Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за избор на 4х4 до 15К лв. за начинаещ съзтезател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за избор на 4х4 до 15К лв. за начинаещ съзтезател

Аз съм едва на 17 години,и съм от един крайморски град Созопол.Искам да Ви попитам как е къде мога да разбера как да стана професионален offroad състезател.предстоими да взема книжка за оправление на мпс дали ми трябва някаква допълнителна категория.родителитеми ме подкрепят и са съгласни с мен да стана offroad състезател.също така ми предстои копуване на ажтомобил 4x4 и се чудя какав да бъде тои land rover defender,уаз hunters или toyota разполагам с пари до 15000лв.HELP HELP....... ICKO_SZ@ABV.BG TUK MI PISHETE

Добре е човек когато пита. И тъй препоръчвам ви първо да отделите известно време и да почетете тук из форумите. Ще намерите много, много писано по въпросите които ви интересуват. И така първо четете и решете какъв автомобил ви трябва, после го оборудвайте и като излезете на няколко разходки и вече знаете какво е офроуд ще ви стане ясно и какво е нужно за състезател...
    VPetrov.photography

Коментар

Здравейте,

В препратката отдолу има много информация относно съвети за избор на 4х4 и т.н.
      Автомобили 4х4 - Систематизирано

Коментар

За да караш добре не е достатъчен само добре подготвен автомобил, а и знания и опит.
        В НСА до колкото знам предлагат и такава специалност. За това бих те посъветвал да се запознаеш с някой потребители във форума и също така и с хора извън форума.
        Състезатели има не малко, сещам се в момента за 3-ма които пишат във форума - Митко Фулда, Янчо Терзиев и go go go, със сигурност има и други, но да не ми се сърдят за невежеството. Свържи се с тях и си поговори- ще те насочат в правилната посока.
        Освен това си споменал за някакъв бюджет за автомобил- имай в предвид че офроуда е скъп спорт- подготовката на автомобил струва скъпо, поддръжката му също. Необходимо е да имаш и сериозни технически познания. При всяко състезание се заплаща и такса участие (все пак трасето е било разучавано и старателно подбирано от професионалисти, на които колкото и да им е приятно да карат из гората, джипките им вървят с бензин, а те самите си и изкарват хляба с тази дейност), при някои състезания може да се наложи и асистенция=допълнителни разходи.
        Ако си от предпазливите водачи, едно 2-дневно състезние на 400км от твоя град ти излиза поне 500лв, не съм от най-запознатите но разходите са горе долу толкова и от там нататък всичко зависи.

Така че начинанието е сериозно и изисква и ти да си сериозен. Успех!
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Според мен си купи Г-класа.
          Друг интересен и нескъп вариант е да започниш с УАЗ-Хънтър.
          LZ1VMH

Коментар

уважаеми колега ! радвам се че имате моралната подкрепа на родителите си, но мисля че силно ще се нуждаете и от материална подкрепа, а също и много, ама много време. както вече беше казано, този спорт не е просто скъп, той е много скъп. ако прочетете внимателно доста от темите тук,както и препратките към най вече руските и американски сайтове касаещи зададения от вас въпрос ще се убедите сам. страхувам се че поставеният от вас бюджет би Ви бил достъчен за закупуване и оборудване на превозно средство за любителски офроуд. ако нямате нужните технически знания , умения и технологична база тази сума е крайно недостъчна. познавам хора които са успели да се включат в $10 К, но само за построяването на автомобила, и то за несъстезателен офроуд. без да съм детайлно запознат бих ви препоръчал построяване на собствен автомобил, базиран на сузуки самурай или витара. в това отношение би ви бил полезен материала на колегата CJ - http://img.data.bg/i.php?show=189203&ctrl_id=vimj0a#img , http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7834 .

също така не е зле да послушате съвета на г-н. В. Петров. запознайте се с офроуд ентусиасти от вашия регион и излезте с тях на поне 2-3 разходки. защото може и просто да не ви хареса. познавам хора, дали по над $50 К за закупуване на подготвен автомобил, които имат по една единствена разходка. просто този спорт, като изключим финансовият аспект, не е за всеки. изисква се определено отсъствие на вещество между ушите .

в заключени искам да ви пожелая успех в начинанието с което сте се заели и се надявам скоро да ви видя между нас.

искам да завърша с перефразиран цитат на един мой любим класик (ако четете класически автори ще се досетите за кой става въпрос)
            "това е болест от която или се умира, или се остава идиот за цял живот. и аз съм боледувал от нея"
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Дано те разбере Митко и дано знае с какво,се захваща.
              B+

Коментар

Силно се съмнявам че ще разбере.
                Според мен за споменатия бюджет е възможно да се подготви машина за офроуд, но любителски и при наличието на техническа база и технически познания, както спомена вече някой. До тук добре. Проблема обаче е парите за поддръжка и ремонт на МПС-то след състезание. Иначе всичко ще приключи с едно състезание и Жипката в бокса за неопределено време
                Митко

Коментар

Първоначално публикуван от KickBull Преглед на мнение
                  Силно се съмнявам че ще разбере.
                  Според мен за споменатия бюджет е възможно да се подготви машина за офроуд, но любителски и при наличието на техническа база и технически познания, както спомена вече някой. До тук добре. Проблема обаче е парите за поддръжка и ремонт на МПС-то след състезание. Иначе всичко ще приключи с едно състезание и Жипката в бокса за неопределено време
                  И да не забрави да пусне тема когато се продава после (след състезанието) . Мйтап бе Уили . Иначе УСПЕХ!

Коментар

Първоначално публикуван от ico_4x4 Преглед на мнение
                    Аз съм едва на 17 години,и съм от един крайморски град Созопол.Искам да Ви попитам как е къде мога да разбера как да стана професионален offroad състезател.предстоими да взема книжка за оправление на мпс дали ми трябва някаква допълнителна категория.родителитеми ме подкрепят и са съгласни с мен да стана offroad състезател.също така ми предстои копуване на ажтомобил 4x4 и се чудя какав да бъде тои land rover defender,уаз hunters или toyota разполагам с пари до 15000лв.HELP HELP....... ICKO_SZ@ABV.BG TUK MI PISHETE
                    Здрасти, препоръката ми не се отличава от тези на колегите послушай ги, освен това имай в предвид, че офф-роуда изисква допълнителни умения за шофиране които е добре да се придобиват след като вече имаш сериозен опит зад волана на обикновен автомобил, много от сериознте карачи имат по няколко стотин хиляди километра зад гърба си, аз имам над 600 000 км. и никак не бих се оприличил като добър шофьор, карам 4х4 от 2 години и смятам че нямам нужния опит дори за повечето съботно-неделни разходки, така че за постигне на нужното за по-кратко време ти трябва много голямо себеотдаване което съответно е свързано с оргормните средства за подържането на 4х4 автомобил в движение. Помисли си поговори с родителите си и ако все пак си твърдо решен ти пожелавам успех.
                    no signature no problems

Коментар

Здравеите, на всички!
                      Намислил съм да си купя Suzuki Vitara, за града и планината! Нямам никакво намерение да ставам състезател, просто искам да си правя кефа в планината! Разбира се ще направя някои вложения за окачване, гуми... абе един добър паркетник с една дума! Наясно съм, че не евтино (и то никак), но според вас, разходите на този вариант (който описах), същите ли са, като на състезателния Off-road или са малко по-човешки?
                      Благодаря предварително!
                      Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Първоначално публикуван от kirilpetrov Преглед на мнение
                        разходите на този вариант (който описах), същите ли са, като на състезателния Off-road или са малко по-човешки?
                        По принцип не са, т.е. не е задължително да са, но нищо не ти пречи да ги направиш такива ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Е да, особенно, ако взимам пример от колегата с Чибуратора! Ама, той като че ли си е поставил някакви цели...
                          Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Състезатела от тая подготовка за състезанията нема никакво време да напише некой ред на тия разходкаджиите
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X