Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак ще събират пари от народа

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пак ще събират пари от народа

    На 28,12,2006 е приета Наредба №5 на министъра на рег.развитие и благоустройството, касаеща издаването на технически паспорти на имотите в България, построени преди 1999 година. Същата наредба е публикувана в ДВ бр.7/2007 г. Самия технически паспорт ще съдържа данни за собственик, адрес, квадратура, техн. състояние ит.н., а отделно от това и евентуални препоръки и срокове за отстраняването им. Целта е създаването на единна база данни и др. глупости. Има разбира се и определени срокове за ваденето на такива паспорти според категорията имот - горе долу до 2011 г. всичко трябва да е направено. Самите паспорти ще бъдат издавани и заверявани от правоспособни лица- лица имащи право да осъществяват строителен надзори вписани в съответни списъци и т.н и т.н.
    Дотук добре, обаче.........
    Издаването на такъв паспорт става за сметка на собственика. При направена от мен консултация за моя тъп, панелен, тристаен апартамент в Кюстендил излезе, че ще струва около 800 - 1000 лв. сега, а след 2-3 години - не се знае. Като си помислих колко много частни имоти има в България - ...........не е вярна сметката, ви казвам. Викам си - абе хайде бе на кой му трябва такъв паспорт - ОК да си го прави, и без това този апартамент е закупен някога от общината и ако няма такова нещо , то аз какво съм виновен. Да ама не. Ако не си го направиш в срок - общината го прави и си вади изпълнителен лист срещу тебе!!!!!!!!!!
    Егати държавата сме! Ама кво се чудя, така беше и с л. карти, и с номерата на колите!!!!!!
    Дано се намери някой печен адвокат да обори това нещо в съда, а ако не то поне във форума съм сигурен, че има юристи, нека го коментират този случай, да не би аз да не съм разбрал нещо. Дай Боже!
    На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

  • #2
    До: Пак ще събират пари от народа

    Малко странен ми изглежда този ппост - по две причини първата защото споменатите паспорти са за целите сгради и второ защото такива паспорти вече се издават само, че на построенни сгради. Процедурата по издаването започва след акт 15 и трябва да е принлючила до издаването на акт 16 за дадена сграда.

    онварям скоба да кажа, че не съм нито юрист нито се занимавам със строителство нинто съм във фирма издаваща сградни паспорти

    Коментар


    • #3
      До: Пак ще събират пари от народа

      http://www.indeximoti.bg/show.php?storyid=306444
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X