Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1998 TOYOTA LANDCRUISER COLORADO K2 или NISSAN PATROL GR SE TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 1998 TOYOTA LANDCRUISER COLORADO K2 или NISSAN PATROL GR SE TD

Здравейте колеги!
    Става въпрос за 2 автомобила много сходни засега по цена, къса база... И така:
    Много бих искал да чуя Вашите мнения и анализи, + /- си, про и контра и за двата.
    TOYOTA LANDCRUISER COLORADO K2 BLACK - 2,982 cc дизел, 98 г. 126 000 мили
    http://cgi.ebay.co.uk/1998-TOYOTA-LA...item4cede464db

NISSAN PATROL GR SE TD GREEN -
    2,826 cc дизел, 2000 г., 68000 мили

http://cgi.ebay.co.uk/2000-NISSAN-PA...item4cede89e4b

и/или NISSAN PATROL GR TD, 2000 г. - този е на сходни километри с Toyota-та
    http://cgi.ebay.co.uk/2000-NISSAN-PA...item3efd3cc7c0
    Последно редактирано от ivied; 27-02-10, 01:02.

До: 1998 TOYOTA LANDCRUISER COLORADO K2 или NISSAN PATROL GR SE TD

Toyota-та е се кара по-леко. Повече прилича на кола, и за асфалта ще е много по-добре от патрола. Аз съм луд фен точно на тоя модел тойота за семейна джипка.

Патрола е по-здрав, но тежък и с недостатъчен според мен за това тегло и габарити двигател, ако ще се кара по асфалт. В гората - мисля че и сам знаеш как се представя.

Предвид половината километри на първия нисан, бих избрал него, обаче. Печелиш здравина, надеждност, сравнително евтина поддръжка, добра устойчивост на странични наклони, но по-висок разход на гориво, по-голяма тромавост, и по-лошо поведение на окачването на асфалт. Това си е камион.

На снимките всичките са с обидно малки гуменца.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      Здравейте колеги!
      Става въпрос за 2 автомобила много сходни засега по цена, къса база... И така:
      Много бих искал да чуя Вашите мнения и анализи, + /- си, про и контра и за двата.
      TOYOTA LANDCRUISER COLORADO K2 BLACK - 2,982 cc дизел, 98 г. 126 000 мили
      http://cgi.ebay.co.uk/1998-TOYOTA-LA...item4cede464db

NISSAN PATROL GR SE TD GREEN -
      2,826 cc дизел, 2000 г., 68000 мили

http://cgi.ebay.co.uk/2000-NISSAN-PA...item4cede89e4b

и/или NISSAN PATROL GR TD, 2000 г. - този е на сходни километри с Toyota-та
      http://cgi.ebay.co.uk/2000-NISSAN-PA...item3efd3cc7c0
      Колега,нали знаеш,че от там където гледаш се купува без да пробваш,а само по снимка.Познавам трима,които си купиха коли от там.Аз лично съм малко резервиран към този сайт,когато не става въпрос за нещо ново в кутия.Ако си купиш яке и му липсва копче за 30 стотинки -става,ама на тия коли ,,копчетата,, са си доста пара.

Коментар

Това, което мога да допълня е, че Патрола е part-time, а Тойотата full-time, освен ако точно този модел не е (Спарки ще знае ако е така). Искам обаче да обърна внимание на нещо друго. Ровил съм се много в германското мобиле и съм установил следното : При еднакви параметри (година, км, мощност, екстри и т.н.) винаги Land Cruiser-а е с около 30% (че и повече) по-скъп от Патрола. Не знам на какво се дължи, но е безспорен факт. А за да е така в най-обширния сайт с употребявани автомобили, със сигурност си има някаква причина. За съжаление аз лично не знам каква е. Само ти обръщам внимание на факта.
        P.S. Мисля, че и аргументите на G_P_S никак не са за подценяване...
        Последно редактирано от zippel; 27-02-10, 08:32. Причина: допълнение
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

P.S. Мисля, че и аргументите на G_P_S никак не са за подценяване...[/QUOTE]

Няма да стане без гледане и пробно каране... Ще се огледат на място. Въпроса беше за сравнението м/у тях, +/-, предимства - недостатъци според Вас, защото в Англия са на почти сходни цени за ралика от Germany. Въпроса ми е точно за тия 2 модела и точно късата база. За пригодност за среден оффроуд става въпрос. Има и 3-ти кандитат Jeep Wrangler с бензиновата 4-ка.
          P.S. И само едно пояснение, като обща информация - къс читав Defender е на цената и на двата Въпроса е: 2=1?!
          Последно редактирано от ivied; 27-02-10, 12:15. Причина: 2=1?!

Коментар

Тая Тойота какво търси в компанията на другите машини?

Коментар

Еееее... сравнения, мнения, освен.. наслада То и в някои музеи до Рембранд е сложен я Ван Дайк, я Леонардо... И на почти същата цена са... И не е само една - много има. Nissan+Toyota = Defender - такава е формулата в момента в UK... И защо да не се реши така уравнението?!
              Последно редактирано от ivied; 27-02-10, 12:34.

Коментар

Еееее... сравнения...
                Заместия я с 7-ма серия.

Коментар

Като тази на Яро ли имаш предвид?
                  Не съм много светнат с japan-ейците... Аз си харесвам късия Defender - ама като може да се вземат и 2-та вместо един 15 г. работен кон-британец-много изтормозен?

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                    Ровил съм се много в германското мобиле и съм установил следното : При еднакви параметри (година, км, мощност, екстри и т.н.) винаги Land Cruiser-а е с около 30% (че и повече) по-скъп от Патрола.
                    Евтините германските и австрийски Nissan Patrol в mobile.de са изядени от ръжда, докато 90-ката е по- добре защитена антикорозионно. Иначе цената на здрав Y61 в никакъв случай не е по- ниска от на ТЛК90 дори в Германия.

Коментар

Не съм много светнат с japan-ейците...
                      Да, ако искаш спокойно да си караш на воля извън пътя.

Коментар

Не съм много светнат с japan-ейците... Аз си харесвам късия Defender - ама като може да се вземат и 2-та вместо един 15 г. работен кон-британец-много изтормозен?
                        Много са запазени, който и от 3-те да сравнним с един що-годе позапазен Defender. И 2-та са на цената на 15-22 годишния имперски или фермерски труженик... И дизела им е къмто 3000cc?! И все единия ще излезе читав.
                        Дайте специфика на предложенията... че не пишат Y61.
                        P.S. От Германия само MB-G - за другите в UK са с 30-40% по-ниски цени и 30-40% по-добро състояние ( С изключение на пустия му Defender, при него най-често е £5,495.00/ £5,995.00 та чак до £6,495.00, като за тоя хубавец: http://cgi.ebay.co.uk/1995-LAND-ROVE...item53dfd95fb2

ето и : http://cgi.ebay.co.uk/1988-LAND-ROVE...item20afa1ca70
                        и Reserve not met
                        и най-младия 97-ааа: http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Def...item35a7569d8e
                        и пак Reserve not met
                        Ето тоя ме кефи:http://cgi.ebay.co.uk/LAND-ROVER-90-...item439da2aa38
                        ама е 91-а и £3,450 - за начало... £5,495.00 на края.
                        2000£ Nissan + 2000£ Toyota = £5,495 Defender И защо?
                        A познайте колко от посочените Nissan + Toyota могат да се докарат за този сходен по "параметри" Defender и за £10,495? http://cgi.ebay.co.uk/97-R-LANDROVER...item439d4fd9de
                        Цял автовоз... На нас и 2 ще са достатъчни.
                        Цяло маркетингово проучване направих... Ама гледайте, умувайте - както и аз.

Последно редактирано от ivied; 27-02-10, 13:34.

Коментар

А отчиташ ли факта, че всички са десен волан? Ако мислиш да го обръщаш това е още малко инвестиция... пък и риск
                          Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                            А отчиташ ли факта, че всички са десен волан? Ако мислиш да го обръщаш това е още малко инвестиция... пък и риск
                            Не разбира се. Няма такъв филм-сервиз-"Направи си сам". Десния волан на джип, въобще не ми пречи.
                            Тук не става ? за сравнение изобщо м/у Defender/Wrangler/Toyota/Nissan, а за тия 2 конкретни автомобила (къса база) made in Japan. Разход, поддръжка (ясно е, че не е под 9л. нафта (Defender) или че, са с 50% по-ниски цени на оригиналните части от UK - пак Defender) за off road ъпгрейд, за качество на сервизните услуги, които ползвате...
                            Последно редактирано от ivied; 27-02-10, 22:12.

Коментар

Колеги дайте повече мнения, че япончетата трябва да ходят да се гледат, а до приключването на единия Nissan - остават само 2 дни, за Toyota - 4, за другия Nissan - 8 дни. То както беше казал един колега тук:" Мерак, само с пари се гаси. Изпробвано!" Ама... И ако има мераклии за някои от тези да се обажда. Отива със самолета (50-80£) и си го взима от Лондон. Комисионната на моя човек е от 20£ до 50£ + разходите за гориво до населеното място на продавача и обратно до Лондон. Капарира се веднага след приключването на търга (100-200£), останалата сума трябва да се плати обикновенно до 1 седмица след това. Има кой да окаже съдействие и съпорт на място, както и да осъществи покупко-продажбата. Приятел ми е. А и аз ще пътувам в началото на март.
                              Последно редактирано от ivied; 28-02-10, 03:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X