Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен автомобил различен от ТЛК 80 и Нисан Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експедиционен автомобил различен от ТЛК 80 и Нисан Патрол

Пускам тази тема, защото двата модела, посочени в заглавието,вече са на достолепна възраст и колкото и да не ни се иска мисля, че е дошло времето да се обсъди възможността за намиране на по-съвременна експедиционна алтернатива на двата "култови" модела. Например Дискавъри 2, ТЛК 90 и други. Ще ми е интересно да чуя какво мислите.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

До: Експедиционен автомобил различен от ТЛК 80 и Нисан Патрол

ТЛК 105
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Експедиционна машина къде?
      В Северна Америка, ТЛК може би да, но Нисан никога не е бил измежду експедиционните машини. Там гамата е съвсем друга. В целия останал свят, тези две машини продължават да се прозивеждат и до днес:

Тойота все още правят серия 105, както и 7-ма серия.
      Нисан все още правят Y61 с 4.2D.

Най-вероятно въпроса е експедиционна машина, която да се готви в България. Избора е личен, спрямо много фактори, като бюджет, дестинации и т.н. Например, ако ще обикаляш наблизо, можеш да се обзаведеш просто с едно ТЛК120, с АТ-та и малко инвентар и си готов. Ако ще ходиш до Магадан, картината е друга. Всичко това е дискутирано многократно. А и нека не забравяме, че основно важем е ентусиазма. Можем да си говорим тук как напилваме едни джипки за десетки хиляди левове, а хората продължават да обикалят Азия и Африка с кво намерят - мини купър, стари фиати, шкода 1000МБ...

Коментар

Ето го батко. http://www.toyota.com.au/landcruiser...ink=LC70|Model
        2010г. производство! По съвременен от това здраве му кажи.

4.5 litre V8 turbo diesel engine
        Variable vane turbocharger with intercooler
        DOHC (Direct Over Head Camshafts) with 32 valves with common-rail direct injection
        151kW power – Over 20% better than the previous Turbo Diesel
        Fuel economy (L/100Km)* – 11.9L Troop Carrier & Wagon, Cab Chassis 11.5L
        Class-leading 430Nm of torque
        Meets strict Euro IV emission standards
        5 speed manual transmission with High/Low range
        Over 1500km range for vehicles fitted with 180L tanks (Cab Chassis and Troop Carrier)
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Ето го батко. http://www.toyota.com.au/landcruiser-70-series?DCSext.LPLink=LC70|Model
          2010г. производство! По съвременен от това здраве му кажи...
          Мдам, само, че за кои пазари. И в интерес на истината, за разлика от "новите" 7-ми серии, които правеха до съвсем скоро (ако не и все още) с 1HZ, където салона вътре беше изцяло като на старата седма серия, то на новата нова седма серия таблото никак не ме грабва с този осъвремен дизайн. Личи си, че са сътворили нещо, толкова смислено, колкото и в новия Дифендър. То и двете табла си приличат доста де...

Коментар

Ами има евро4 , така, че не виждам проблем да се регва тук, през някоя Европейска страна. Таблото е видоизменено табло на 70ка. Дори и в страните от третия свят вече има изисквания за пасивна безопасност и се налага да се омекотяват линиите и материалите. И аз харесвам 1HZ, 1PZ , че даже повече 12НТ, ама няма никъде вече. И истинският Патрул го няма вече. Забележи на снимката която си постнал, непокрития болт на стойката на огледалото....кеф, а?
            Чалгата превзе света.....
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X