Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подписка с настояване за изписване на "евро" а не "еуро"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подписка с настояване за изписване на "евро" а не "еуро"

Аз съм напълно изумен. Това е все едно през 97-а безработен инженер 53 кила с очилата да влезе в офис на ВИС, да каже Ае брато, след три минути не виждам тука никой, и да се изпикае на седалката на баварецо на шефо. А тия да си дигнат анцузите до под мишниците и да се разбегат.
    Нямам идея какво и как е станало. А че толкова бързо - изобщо ме докарва до истерично хихикане.
    Кроят ни капа нещо.

Коментар

Аз също дадох своя вот, не за друго а само защото трябва да имаме мнение и да отстояваме на него (дори и да не е съвсем логично).
      Ами да бюрократите когато са измисляли името на валутата са избрали може би най правилното решение - на името на Европа, но не са си давали сметка че в бъдеще то ще "създава проблеми" т.к. няма да е еднакво прозиносимо и изписвано на всякъде по целия свят т.к. Еврпопа се произнася и пише различно. А според мен една валута трябва да се произнася на всякакъв език по един и същи начин и да се изписва според съотвената азбуката (на всякъде долара е долар, лева е лев а не примерно лайън и т.н.). Явно семантиката на Еврото е нещо уникално в това отношение и такова ще си остане и това е нормално след като е валута (изкуствено създадена) на много езиково различни държави обединени в съюз. Много ми е интересно ако въпросните бюрократи измислили името, ако имаха чувство за хумор и бяха я кръстили ..... примерно "bla-bla", дали ние щяхме да претендираме да се произнася и изписва "дрън-дрън".
      О899 2б2 1З2

Коментар

Еднакво ли? Значи тия чиновници са много по-тъпи, отколкото изглежда.
        Кво да правим тогава с езиците в които има падежи, или в които ударенията и интонациите варират силно? Ще отменят падежите? Тогава всички да вървят да учат български - едва ли не единственият истински аналитичен език.
        Наистина зашеметяваща глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Еднакво ли? Значи тия чиновници са много по-тъпи, отколкото изглежда.
          Кво да правим тогава с езиците в които има падежи, или в които ударенията и интонациите варират силно? Ще отменят падежите? Тогава всички да вървят да учат български - едва ли не единственият истински аналитичен език.
          Наистина зашеметяваща глупост.
          имено това казах
          Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
          .......не са си давали сметка че в бъдеще то ще "създава проблеми" т.к. НЯМА да е еднакво прозиносимо..........
          Сигурно са тъпи, де да ги знам, ама са мислили за пари, а не за филология. Дори и съветници филолози сигурно нямат.
          О899 2б2 1З2

Коментар

А тогава с какво право се завират в тая тематика?
            Аз да ида ли да ги уча как да си оправят жените? Щото имам мнение. Не щото имам право.

Коментар

А тогава с какво право се завират в тая тематика?
              Аз да ида ли да ги уча как да си оправят жените? Щото имам мнение. Не щото имам право.
              А бе и право имаш.Стига да не те хванат...

Коментар

.......Щото имам мнение. Не щото имам право.....
                Е те тука си много прав.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                  А бе и право имаш.Стига да не те хванат...
                  Абе ако ни предложат сделка ние да им оправяме жените, а те езика... туко виж изчезнал Българския.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    Абе ако ни предложат сделка ние да им оправяме жените, а те езика... туко виж изчезнал Българския.
                    Не само езика , не само...

Коментар

Въпросът май се реши вече в наша полза.
                      Честито.
                      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                        +1 за ЕВРО-то

Един въпрос: дали някой имаше нерви и излишно време да прочете целия безумно дълъг текст?
                        Парите - ЕВРО! Стотинките му - Еврейки!

Коментар

А защо да не го казваме и Ойро, или Евро' ( с ударение на края като гърците).
                          Подкрепям изцяло подписката. Както и да решат да го пищем, аз ще си го пиша еВро, пък нека ме считат за неграмотен.

Коментар

Първоначално публикуван от leo Преглед на мнение
                            А защо да не го казваме и Ойро, или Евро' ( с ударение на края като гърците).
                            Подкрепям изцяло подписката. Както и да решат да го пищем, аз ще си го пиша еВро, пък нека ме считат за неграмотен.
                            Ами те отдавна решиха, бе колега? Споко, остава с "В"!
                            Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Привет!
                              Все пак живеем в България...нали...
                              Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                              .................................................................................................
                              Е. Абу

Коментар

Дано поне това звучи нормално по български

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X