Здравейте приятели на извъншосейните машини. От дълго време се чудя кои джипове са по-популярни в България? Японски, Руски или Американски.... а може би британските...?? Аз лично харесвам американските и по точно Вранглер.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Джипове от USA: имат ли почва у нас?
Свий
X
-
Re: Джипове от USA: имат ли почва у нас?
Не се чуди повече!РУСКИТЕ.Доказана проходимост.ГАРАНТИРАМhttps://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Така е.
Няма съмнение за СССРските машини, но и на британското му се гледа с достойнство. Все пак с право, не са много машините от калибъра на Defender 110 и 90. Но истината е че за BG за да си сигурен на автомобила трябва да пише: сделано в ссср (росии).УАЗ - Where I go there are no roads!!!
Коментар
-
За мен делението на високо-проходимите машини на Руски, Американски и т.н. е дълбоко погрешно и не съдържа в себе си каквито и да са технически или други смислови аргументи. Една такава дискусия (според мен) носи повърхностен характер и е изпразнена от съдържание.
Аз смятам, че всяка машина е проектирана и създадена с определена цел (цели) които тя реализира малко или много. В тази връзка (според мен) следва да се дискутират машини и технически решения в светлината на конкретна обстановка или относно конкретна задача към тях. Нека не забравяме, че това, което е добре за едно, обикновено е лошо за друго и т.н.
Единственото, което аз бих могъл да добавя по темата е, че навсякъде по света живеят и работят умни хора, добри конструктори и качествени хора и аз много бих се радвал да се ползвам от постиженията им без значение от коя страна са и на какъв език говорят.
Коментар
-
Ами
За мен делението на високо-проходимите машини на Руски, Американски и т.н. е дълбоко погрешно и не съдържа в себе си каквито и да са технически или други смислови аргументи.). Просто за българия повече подхождат руските ако не за друго то поне за цената.
УАЗ - Where I go there are no roads!!!
Коментар
-
Re: Именно
Първоначално публикуван от AlexanderМалко са хората които разбират какво точно купуват и американскити производители знаят това и за това наблягат повече на външността - така поне аз смятам но признавам и че може да съм се заблудил
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанАко е инчов а не милиметров не става за нищо.
Всичко е до човек - ако не си добър автомонтьор, определено "Сделаното в СССР" не става за нищо! Просто не е качествено...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от OgyLalovЗдравейте приятели на извъншосейните машини. От дълго време се чудя кои джипове са по-популярни в България? Японски, Руски или Американски.... а може би британските...?? Аз лично харесвам американските и по точно Вранглер.
Руснаците не произвеждат дизел, защото там е непрактичен за зимата.
Американците не произвеждат дизел, защото разхода им е безразличен...
Ако си добре с финансите, вземи си Тойота Лендкрузър 3.0ТД модел 70 или 73, а още по-добре 80 /той е 4.2Д или ТД/... Най-важното е да го вземеш в добро състояние и по възможност не от БГ... Тогава, като те питат скъпа ли е подръжката, ще са затрудняваш да отговориш...
Г-класата на МВ също е добро решение, но тези под 10 години са ужасно скъпи...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
От Гелендите става само късият. Дългия си е крава на лед ... ТЛК сериите от 60 до 80, и даже донякъде 90 са без обсъждане, ама цената им много кисела.
С инчовите части проблема не е даже в цената, а в сроковете... Като изтървеш една гайка нощеска в калта, и си до тука(((
А с Ровърите е малко по-добре, просто щото вече ги има много. Макар че там кви плачове са ... За 5 000 километра асфалт и най-понеделнишкия УАЗ не си чупи диференциала. Не че един случай е кой знае кво, ама като за обща ориентация в качеството става...
А на дизела главният му номер в офроуда е икономичността, макар че в европите трудно може да пресъхнеш чак съвсем, и най - най - най главното - големият въртящ момент на ниски обороти. На високи се закопава и танка
Коментар
-
Първоначално публикуван от LJ73
Вранглера е хубава машина, за съжаление само с бензинови мотори, а в цяла Европа хората бягат от бензиновите джипове...
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанС инчовите части проблема не е даже в цената, а в сроковете... Като изтървеш една гайка нощеска в калта, и си до тука(((помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Plamen IsaevПървоначално публикуван от LJ73
Вранглера е хубава машина, за съжаление само с бензинови мотори, а в цяла Европа хората бягат от бензиновите джипове...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар