Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП 2012

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ГТП 2012

Идеята ми е да си мина колата редовно, НО тъй като не знам с какъв тип диф е и т.н. и тъй като не искам да я съсипят някои неграмотници, за това и си търся пункт за ГТП.Прочетох и другата тема, към която колегата ми даде линк и в краен случай ще се ходи там, ако не изникне още нещо или някой по-близо до мен.
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

И още нещо, за което ме проверяваха и не бях подготвен. Фаровете ми светеха малко по-високо, защото така сем ги регулирал умишлено. Естествено веднага ги свалих от копчето, но за да нямате преблими свалете ги предварително преди прегледа. Вече на почти всички коли се регулират от вътре с копче.

Коментар

Днес и аз си минах по реда.В пловдив-бившия ДАП до митницата.Мога да кажа,че ми провериха абсолютно всичко,плюс нещо което виждам за първи път-на мястото на щеката мушнаха някаква сонда и мериха температурата на маслото.Питах ги що,отговор-ти пък всичко искаш да знаеш.Забелязах едни малки подвижни платформи с валове,които предполагам,че слагат под двете колела когато машината е постоянно 4х4,тъй че и това не трябва да е проблем,каквито са притесненията на колегата по-горе.Цена 36лв без значение дали има АГУ.В сервиза,където минавах досега ми искаха 45+5 за АГУ.

Коментар

При проверка на газовете, температурата на маслото се мери ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (на викам, акцентирам) на всеки дизел. Трябва да е минимум 60°С. Ако не мине от първия път, температурата се вдига на 80°С и отново се проверяват емисийте.
          За бензинов двг не е необходимо да се мери температурата. Ако не мине от раз, чак тогава се мери - задължителнп. При различните марки бензинови коли температурата е различна - около 60-80°.
          Ако уредът за измерване на емисиите е по-нов, и е свързан с компютър, колата и уредът задължително се свързват през OBD. Това за коли след 2000-та г. Тогава на монитора се изписват грешките (ако има), запаметени в ECU-то, и оказващи влияние на емисиите.

п.п.Така поне правим нещата в UK.
          Последно редактирано от krasi-mir; 13-03-12, 14:56.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Може ли колегите от Севлиево да споделят къде има пункт за ГТП за мотоциклети. И ако няма там къде има наблизо.
            Благодаря.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Минахме технически преглед днес урааа за догодина ще гледаме да сме по изрядни понеже със сигурност нещата ще се затегят още.Разбира се минахме със уговорки иначе неможехме да си помислиме въобще за преглед
              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
                Идеята ми е да си мина колата редовно, НО тъй като не знам с какъв тип диф е и т.н. и тъй като не искам да я съсипят някои неграмотници, за това и си търся пункт за ГТП.Прочетох и другата тема, към която колегата ми даде линк и в краен случай ще се ходи там, ако не изникне още нещо или някой по-близо до мен.
                В Надежда има, ул. Железен мост, погледни я на картата, малка уличка успоредна на Хан Кубрат.
                Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                Mercedes w212 E350 4matic
                Ducati Monster 600
                O888795575

Коментар

Вчера минах с ТЛК-90.
                  Новото са камерите.
                  Мериха газове, проверка спирачки, светлини и нещо свързано с температурата на двигателя.
                  Преди това ме питаха за системата 4х4 и се изненадаха, че съм наясно.
                  Цена 45лв.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Аз хванах "последния влак" декември месец, макар и да бяха инсталирали всички системи и камери в пункта, проверяващия ми искаше платения данък, аптечка, пожарогасител, жилетка и каза, че за последен път ме пуска със ксенони, които не са ми фабрични, но не заслепяват, нито насрещно движещия се, нито този пред мен, макар и да са на високо! В крайна сметка минах макар и без изброените неща по- горе, просто изключих да го сложа в багажника тогава. Но имам следния въпрос: ще има ли проблем колите които са с избушен, свален или откраднат катализатор и заменен с обикновено парче тръба да минават ГТП? Понеже от 3 май само Джипката все още е с катализатор...
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      Но имам следния въпрос: ще има ли проблем колите които са с избушен, свален или откраднат катализатор и заменен с обикновено парче тръба да минават ГТП? Понеже от 3 май само Джипката все още е с катализатор...
                      Все още може да се минава без катализаор. За сведение поне 50% от колите с катализатор в България не могат да минат преглед. Причината е, че и катализаторът има живот и ако е стар не върши работа, особено и на стар двигател. Затова все още пускат на прегледите, но срещу някаква цена.

Коментар

Така колеги.Днес минах на ГТП, както си му е реда със замерване на всичко.Там, където минах обаче твърдо зацепени постоянно 4х4 автомобили НЕ могат да минават, а само такива с възможност за изключване на блокажите напълно.Прегледа струваше 25лв. за джипката, която е на дизел.Сложиха й сондата пробвахме спирачки, всичко точно.Само, че възникна малък проблем.При попълването вместо 12 300км. ми драснаха 123 000км.Попитах не може ли да се оправи това-ми не можело.Ще имам ли някакъв проблем-отговора им беше никакъв и драснаха едната на нула на малкия и големия талон с маркер, което ме стъписа сериозно.Та да ви питам и вас и тези, които знаят повече-ще имам ли проблем с това нещо след две години, когато пак трябва да ходя на преглед?

Коментар

Тъй като не видях бутона за редакция (може и да съм кьорав) нека ви дам ъпдейт по темата.За какво става въпрос.Днес сутринта хванах и се замъкнах до СБА Люлин и човека като видя, че на малкото талонче няма печат и се втрещи.Каза ми да отида да си го оправят, но аз го помолих да я минем отново колицата и да си е с нормалните километри по километраж, а не + едни 100 000 отгоре.Така и стана-всичко си е точно и както трябва вече.Е, да-платих цената за още един преглед, но поне сега съм спокоен.Прегледахме всичко, както си му е реда-даже и вканала слиза човека да я погледне, измери ми потока светлина, тъй като му се струваха вирнати фаровете, но всичко си е както си трябва.Спирачките си държат, което за мен е най-важното.Мога да не мога да се движа, но спирачки ТРЯБВА да имам.Горещо препоръчвам СБА Люлин с презункцията, че могат да се минават коли като моята, т.е. с възможност за напълно изключване на блокажите.Моля, ако е възможно някой модератор да добави това мнение към предходното ми, тъй като наистина не видях бутона "Редактирай".Много хубав ден от мен колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                            .....Другата промяна е че издават голям и малък талон за преглед, големия у вас, малкия в автомобила....
                            Здравейте! Едно питане и от мен: Минах ГТП с Астрата, издадоха ми УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ НА ППС, на него отдолу е обособена една малка част, подобна на предишните малки хартиени знаци за ГТП, обградена с пунктир предвидена, сякаш за отделяне от останалата част на удостоверението.
                            Предполагам, че именно тази малката чат отдолу е предвидена да се отдели от удостоверението и да се държи в колата или в документите й?
                            Извинявам се за въпроса но тези от прегледа не ми казаха нищо, само ми хвърлиха документите и казаха: Готов си!
                            Вярно е, че платих само 10 лв., понеще гражданската ми е в ДЗИ, пък те работят с тях, но все пак...
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Да, това малкото талонче трябва да бъде постоянно при документите на автомобила, а големия... пазиш си го някъде.
                              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                              Mercedes w212 E350 4matic
                              Ducati Monster 600
                              O888795575

Коментар

O'K! Благодаря!
                                Успешна седмица на всички!
                                Казано е:
                                -"Обичай ближния",
                                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X