Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо при бартер цената е по-висока - много по висока?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо при бартер цената е по-висока - много по висока?

Привет
    Нещо не мога да разбера логиката, не съм правил такава сделка до сега.
    Пример за А8 при плащане 15 000лв. при бартер 20 000 лв. Аз продавам/ бартеросвам гарсониера и като кажа и аз 1000е отгоре при бартер и Уха да си жив и здрав с тази цена и т.н.
    Последно ми предложиха Туарег 2004 г. 2.5 ТДИ. Не бях се замислял за такув СУВ,
    но взе че ми хареса. Само дето реакцията беше същата. Казват ми 38 000 лв. за бартера, пък като гледам обявите това струва 28 000 лв. Мойта разлика за бартера е 4 пъти по-малка и пак УХА....
    Та какво не знам, къде бъркам. Гледаме, харесваме, договаряме разликата и готово..... Как стоят нещата ...
    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
    Е250 1998-продаден
    Субару Пустош

От: Защо при бартер цената е по-висока - много по висока?

Аз си го обяснявам така: не им се занимава с бартери освен ако няма много голяма печалба.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Моето предположение (не че одобрявам тази практика - напротив, но търся някакво "разумно" обяснение):
      Цената, която се обявява за бартер е тази, която продавачът си представя като "реална" за предлаганата от него стока. Поради моментното състояние на пазара и изключително ниската ликвидност, цената за "кеш" се обявява доста по-ниска - купувачите нямат пари, а на продавача му трябва някаква критична сума за покриване на други нужди. Това е моята логика, дали истинските причини имат нещо общо с нея - по-скоро се съмнявам.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

поредното изцепване -лично аз не го приемам, стоката си има цена и това, е какви различни цени, какви 5 лева.
        Не е луд този който яде баницата, луд е този, който я дава

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          поредното изцепване -лично аз не го приемам, стоката си има цена и това, е какви различни цени, какви 5 лева.
          Правилно!

Всяка стока си има цена. В обявите тя е офертна. Цената всеки само може да си я определи ... дори без да познава елементите на ценообразуването. Дали продавачът би направил отстъпки и офертната цена да е различна от цената на сделката си е негово право. Не и задължение!

Що се касае до бартерни сделки, там понятието цена, следва да се замени със стойност. Но стойността може да е мнооооооого различна в зависимост от целите, за които ще се определя.

Освен това стойността е разчетна величина и се определя от лица, които разполагат с необходимата правоспособност.

Коментар

Ти ме разсмя, честно.
            Колко е стойността на един Фв Джета 86 година,че на бартер му искат 2000 лв.

Коментар

Аз да ви кажа от мойта камбанария - продавам едни Крайслери 300ц , трудно продаваеми както се оказа. За да улесня някой мераклия да се реши , а не да чака да си продаде неговата , съм писал и ''възможен бартер''. С течение на времето аз си намалявам цените , като се старая да са най-ниските в съответния сайт за коли , с идеята някой да се реши да купи моите. Обаче какво става - обаждат ми се с разни предложения за бартер , при които всички тарикати искат да смятаме моите коли така както са обявени ( да речем най-ниската цена за дадена година , марка , модел) , а тяхната - така както ТЕ са я обявили , в повечето случаи в горния край на ценовия диапазон. И понеже е тръгнало така открай време , и аз се принуждавам да пиша цена за бартер и цена за кеш , въпреки че като цяло съм съгласен , че има само ЦЕНА.
              Пък и едно е ако вземеш цялата сума накуп , друго ако ти дадат малко пари и някой дрънгоч, дето да се чудиш на каква цена да го дадеш, че да ти се събере исканата от теб цена.
              Та така , малко дълго стана.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                Ти ме разсмя, честно.
                Колко е стойността на един Фв Джета 86 година,че на бартер му искат 2000 лв.
                Коя стойност:
                1. Пазарна
                2. Ликвидационна
                3. Утилизационна
                4. Застрахователна

има и пето, и шесто ......

Коментар

ивайло го е обяснил най-логично като че ли. Въпреки, че аз ако имам нещо за бартер хич няма да ме интересува другия каква цена е обявил. Това не е продажба. Или ме устройва или не. Конктерно в случая - гарсониера за А8. Като се обади преценявам какво ме устройва (напр. Аудито + 5000лв) и ако другия не е съгласен да е жив и здрав. Следващия ще му трябва гарсониера и ще се съгласи - няма да смята колко ще вземе от гарсониерата като я продаде. А ако започне да смята едното и другото колко струвало (естествено неговата стока ще е в горния ценови диапазон, че и отгоре) - ми да си смята. Ще има да си продава колата още дълго време.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Благодаря за отговорите. И аз така мисля, ако се хване някой, ако мине номера. Аз като видя обява с разлика повече от 1000 лв на 20 - 25000 лв. за бартер директно я подминавам.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Ами въпрос на договорка е. Ако аз искам да правя бартер, не ме интересува моята или другата цена. Предлагам какво аз мога да доплатя или искам като доплащане и ако интересите и на другата страна съвпадат имаме сделка, ако ли не, нямаме. Както винаги съм писъл цената не е това което искаш а което някой е готов да плати.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

С бартерите един собственик на автосалон ми обясни надутите цени на автомобилите в салона му.Цените трябва да се разглеждат като "цена на пазара" и "цена на която реално има сделка".Все още има хиляди парцели и къщи за по милиони евра които никога няма да се изтъргуват на тея пари.

Идва клиент който не може да си продаде колата 2 месеца за 10000лв. и иска по- скъпа (с доплащане от негова страна).Харесва си автомобил за 17000лв. и търгаша казва след леки пазарлъци -"щом е бартер 17500 за моята 10000лв за твоята".Бързата сметка е че се губят при размяната само 500лв + това че клиентът не може да си продаде автомобила а търгаша му дава колкото той иска за неговата,но ако решиш да освобождаваш автомобилите по-спешност за седмица да речем едната ще я продадеш за 8000лв а другата за 14000лв(по-скъпите коли по-трудно се освобождават).Собственика на салона гушва 7500+8000 бързи=15500 за автомобил който струва 14000лв.Или накратко 1500лв е плюса на търгаша само от бартера а отделно от това той печели от разликата в цената от Германия да речем и цената в салона му + факта че новия по-евтин автомобил може да се продаде за 9000лв за 2-3 седмици или да го бартероса за друг..А ако се продължи с бартерите накрая собственика на автосалона се оказва с 20000лв в джоба + един Форд Ескорт да речем за 2500лв обявен за продажба. Обратният вариант(търгаша да доплати) почти не се практикува в тея времена,а обема на търговията тип "бартер" изобщо не е за подценяване.Салоните си имат редовни клиенти за тоя род сделки и в момента си мисля че точно така оцеляват при тоя муден пазар.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За бартер аз лично не съм съгласен за по вискоата стойност!Даже сега имам един мотор който го продавам или бартеровам може и за по евтин ама да не е хептен очукан де !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X