Някой знае ли дали е задължително да се минава през Технотест при смяна на двигател на МПС? Чувал съм че щом съшествува модел на колат с такава комплектация каквата ще се постигне със смяната на двигателя нямало нужда.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Минаване през Технотест
Свий
X
-
От: Минаване през Технотест
Като отидеш в КАТ за регистрация и не съвпадне номера на двигателя изобщо няма да ги интересува дали съществувала такава комплектация. Трябва ти нещо, което да удостовери, че тази кола с този двигател ще се движи без да създава опастност на пътя. А това става в Технотест. Друг е въпроса, че моята като я регистрирах си върви само с номер на шаси и никъде не пише номер на двигател. Но ако на талона пише номер на двигател - Техностест и после КАТ.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
-
Ако двигателят е еднакъв на този, с който е регистрирана не трябва Технотест. Отиваш в КАТ и попълваш искане за смяна на двигател. Е, трябва да имаш документ за новия.
За "комплектацията" важи терминът "според зависи"...от джобОвете!Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Мисля,че ако двигателя е същия като предишния,минаваш само през кат.Ето страничката на Технотест http://www.technotest.bg/bg/contacts.html Направо пиши и питай.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Благодаря на всички. А колега gromi4 виждам че сте от Варна. Как се осуществи прегледа - къде и колко излезе ако не е тайна. Имат ли някакви по сериозни неща за които гледат?Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Беше преди около две години. В КАТ принципно трябваше да идват 1 път седмично, но нещо никакви ги нямаше. Наложи се да ходя до Шумен. Като парички мисля че излезе към 70лв. , но може и да те лъжа. Ако не им откриеш номера в нета, ще звънна на един приятел да ми го даде. ТИАТ се казваха май тези които извършваха технотеста. РАботата по скоро е да си дадеш парите, по колата почти нищо не гледаха. Питай ги дали ще идват във Варна.
Коментар
-
Такаа. Чух се случайно с зам. директора на Технотест. И каков ми разказа той. След нова година щяла да влиза нова наредба в която щяло да се регламентира, че ако се сменя двигател на автомобил с друг , разликата в мощностите не трябва да бъде по-голяма от 10%. Ако е по голяма се искат доказателства от производителя, че спирачната система и носещата конструкция би издържала по-големия двигател, даже и да съществува такава заводска комплектация. В момента цената на освидетелстването е около 200лв. Има график на сайта на Технотест с датите на посещение на техните инженери. След това се налага пререгистрация в КАТ. Това е прясната информацияLand Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Някой има ли представа дали може да се мине 7-местен джип, като товарен с 5 места? Минавал съм през Технотест бусове от пътнически в товарни и една фронтера от 1+1 /товарна/ в 3+1 /лек/, която беше записана първоначално като товарна в общината и така си я гърми Господ.
Та правил ли е някой това упражнение и дали го има като възможност?
ПП Данък за Фронтерата/2000г.,2.2тди/ - 13 лв., а за Диското/1991г,2.5тди/ 168лв. , засега.
За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар