Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel frontera 2.5 или Land rover Range rover 2.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel frontera 2.5 или Land rover Range rover 2.5

Opel frontera 2.5 или Land rover Range rover 2.5 ?
    Кой от двaта джипа е по-зрав и издържлив при offroad и при условията в България? Мисля да купя един от тези джипове. Аз като прочетох тука във форумите видях, че опелът има повече плюсове и отам и аз се насочих към него. Ако може някокво допълнително мнение ще съм много благодарен.
    Последно редактирано от Ясен; 25-07-10, 10:14. Причина: Правопис - 28 поправки в 3 изречения

От: Opel frontera 2.5 или Land rover Range rover 2.5

Аз съм имал фронтера 2.4i , сега имам РР 3.5v8 , за дизелите немога да кажа . За бензина, фронтерата беше по слаба на натоварване , но пък по добра на асфалта. Рр е постояно 4х4 , а има и блокажи , фронтерата е заден мост.

Коментар

Ровъра има само междинен блокаж. И въобще не може да се сравнява с ФРОНТЕРАТА. ТЯ милата е на носачи отпред и има много тампони и тампончета, които обаче са направо без пари, не се разбиват поне 160 000км и сменят се на улицата без никакви проблеми. Дифовете са страшно яки и евтини, LSDто търпи всякакви издевателства, слагат се 31 ци гуми без лифт, задницата вози невероятно комфортно, купето и рамата не гният , мотора е достатъчно мощен и безпроблемен, предницата не стърчи като носорог и поема всякакви наклони, и т.н.. Ако съм забравил нещо има кой да ме допълни. Успех и със здраве да си я караш.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Здравей,купи си фронтера по-карай я малко офф роуд и после си купи от онези ренджове и мини по същият маршрут и сам ще разбереш.Не знам защо има колеги които на черното викат бяло.Без лоши чувства към никого
        Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

Коментар

Рейндж Ровъра има само междинен блокаж, ама има и тракшън контрол и контрол при спускане, и постоянно 4х4 и автоматика му е автоматик, имаш си чувството, че караш джип, че и спорт си има даже, а Фронтерата е пълна греда. 10 км ти трябват по магистралата и 10 извън нея, за да разбереш разликата между джип и повдигнат опел. Комфорт е дума непозната за създаделите и собствениците на Фронтера както и мощност. По отношение на екстрите - сигурно и най - куцият Рейндж Ровър има в пъти повече екстри от " най - добрата " фронтера.
          Той човека горе си го е написал много правилно - " защо ли някои казват на черното бяло ".
          Опелите незнам дали не гният ( аз съм чувал друго ), но Рейндж Ровър е с алуминиево купе, така че със сигурност би изгнил светлинни години след Фронтерата.
          Не случайно хував Рейндж Ровър е 20 000 лв а хубава фронтерка е 5-6000 лв

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
            Рейндж Ровъра има само междинен блокаж, ама има и тракшън контрол и контрол при спускане, и постоянно 4х4 и автоматика му е автоматик, имаш си чувството, че караш джип, че и спорт си има даже, а Фронтерата е пълна греда. 10 км ти трябват по магистралата и 10 извън нея, за да разбереш разликата между джип и повдигнат опел. Комфорт е дума непозната за създаделите и собствениците на Фронтера както и мощност. По отношение на екстрите - сигурно и най - куцият Рейндж Ровър има в пъти повече екстри от " най - добрата " фронтера.
            Той човека горе си го е написал много правилно - " защо ли някои казват на черното бяло ".
            Опелите незнам дали не гният ( аз съм чувал друго ), но Рейндж Ровър е с алуминиево купе, така че със сигурност би изгнил светлинни години след Фронтерата.
            Не случайно хував Рейндж Ровър е 20 000 лв а хубава фронтерка е 5-6000 лв
            Ще ме скъсате. Тебе дърпа ли те трупър при Дядо Владо? Айде малко се позапознайте с материята преди да се правят смешни изказвания.
            Но нека колегата си купи Рейндж ма 8-мака, много е готин. За 3 години 2 пъти правихме автоматика, сменихме 3 водни радиатора и 2 основни ремонта на мотора. Иначе окачването едно яко направо зверско, и възглавниците едни евтини, даже може от Кауфланд пухени да си сложиш, а и хич не се пукат особено при офроуд.
            no signature no problems

Коментар

... и повдигнат опел.
              Отивай да четеш в нета, Фронтерата Опел ли е.Приумицата Исузу Амиго/Родео да е с опелски двигатели, за някакви икономични показатели, спрямо европейската нагласа и конкурентна ремонтно-пригодност през '92г.
              Ако такива са ти познанията/теоретически и практически/ и при недвижимите имоти, продавай палатки.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Ще ме скъсате. Тебе дърпа ли те трупър при Дядо Владо? Айде малко се позапознайте с материята преди да се правят смешни изказвания.
                Но нека колегата си купи Рейндж ма 8-мака, много е готин. За 3 години 2 пъти правихме автоматика, сменихме 3 водни радиатора и 2 основни ремонта на мотора. Иначе окачването едно яко направо зверско, и възглавниците едни евтини, даже може от Кауфланд пухени да си сложиш, а и хич не се пукат особено при офроуд.
                ами аз достатъчно съм запознат и то точно с бензиновият осмак, щото вече осма година имам такъв и никой не ме е дърпал още, и автоматик не съм правил, радиатори не съм сменял, възглавници също, сменял съм дребни неща и консумативи, лагери на коляновият вал също, възглавниците са четирите КОЛОСАЛНИТЕ 230 лири ( към 700 лв. ), пък за четири години почти всяка седмица в Стара планина не съм ги спукал. Джипа си е много здрав и издръжлив, обаче иска само ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ, не ментета и професионална поддръжка не ГАРАЖНИ майстори.
                Май смешните изказвания се оказаха на други, не толкова запознати с марката Рейндж Ровър.
                Иначе човека, ако иска да се самозалъгва, че кара джип нека си купи повдигнат опел без грам екстри и да си го кара със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Ако такива са ти познанията/теоретически и практически/ и при недвижимите имоти, продавай палатки.
                  търся си парцел около Русе и се премествам, мерси за предложението, но мойта професия поне е ясна, не си я крия за разлика от някои

Коментар

Недей, Русе е град със затихващи или функции вече, да не го докараш до хималайки, пазара е кът, а без насъщния няма как.

Коментар

ами аз достатъчно съм запознат и то точно с бензиновият осмак, щото вече осма година имам такъв и никой не ме е дърпал още, и автоматик не съм правил, радиатори не съм сменял, възглавници също, сменял съм дребни неща и консумативи, лагери на коляновият вал също, възглавниците са четирите КОЛОСАЛНИТЕ 230 лири ( към 700 лв. ), пък за четири години почти всяка седмица в Стара планина не съм ги спукал. Джипа си е много здрав и издръжлив, обаче иска само ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ, не ментета и професионална поддръжка не ГАРАЖНИ майстори.
                      Май смешните изказвания се оказаха на други, не толкова запознати с марката Рейндж Ровър.
                      Иначе човека, ако иска да се самозалъгва, че кара джип нека си купи повдигнат опел без грам екстри и да си го кара със здраве.
                      обърках те за дърпането с друг. Явно обаче не си запознат... с опела. А това че не си сменял нещата които изброих говори само и единствено едно: че не го караш както трябва и със сигурност не го караш офроуд. Повярвай ми възглавниците ще починат точно за една разходка в гората. Имахме такъв Рейндж, даже му хакнакме 12 000 lbs. superwinch лебедка щото беше като титаник, потъва във всяка локва дълбока повече от 20 см. Възглавниците умират при първото окантарване с удар или не дай си боже да има клони. Пак ти казвам не си запознат с Опела за да се изказваш толкова категорично. Рейнджа е супер ма само за магистралата и ако си милионер, толкова алчна кола за гориво не съм виждал, а имам сериозна база за сравнение с 8 цилиндрови джипове и леки коли.
                      no signature no problems

Коментар

Колега, поспри се малко де. Осма година го имаш, 4 от които всяка седмица е в Стара планина и си сменял само дребни неща и консумативи. Бре тоя Рейндж де. Range Rover все още е модел, не марка.

И така не стана ясно за кой Рейндж Ровър 2.5 става дума. Вероятно е ясно за коя Фронтера 2.5 се говори, аз не ги разбирам. Така или иначе сравнението е нелогично.

Коментар

Аз лично такава фронтера не бих си купил, нито такъв Рейндж. А Яро прав си сравнението е неточно, освен че и 2-те са дизел.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Колега, поспри се малко де. Осма година го имаш, 4 от които всяка седмица е в Стара планина и си сменял само дребни неща и консумативи. Бре тоя Рейндж де. Range Rover все още е модел, не марка.

И така не стана ясно за кой Рейндж Ровър 2.5 става дума. Вероятно е ясно за коя Фронтера 2.5 се говори, аз не ги разбирам. Така или иначе сравнението е нелогично.
                            не осма, грешка от осмака, четири години го имам, и съм сменял наистина само консумативи ( дискове, филтри, накладки, масла навсякъде и подобни ), дребни неща по окачването, лагерите на коляновият вал и крушки по таблото и дисплея, но само с оригинални части, пък и не виждам къв келепир имам да лъжа, не съм го обявил за продажба, а че си ходя в Стара планина над Кремиковци, ходя си

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              обърках те за дърпането с друг. Явно обаче не си запознат... с опела. А това че не си сменял нещата които изброих говори само и единствено едно: че не го караш както трябва и със сигурност не го караш офроуд. Повярвай ми възглавниците ще починат точно за една разходка в гората. Имахме такъв Рейндж, даже му хакнакме 12 000 lbs. superwinch лебедка щото беше като титаник, потъва във всяка локва дълбока повече от 20 см. Възглавниците умират при първото окантарване с удар или не дай си боже да има клони. Пак ти казвам не си запознат с Опела за да се изказваш толкова категорично. Рейнджа е супер ма само за магистралата и ако си милионер, толкова алчна кола за гориво не съм виждал, а имам сериозна база за сравнение с 8 цилиндрови джипове и леки коли.
                              е, че не го карам супер твърд офроуд е ясно, само разходки в гората лятото и зимата, че харчи, харчи си верно 25 - 27 в София, ама лично аз не знам да има осмак дето да харчи 15 на 100 и то за бензинова кола имам в предвид не за джип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X