Здравеите колеги трябва ми малко помощ за данъчното в София , причината за която я изкам е следната - купих нисан терано преди горедолу месец от София . Продавачат отказа да го прехварли на мое име но ми даде всички документи на джипа освен бележка за платен данък . Извади ми пълномощно с което мога да карам джипа и да го продавам общо взето всичко , но не зная колко време не му е плащан данъка и колко пари е . А и от догодина за да ми неш преглед ти искат задължително платен годишен данък . Ако някои може да провери тази информация ще му бъда страшно благодарен .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трябва ми малко помощ за данъчното в София
Свий
X
-
От: Трябва ми малко помощ за даначното в софия
Поради липсата на такава бележка не ти го е прехвърлил,защото не става без нея.А я няма,защото най-вероятно не е плащан данък.088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Нещата седят по следния начин- собственика на джипа опълномощава друго лице да кара да продава и така на татаче понеже заминава за чужбина и все патува на ляво и на дясно и не искал да се прехварля . И съответно аз изкам всичко да ми е легално и законно и да се прехварли но незная за колко години не е плащан данакът и колко пари е .Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
-
Пробвай на тези телефони-може и да ти кажат! Ако не - ще мислиме друг вариянтОТДЕЛ МДТ ''Овча купел'' началник отдел Розалия Георгиева Василева 029555836 029555832 бул. ''Цар Борис ІІІ'' № 136В, ст.21
Коментар
-
На собственика ЕГН-то трябва да го има в пълномощното. Отиваш в данъчното за района, казваш им ЕГН-то и би трябвало да ти кажат какво и колко се дължи за тоя автомобил. После си преценяваш какво да правиш.
А за да ти е всичко законно и коректно, в талона трябва да пише твоето име и в данъчното да казваш твоето ЕГН като плащаш данъка му.
Такива "продажби" винаги излизат през носа на новопридобилият автомобила, и на мен ми е чудно защо вече толкова години продължава да се процедира по тоя начин.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Дори и да не е платен данъка, няма проблем да се прехвърли автомобила, като новия собственик попълва декларация, че е запознат с този факт и съответно покрива задълженията по автомобила към данъчната служба. Ако имаш пълномощно и в него е описано че имаш право да продаваш този автомобил, отиди и си го прехвърли на твое име. Пълномощното трябва да е заверено от нотариус и предишния собственик трябва да е собственик по талон. Друг вариант няма.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнениеНахендрих се с тази кола но поне сега я постегнах малко от малко и ще ме е много ама много яд от догодина да не мога да я карам
Щом не ти се идва до София, питай данъчните където живееш. После при тях трябва да я регистрираш, така че от тях зависи (не знам дали към момента все още се подава декларация), така или иначе. И за всеки случай поне няколко години си пази стриктно всички документи, свързани с това, до поседната касова бележка. Има защо - вЕрвай ми.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Мисля, че местните данъци в София вече се проверяват и през интернет. Аз поне мойте ги гледах. Не знам това за автомобила местен ли се води.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар