Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипове от USA: имат ли почва у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джипове от USA: имат ли почва у нас?

Здравейте приятели на извъншосейните машини. От дълго време се чудя кои джипове са по-популярни в България? Японски, Руски или Американски.... а може би британските...?? Аз лично харесвам американските и по точно Вранглер.

Ако мотора не е 4,2 литра става само за асфалта. Ако е инчов а не милиметров не става за нищо.

Коментар

Re: Джипове от USA: имат ли почва у нас?

Не се чуди повече!РУСКИТЕ.Доказана проходимост.ГАРАНТИРАМ
      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Така е.

Няма съмнение за СССРските машини, но и на британското му се гледа с достойнство. Все пак с право, не са много машините от калибъра на Defender 110 и 90. Но истината е че за BG за да си сигурен на автомобила трябва да пише: сделано в ссср (росии).
        УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Коментар

...

Не се обиждай Oги ма на американското хич му нямам доверие. Поне от това което досега съм видял е че jeep стават само за черние дороги освен ако не са тунинговани на МАКС.

Коментар

За мен делението на високо-проходимите машини на Руски, Американски и т.н. е дълбоко погрешно и не съдържа в себе си каквито и да са технически или други смислови аргументи. Една такава дискусия (според мен) носи повърхностен характер и е изпразнена от съдържание.

Аз смятам, че всяка машина е проектирана и създадена с определена цел (цели) които тя реализира малко или много. В тази връзка (според мен) следва да се дискутират машини и технически решения в светлината на конкретна обстановка или относно конкретна задача към тях. Нека не забравяме, че това, което е добре за едно, обикновено е лошо за друго и т.н.

Единственото, което аз бих могъл да добавя по темата е, че навсякъде по света живеят и работят умни хора, добри конструктори и качествени хора и аз много бих се радвал да се ползвам от постиженията им без значение от коя страна са и на какъв език говорят.
            VPetrov.photography

Коментар

Именно

Изцяло подкрепям тези думи. Но мисълта ми е че не всичко е създадено с една и съща цел-някои произвеждат по необходимост, други за печалба.

Коментар

Ами

За мен делението на високо-проходимите машини на Руски, Американски и т.н. е дълбоко погрешно и не съдържа в себе си каквито и да са технически или други смислови аргументи.
                Не мисля че е точно така-всяка държава произвежда това което се търси и купува а търсенето се определя от условията в които ще бъде експлоатиран автомобила именно те са различни в дадените държави. Въобще нямам впредвид че едните се произвеждат качествено а другите не(ако на някой най-малко му дреме за качеството то това са братушките ). Просто за българия повече подхождат руските ако не за друго то поне за цената.

Коментар

Re: Именно

Първоначално публикуван от Alexander
                  Малко са хората които разбират какво точно купуват и американскити производители знаят това и за това наблягат повече на външността - така поне аз смятам но признавам и че може да съм се заблудил
                  Това не е само в Америка а е световна тенденция. И не е, проблем на производителите, а на потребителите - те такива неща искат и търсят. Съвсем естествено производителите произвеждат и продават това което се търси на пазара. И това положение ще се задълбочава защото малко са хората които търсят същината а не външния вид - а пък аз се радвам, защото макар и да са малко тези хора, повечето са в този портал
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                    Ако е инчов а не милиметров не става за нищо.
                    Това че доставянето на резервни части е трудно и скъпо, не значи че "не става за нищо"... Просто когато /и ако/ нещо се развали, излиза скъпичко...

Всичко е до човек - ако не си добър автомонтьор, определено "Сделаното в СССР" не става за нищо! Просто не е качествено...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от OgyLalov
                      Здравейте приятели на извъншосейните машини. От дълго време се чудя кои джипове са по-популярни в България? Японски, Руски или Американски.... а може би британските...?? Аз лично харесвам американските и по точно Вранглер.
                      Вранглера е хубава машина, за съжаление само с бензинови мотори, а в цяла Европа хората бягат от бензиновите джипове... Защото харчат доста повече гориво /подходящите за офроуд са 6 и 8 цилиндрови/.

Руснаците не произвеждат дизел, защото там е непрактичен за зимата.
                      Американците не произвеждат дизел, защото разхода им е безразличен...

Ако си добре с финансите, вземи си Тойота Лендкрузър 3.0ТД модел 70 или 73, а още по-добре 80 /той е 4.2Д или ТД/... Най-важното е да го вземеш в добро състояние и по възможност не от БГ... Тогава, като те питат скъпа ли е подръжката, ще са затрудняваш да отговориш...

Г-класата на МВ също е добро решение, но тези под 10 години са ужасно скъпи...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От Гелендите става само късият. Дългия си е крава на лед ... ТЛК сериите от 60 до 80, и даже донякъде 90 са без обсъждане, ама цената им много кисела.
                        С инчовите части проблема не е даже в цената, а в сроковете... Като изтървеш една гайка нощеска в калта, и си до тука(((
                        А с Ровърите е малко по-добре, просто щото вече ги има много. Макар че там кви плачове са ... За 5 000 километра асфалт и най-понеделнишкия УАЗ не си чупи диференциала. Не че един случай е кой знае кво, ама като за обща ориентация в качеството става...
                        А на дизела главният му номер в офроуда е икономичността, макар че в европите трудно може да пресъхнеш чак съвсем, и най - най - най главното - големият въртящ момент на ниски обороти. На високи се закопава и танка

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73

Вранглера е хубава машина, за съжаление само с бензинови мотори, а в цяла Европа хората бягат от бензиновите джипове...
                          В събота,на прехода черният Вранглер беше с дизелов двигател /ОМ 603/ от Мерцедес.Така,че имаш ли желание всичко става.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                            С инчовите части проблема не е даже в цената, а в сроковете... Като изтървеш една гайка нощеска в калта, и си до тука(((
                            ами поръчваш си да ти напраявят гайки на струг и тва е... ПС: то и метрични да са, като не си носиш... все същото... за съжаление се развалят и други неща освен гайките...

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Isaev
                              Първоначално публикуван от LJ73

Вранглера е хубава машина, за съжаление само с бензинови мотори, а в цяла Европа хората бягат от бензиновите джипове...
                              В събота,на прехода черният Вранглер беше с дизелов двигател /ОМ 603/ от Мерцедес.Така,че имаш ли желание всичко става.
                              само за информация: колко би излязло едно такова "тунинговане" на Вранглер /само труда/ и кой би го направил /с някаква гаранция/?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X