Аз съм едва на 17 години,и съм от един крайморски град Созопол.Искам да Ви попитам как е къде мога да разбера как да стана професионален offroad състезател.предстоими да взема книжка за оправление на мпс дали ми трябва някаква допълнителна категория.родителитеми ме подкрепят и са съгласни с мен да стана offroad състезател.също така ми предстои копуване на ажтомобил 4x4 и се чудя какав да бъде тои land rover defender,уаз hunters или toyota разполагам с пари до 15000лв.HELP HELP....... ICKO_SZ@ABV.BG TUK MI PISHETE
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвети за избор на 4х4 до 15К лв. за начинаещ съзтезател
Свий
X
-
Добре е човек когато пита. И тъй препоръчвам ви първо да отделите известно време и да почетете тук из форумите. Ще намерите много, много писано по въпросите които ви интересуват. И така първо четете и решете какъв автомобил ви трябва, после го оборудвайте и като излезете на няколко разходки и вече знаете какво е офроуд ще ви стане ясно и какво е нужно за състезател...
-
Здравейте,
В препратката отдолу има много информация относно съвети за избор на 4х4 и т.н.
Автомобили 4х4 - Систематизирано
Коментар
-
За да караш добре не е достатъчен само добре подготвен автомобил, а и знания и опит.
В НСА до колкото знам предлагат и такава специалност. За това бих те посъветвал да се запознаеш с някой потребители във форума и също така и с хора извън форума.
Състезатели има не малко, сещам се в момента за 3-ма които пишат във форума - Митко Фулда, Янчо Терзиев и go go go, със сигурност има и други, но да не ми се сърдят за невежеството. Свържи се с тях и си поговори- ще те насочат в правилната посока.
Освен това си споменал за някакъв бюджет за автомобил- имай в предвид че офроуда е скъп спорт- подготовката на автомобил струва скъпо, поддръжката му също. Необходимо е да имаш и сериозни технически познания. При всяко състезание се заплаща и такса участие (все пак трасето е било разучавано и старателно подбирано от професионалисти, на които колкото и да им е приятно да карат из гората, джипките им вървят с бензин, а те самите си и изкарват хляба с тази дейност), при някои състезания може да се наложи и асистенция=допълнителни разходи.
Ако си от предпазливите водачи, едно 2-дневно състезние на 400км от твоя град ти излиза поне 500лв, не съм от най-запознатите но разходите са горе долу толкова и от там нататък всичко зависи.
Така че начинанието е сериозно и изисква и ти да си сериозен. Успех!http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
-
уважаеми колега ! радвам се че имате моралната подкрепа на родителите си, но мисля че силно ще се нуждаете и от материална подкрепа, а също и много, ама много време. както вече беше казано, този спорт не е просто скъп, той е много скъп. ако прочетете внимателно доста от темите тук,както и препратките към най вече руските и американски сайтове касаещи зададения от вас въпрос ще се убедите сам. страхувам се че поставеният от вас бюджет би Ви бил достъчен за закупуване и оборудване на превозно средство за любителски офроуд. ако нямате нужните технически знания , умения и технологична база тази сума е крайно недостъчна. познавам хора които са успели да се включат в $10 К, но само за построяването на автомобила, и то за несъстезателен офроуд. без да съм детайлно запознат бих ви препоръчал построяване на собствен автомобил, базиран на сузуки самурай или витара. в това отношение би ви бил полезен материала на колегата CJ - http://img.data.bg/i.php?show=189203&ctrl_id=vimj0a#img , http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7834 .
също така не е зле да послушате съвета на г-н. В. Петров. запознайте се с офроуд ентусиасти от вашия регион и излезте с тях на поне 2-3 разходки. защото може и просто да не ви хареса. познавам хора, дали по над $50 К за закупуване на подготвен автомобил, които имат по една единствена разходка. просто този спорт, като изключим финансовият аспект, не е за всеки. изисква се определено отсъствие на вещество между ушите.
в заключени искам да ви пожелая успех в начинанието с което сте се заели и се надявам скоро да ви видя между нас.
искам да завърша с перефразиран цитат на един мой любим класик (ако четете класически автори ще се досетите за кой става въпрос)
"това е болест от която или се умира, или се остава идиот за цял живот. и аз съм боледувал от нея"Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Силно се съмнявам че ще разбере.
Според мен за споменатия бюджет е възможно да се подготви машина за офроуд, но любителски и при наличието на техническа база и технически познания, както спомена вече някой. До тук добре. Проблема обаче е парите за поддръжка и ремонт на МПС-то след състезание. Иначе всичко ще приключи с едно състезание и Жипката в бокса за неопределено времеМитко
Коментар
-
Първоначално публикуван от KickBull Преглед на мнениеСилно се съмнявам че ще разбере.
Според мен за споменатия бюджет е възможно да се подготви машина за офроуд, но любителски и при наличието на техническа база и технически познания, както спомена вече някой. До тук добре. Проблема обаче е парите за поддръжка и ремонт на МПС-то след състезание. Иначе всичко ще приключи с едно състезание и Жипката в бокса за неопределено време. Иначе УСПЕХ!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ico_4x4 Преглед на мнениеАз съм едва на 17 години,и съм от един крайморски град Созопол.Искам да Ви попитам как е къде мога да разбера как да стана професионален offroad състезател.предстоими да взема книжка за оправление на мпс дали ми трябва някаква допълнителна категория.родителитеми ме подкрепят и са съгласни с мен да стана offroad състезател.също така ми предстои копуване на ажтомобил 4x4 и се чудя какав да бъде тои land rover defender,уаз hunters или toyota разполагам с пари до 15000лв.HELP HELP....... ICKO_SZ@ABV.BG TUK MI PISHETEno signature no problems
Коментар
-
Здравеите, на всички!
Намислил съм да си купя Suzuki Vitara, за града и планината! Нямам никакво намерение да ставам състезател, просто искам да си правя кефа в планината! Разбира се ще направя някои вложения за окачване, гуми... абе един добър паркетник с една дума!Наясно съм, че не евтино (и то никак), но според вас, разходите на този вариант (който описах), същите ли са, като на състезателния Off-road или са малко по-човешки?
Благодаря предварително!Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"
Коментар
-
Първоначално публикуван от kirilpetrov Преглед на мнениеразходите на този вариант (който описах), същите ли са, като на състезателния Off-road или са малко по-човешки?Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар