Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara 2.5 V6 vs. Frontera 3.2 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara 2.5 V6 vs. Frontera 3.2 V6

Привет колеги, назря момента за смяна на возилото. В момента съм на етап "първоначален избор", спрял съм се на горните две, резерва остава дизела на Фронтера 2,2 DTL и 2,0 16 V на Гранд Витара. Като критериите ми са следните: година ок. 2000, дълга база, автоматик.
    В момента карам Фронтера, но е КБ и разпределението е следното пон.-пет. жена ми в града, съб.-нед. аз в гората. Налага се компромис с оглед порастналото ми семейство и ще се минава на дълга база, а аз ще се кротна, доколкото мога, така че моля за съвети...

Re: Grand Vitara 2.5 V6 vs. Frontera 3.2 V6

Frontera-та 3.2 конкретен екземпляр ли е, защото не е много популярен вариант /за разлика от Grand Vitara 2.5 V6 /
    Ивайло Върбанов продаваше Исузу Амиго 3.2 /същото като Frontera / - не знам дали го е продал... питай него за впечатления...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от divo Преглед на мнение
      ..спрял съм се на Гранд Витара 2,0 16 V ( резерва остава дизела на Фронтера 2,2 DTL)
      имам точно такава Гранд Витара...доволен съм...е не е точно за "офф роад", но ако я преработиш сериозно, мисля че би станала. Ако я искаш като компромис м/у джип и кола е уникална !!! Засега нямам нищо заради което да ме е вкарала в сервиз..2000 г е моята и освен консумативи нищо друго не е искала за сега върви много, 180 на пътя са ти безпроблемни. Вози меко и доста по комфортно от някой други друсащи джипове. Разхода на гориво на извънградско е около 9.5 лт /100км при скорост до 120км/ч и 10.8 - 11.8 при скорост около 150-170км/ч
      консумативите като цена са като за всеки японец...но се свиква бързо и с това.

късмет ако това е твоя модел
      S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
      или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
      пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Честито за растежа на семейството Доколкото мога дати бъда полезен със съвет,мисля че Витарата е по добрият избор.

Коментар

Първоначално публикуван от GRAND Преглед на мнение
          Честито за растежа на семейството Доколкото мога дати бъда полезен със съвет,мисля че Витарата е по добрият избор.
          +1!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Имам точно такава Grand Vitara 2.5 V6.
            Карам я от скоро (4 месеца 8000 км) и засека съм много доволен. Сложил съм и газов инжекцион и разхода е 16 в града и 11 извън. Аз я ползвам като лека кола и затова немога да ти кажа нищо за OffRoad. Ако те интересува тещо конкретно питаи. За фронтерата нямам впечатления и като пристрастен гласувам за Vitarata.

Коментар

ти от 4м ама аз от нова и досега освен зареждане на климатик и то заради протрита тръбичка в гумичките отпред при захващането и сменени амортесьори от Барни друго нищо не е пипано !!! Само консумативи и тва е...но то си е в реда на нещата
              S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
              или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
              пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

А някакви впечатления от Фронтерата или не е удачен вариант за БГ условия. Защото така или иначе ще се ходи до Германия, а отзивите от нея там са добри и братята руснаци се изказват доста ласкаво: "Ну а шестицилиндровый 6VD1-W просто можно назвать шедевром инженерного искусства. Мотор очень компактный и легкий, имеет прекрасный тепловой баланс и может часами работать на холостых оборотах. " А съм и свикнал на Фронтера, няма ли някой с преки впечетления, защото и аз не съм виждал досега.

Коментар

Frontera 3.2 V6

имайте предвид също, че 3.2-ката е акцизен...

Коментар

Dankeschön

Мале еееееееее, това не влизаше в сметките, по принуда ще се наложи да мисля за 2,2 дизелака на Фронтера, ама не съм карал никога дизел и не ми се искаше тепърва да свиквам и на автоматик, и на дизел, че ще ми дойде в повече.

Коментар

Въобще не се притеснявай за дизела, още по малко в комбинация с автоматик, свиква се още на първите 100 метра но трудно се отвиква после
                      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

колеги някои от вас брал ли е ядове със тази немска глупос 2.2 д виш за 3.2 бензина доверете се на изобретатея на УАЗ -е акцизен е
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Re: e акцизен е

да... "дребна подробност" в Германия са по 6-8 хиляди евро, а ще дадеш 6-7 хиляди лева акциз...
                          затова ти препоръчах Гранд Витара... и 10000Е да дадеш, пак ще ти излезе по-евтина, да не говорим, че ще е като нова за тия пари...

отделно от това 2.2Д 16V се смята за най-сполучливият дизел на Фронтерата...

ако витарата /или субару форестър/ имаха /свестен/ дизел, отдавна да съм си купил...

Коментар

дизеловия двигател на мазда който монтират във витара е един прекрасен двигател във пъти по добър от което и да е немско творение, всички знаят че немския и японския дизел са на различни стъпала в еволюцията,гранд витара 2.0 тд е един прекрасен автомобил стига да ечитав ,е аз предпочитам 3.2 фронтера е акцизна е
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от divo Преглед на мнение
                              А някакви впечатления от Фронтерата или не е удачен вариант за БГ условия. Защото така или иначе ще се ходи до Германия, а отзивите от нея там са добри и братята руснаци се изказват доста ласкаво: "Ну а шестицилиндровый 6VD1-W просто можно назвать шедевром инженерного искусства. Мотор очень компактный и легкий, имеет прекрасный тепловой баланс и может часами работать на холостых оборотах. " А съм и свикнал на Фронтера, няма ли някой с преки впечетления, защото и аз не съм виждал досега.
                              Колега мисля, че не може да става дума за сравнение мвжду Гранд Витара и Фронтера ДБ, когато става дума за комфорт и пространство фронтерата е на светлини години от витарата, много по-широка е много по-меко вози. А 2.2 16В двигателя е най-харесвания мотор в европа за фронтера и е най-безпроблемен, за дизела не знам. Качи се в една гранд витара и я сравни даже с твойта фронтера (отпред) и ще видиш за какво говоря. Просто е несравнимо по-удобна от витарата.
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X