Здравейте! Надявам се, някой да сподели инфо ако има опит с регистрация на МПС при внос от ЕС, като случаят е следния: Автомобилът е на името на съпруга ми /немски гражданин/, т.е. с немски рег.номера. Придобит е по време на брака ни /т.е. съпружеска имуществена общност е/ и сега искаме да го регистрираме в БГ на мое име /аз съм БГ гражданин с постоянен адрес в БГ/. Какви документи ще ми иска КАТ, като по подразбиране на мога да представя договор за покупко-продажба на нещо, което на практика ми принадлежи?! Благодаря предварително, ако някой сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Регистрация МПС съпружеска имуществена общност
Свий
X
-
От: Регистрация МПС съпружеска имуществена общност
Лесния вариант е с довор за продажба . Този договор си го пишете на ръка във вас - без нотариална заверка . Съпругата ти продава на теб . Ако този договор е на немски се превежда на Бг . Гражданска на името на купувача по договор ,екотакса и малко висене в Кат . Ако колата ще се кара до България на ход , не я отчислявайте за да ползвате актуалните си номера и застраховки . Направи си копия на немските талони , при регистрация ти ги взимат заедно с номерата . По служебен път заличават немската регистрация ,но може да отнеме 2-3 месеца . Затова с направеното копие на талона , и договора за продажба я отчисли веднага като се прибереш в Германия . Плаща се такса 5,60 евро .
-
Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнениеЛесния вариант е с довор за продажба . Този договор си го пишете на ръка във вас - без нотариална заверка . Съпругата ти продава на теб . Ако този договор е на немски се превежда на Бг . Гражданска на името на купувача по договор ,екотакса и малко висене в Кат . Ако колата ще се кара до България на ход , не я отчислявайте за да ползвате актуалните си номера и застраховки . Направи си копия на немските талони , при регистрация ти ги взимат заедно с номерата . По служебен път заличават немската регистрация ,но може да отнеме 2-3 месеца . Затова с направеното копие на талона , и договора за продажба я отчисли веднага като се прибереш в Германия . Плаща се такса 5,60 евро .
Най-лесният, и мисля единствен вариант, за регистрация в България.
Само не е нужно превод на договора.
Успех.
Коментар
-
ако се гледат правата, да равни са - тръгнеш ли да продаваш колата ще го разбереш (трябват подписи и от двамата съпрузи пред нотариуса без значение, че в талона фигурира само единия)...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от redprobable Преглед на мнение... Какви документи ще ми иска КАТ, като по подразбиране на мога да представя договор за покупко-продажба на нещо, което на практика ми принадлежи?! ...Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от redprobable Преглед на мнениеЗдравейте! ..........
......
Така. Това беше в единия случай.
Ако сте съпрузи според българското законодателство е необходимо да се направи нотариална декларация, в която Немският гражданин се съгласява автомобилът да се регистрира на Българският такъв.
За други въпроси на ЛС или по телефона.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар