и ме пратиха да мина при камионите... Там ми заявиха, че "теретните ауто" (демек товарните) задължително правят "спедиция" (митн. декларация за транзит), ако са с червен (цолов) номер...
    За въпросната "услуга" ме таксуваха 140 евро и бях придружен от сърбин - представител на спед. фирма до митницата на Градина...

На нашата граница митничаря и момчето попълващо манифестите ми казаха, че сърбите са ме измамили и че не са чували за наредба/закон, който задължава да се прави "спедиция" за LKW, което е с червен (цолов) номер...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

От: Транзитиране на "баничарка" с немски "цолов" номер през Сърбия?

Доколкото знам "спедиция" правеха, ако имаш натоварена стока в буса, един вид гаранция, че няма да е разтовариш на тяхна територия стоката.

Коментар

И според мен са те излъгали . Щом си с червен номер ,значи си имал и валидна гражданска . Ако не са се заяли за превозвана от теб стока , не би трябвало да има спедиция .

Коментар

Сърбите обичат да ги правят тези номера, от преди 15 години. Тогава и при нас се случи същото в общи линии.
        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Добре де, кой ви бие през ръцете да минавате приз српско?
          То само тва да беше, убу, ама ...

Мноо се изкефих кво каза техниот президент като беше в Масква )))
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Добре де, кой ви бие през ръцете да минавате приз српско?
            То само тва да беше, убу, ама ...
            е, откъде да мина - през Румъния ли... като сложиш ферибота и "хубавия" път... Пак същата работа... Поне колата е "пушка" - сега се връщам от сервиза и казаха, че за пръв път виждат предница 97-ми набор, на която нищо не е за смяна... Една тресчотка на педала на съединителя имаше счупена /15лв/ и изгорял клаксон... Сложих и нова предна броня за 50лв...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Същата, същата, ама не те занимават с глупости, няма велики митничари с тараш, не допринасяш за српската икономика и т.н.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

последния път на фарибота румънеца си искаше като циганче - едвам го изгоних... Да не говорим, че се кара предз милион села и дебнат просяци (пардон полицаи)... През Сърбия съм минавал повече от 10 пъти и никога не съм имал проблем до този петък...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  Колеги, някой попадал ли е на следният казус:
                  Купих си баничарка Форд Експрес (Ескорт с "раница") с товарна (LKW) регистрация от Германия, направих си застраховка и експортна регистрация с червен (цолов) номер и се тръгнах към БГ... На влизане в Сърбия, обаче, ме изгониха от леките коли и ме пратиха да мина при камионите... Там ми заявиха, че "теретните ауто" (демек товарните) задължително правят "спедиция" (митн. декларация за транзит), ако са с червен (цолов) номер...
                  За въпросната "услуга" ме таксуваха 140 евро и бях придружен от сърбин - представител на спед. фирма до митницата на Градина...

На нашата граница митничаря и момчето попълващо манифестите ми казаха, че сърбите са ме измамили и че не са чували за наредба/закон, който задължава да се прави "спедиция" за LKW, което е с червен (цолов) номер...
                  На мен ми спретнаха същия номер но преди 7-8 години! С празен бус с цолови номера! Вече не минавам оттам с транзитни номера!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Товарните коли ( с регистрация в ЕС) плащат транзитна такса през Сърбия, когато са празни, в размер на 5 евро. Това е когато нямат разрешително за транзит. Когато имат такова разрешително, не плащат нищо. Когато имат товар - зависи от това с какви документи пътува товарът ( TIR, T2L, CMR ) и това е отделен въпрос. Жалко е, че сръбските митничари правят такива номера на незнаещите. Не съм чувал колега (шофьор на камион) да се оплаче от това. И още..подобни номера правят във ВСИЧКИ страни от Балканския регион. Относно маршрута - добър маршрут, според мен е Железни врата - Брегово. Избягват се формалностите по границите на Словения, Хърватска, Сърбия. Кара се по нелоши пътища в Румъния и не се плаща ферибот.
                    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                      ... Относно маршрута - добър маршрут, според мен е Железни врата - Брегово. Избягват се формалностите по границите на Словения, Хърватска, Сърбия. Кара се по нелоши пътища в Румъния и не се плаща ферибот.
                      Словения не разбрах кога я минах - какви формалности?
                      хърватска - опитаха се да си поискат почерпка, но им казах, че нямам... (после сърбите ме убеждаваха, че който не почерпи хърватите, прави "спедиция" там)...
                      Ако отида до Брегово, оттам до София не е ли по-зле?
                      Като път не вярвам някой да оспори, че най-бърз и удобен е през Словения, Хрватска, Сърбия (Калотина), когато става въпрос за пътуване от Мюнхен до София?
                      Аз лично съм висял на два пъти по 3-4 часа на Сръбско-Унгарската граница... Приключението "пътуване през Румъния" + ферибот също не бих казал, че е приятно... А пътуването Видин или Оряхово до София пък е върха на сладоледа...

