Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как се пуска в движение МПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• как се пуска в движение МПС

Здравейте колеги предстоиме покупката на камион но имам едно питане ето за какво става въпрос
    Камиона е регистриран с новите номера и новия талон, но човека гое спрял от движение 2005 г зада нему плаща данъка ,Интересува ме как мога да го прехвърля на мойто име и как става пускането в движение. притеснява ме и 14 днесвния срок в кат , защото щесе наложи дасе прегледа камиона а за толкова малко време немога. как да процедирам ? благодаря предварително

От: как се пуска в движение МПС

Най-лесно е да питаш в КАТ. Може да се наложи да минаваш ТехноТест, но зависи как точно е "спрян от движение". Може да се разминеш и само с технически преглед, щом си е с номерата и документите.

Във всеки случай, питай в КАТ че току измислят нещо ново.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всички документи за налични само малкия талон е в кат, и от там има дадена бележка че автомобила е спрян. а за 14 днесвния срок как стоят нещата? защото едва ли ще успея за 14 дена дая наглася за кат ?

Коментар

В такъв случай се договори със собственика да не правите веднага договора, а чак тогава когато си готов за КАТ.
        Но го стегни добре, че там гледат почти всичко, не е като на преглед в сервиз.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Като направиш жална физиономия и кажеш че се е счупил на път към КАТ, ще ти се размине 14 дневният срок. Но гледай да не е повече от месец.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Re: как се пуска в движение МПС

Значи преди този 14 дневен срок не се спазваше от никой, от скоро пишат фишове за закъснението между 20 и 50 лв. Аз имам МПС-та които съм прехвърлял нотариално преди 2 години и още не съм минавал КАТ. Последно ме глобиха за самурайчето което взех, че се направих на примерен и го регистриарах 2 месеца може би след прехвърлянето - 20 лв фиш, който не съм плащал. Иначе също зависи с каква регистрация е МПС-то, по принцип при прехвърляне от един и същи окръг не се изисква да го караш до КАТ, само по документи. Не му се притеснявай толкова, незнам няма ли да ти е по-лесно да го направите, да го пуснете в движение и после ако е от същия окръг само по документи да отидеш до КАТ да го прехвърлиш.
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Преди се вписваше при прехвърлянето, че МПС е повредено и този срок отпада, но сега в момента не съм сигурен дали е така. Най-добре се консултирай с Нотариус.
              И Успех!

Коментар

По закон спирането от движение не освобождава от плащане на данък и давността е 5 години,т.е, всеки нотариус ще ти иска платен данък. Ако някак прескочиш тази подробност си длъжен да регистрираш придобивка в КАТ и данъчна служба.Сроковете са съответно: 14 дена и 2 месеца.За закъснение глобата е по 20 лв.После плащаш гражданска отговорност и следва прехвърляне на твое има в КАТ.Ако притежаваш 2-та талона и не сменяш рег.табели не се изисква колата да е в КАТ.При твоят случай за съжаление не е така и ще се наложи старият собственик първо да я пусне в движение-заявление и технически преглед,след което можеш да я "купиш".Може би някакво пълномощно на твое име ще ти облекчи живота.

Коментар

Само да допълня (може да има промяна всъщност!) за глобата към данъчното ако не се декларира навреме МПС.
                  Преди няколко години в данъчното на Младост ми обявиха глоба от 200 лв.(можело да бъде "от - до" някаква сума и те май бяха избрали максимума),но в същото време ме насочиха как да я избегна -като отида и го декларирам две години след датата на придобиване.Тогава изтича давностния срок и глобата отпада.Освен това талоните трябва да са на името на новия собственик -т.е. МПС-то трябва да мине първо през КАТ.

Коментар

За сега уж се разбрахме със соббственика той даго пусне в движение пак аз после даго прехвърля че ще е по лесно.

Коментар

Здравейте , пак имам един проблем: Собственика е отишъл даси плати данъка зада го пусне в движение и после даго прехвърлим а служителката която била на гишето каде си плаща данъка му казала че сега не събират данъци чак март месец ? тогава как може дасе плати данъка сега зада се пусне в движение автомибила и дасе прехвърли защото и пред нотариуса искат бележка за данък?

Коментар

НЯМА такова нещо,като ''сега не събират данъци''!
                        Данъци се събират по всяко време.-Нещо го будалкат твоя човек.Оплачете се на шефа на данъчната служба.

Коментар

Пък и ако не искаш да се моткате, просто плати през банка 10 лв по сметката на данъчното на собственика, като пиши в основанието "Вноска данък МПС 2011". При моя нотариус няма никакъв проблем, предполагам и другаде е така.
                          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                          http://www.facebook.com/JeepBG
                          LZ1GGC

Коментар

Вече всичко е редовно , темата е за триене

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X