Коментар

Ако пак ми се наложи подобно пътуване, просто ще знам, че сърбите ме бъзикат... Защото те настойчиво ме убеждаваха, че товарен автомобил с червен немски номер не може да мине без спедиция!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          Ако пак ми се наложи подобно пътуване, просто ще знам, че сърбите ме бъзикат... Защото те настойчиво ме убеждаваха, че товарен автомобил с червен немски номер не може да мине без спедиция!
                          Тедо, то бъзик на гол гъз нали знаеш!! Като знаеш, че те бъзикат какво ще направиш?! При мен ми взеха паспорта и край - спедиция и това си е! Да уточня - буса беше абсолютно празен! От тогава бавно, без бързане през Румъния! С жълти табели даже на лек автомобил - пак през Румъния! А с червени табели на лека кола може и през Сърбия!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

За "приключението" ще кажа, че упражнението Надлаг - Железни врата се взема с камион наведнъж..което ще рече 4,5 часа. Не знам кога сте пътували последно из Румъния, но Румъния е различна от преди 3 години!!! Арад - Тимишоара вече е магистрала. През останалите градове вече не се минава - всичко е с околовръстни пътища, с изключение на Карансебеш, където сега ремонтират новото околовръстно...изглежда и там строят подобно на нашите.. Брегово - София си е път...Е79... Може би за леките автомобили е различно, но като шофьор на камион предпочитам по-малко граници... Ферибота се избягва с прехода през Сърбия - Железни врата - Брегово. И двата гранични пункта не са натоварени и се преминават бързо. Белград - Ниш - Димитровград не искам да го коментирам. За камион не е приятен, а за лека кола.....жалко за окачването.. Това е моето мнение..не го налагам на никого!
                            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Да споделя с какво се сблъсках и аз.8 ноември Бус пътнически в категория лек с ремарке платформа за кола и натоварена върху нея Ауди А6- с БГ талон но без рег.табели. Дълго е за обяснение защо е без табели.Опитах се да влезна в Сърбия на Szeget на леките Автомобили изгонихаме от там като ми казаха че трябва да си направя спедиция и да отида на товарните.Там ме претеглиха и ме пратиха да правя спедиция. Влезнах в една сграда с някакви Бюра и една девойка от някакво Бюро ми взе документите прегледа ги и ми каза 180 евра.Направо ми настръхна косата развиках се че се връщам обратно,казах че не-може пак трябва спедиция . След много викане и псуване по адрес на шев митница едно момче ме хвана под ръка и каза обратно ще ти струва 30 евро и накрая се спазарих на 20 .Ако има някой по компетентен да каже какво точно се прави в тази ситуация, може ли да се изготви спедиция от Бг и как да избегнем такива мародерства от страна на Сърбите и тяхната митница.Освен с минаване през Румъния.Само за инфо има ферибот на Свищов и е с нормални цени за преминаване кола с ремарке и 1 човек 38лв.
                              Бат Иво
                              VW Caravelle 2.5 TDI
                              Hapert AL-2700 тел.0899-845409
                              http://www.facebook.com/avtrans

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X