Здравейти и от мен.Гласувах с "никога".Карал съм камионче японско /не му помня марката/ с десен волан и вярно че се свиква,но по-неудобно нещо не съм виждал.Да не говорим,че при избора на автомобил,човек може да се подлъже по по-ниската цена /уж заради десния волан/и да не доогледа нещата.И хоп ставаш собственик на кола с десен волан и някои други кусури......Отиваш да ги оправяш и хоп това и онова не става за кола с десен волан.Ами сега
.......и почва едно ходене по мъките едно побългаряване и т.н.......Абе не е работа.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ДЖИП С ДЕСЕН ВОЛАН
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Отнсно десния волан се сетих нещо интересно което научих преди доста време когато баща ми бачкаше по нашата мандра доиде време да копувам камиони замляко и аз нали съм пишлеме интересно ми беше докараха им два Щаера какво да видим с десен вола викам си леле те тия камиони английски бе и тогава какво се оказа машините не бяха островни нито бяха правени за там ами в западна европа било прието на машини който шофиора е и обслужащо лице било то пощенски коли,камиони за събиране на мляко,разни машини за комунално обслужване да са с десен волан за да може водаша да слиза направо на тротоара за да не заобикаля машината в последстви видях че има подобни коли и в щатите сигорно пък в Нглия тези машини са си с нормален за нас волан.А относно това дали е удобен подобен волан в нашите условия за сега не съм карал подобно возило но са ме возили на горе споменатите камиони и дори и като пътник пак не ми беше удобно мисля си че с такова нещо као се наложи да го вкарван у нас през портат ще изпитяам ужас.ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
Коментар
-
с всичко се свиква при нужда. аз бях за малко в лондон и ме вози един "фен" с новото си БМВ от гадуик и обратно за да ми покаже как върви. стресиращо е да се движиш в насрешното да се возиш на мястото на шофьора и да нямаш кормило и педали. през целия път стисках дръжката и натисках пода. мисля че не бих направил компромис с удобството и сигурноста си за някой лев."..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Единственото с десен волан което бих карал и бих си го купил е: (кемпер, моторхоум, мотокаравана) има много думи но се сещате за какво става дума. Даже си търся по нета да изпадне нещо. Ако знаете някои адреси за продажби ще ви бъда благодарен да ги пуснете!
Коментар
-
практиката показа че колите, които хората си купуват тук у нас с десен волан, рано или късно го обръщат. това идва да покаже, че не е удобно да се кара така.
според мен има смисъл да се купуват коли с десен волан само ако те са по - особени и нямат аналогичен моде с нормален волан. това са разни супри, скайлаин, силвия .... и други такива хубавини. сещам се и за няколко 4х4 за офроуд
иначе нормална кола с обратен волан е пълна глупост. едно обръщане ти струва мин. 5000лвdrive alive
Коментар
-
Колега не мисля 4е си прав.Имам 4 автомобила с десен волан единиа от които е тази Тойота Супра:
С 600 конски сили под капака няма зна4ение къде ти е Волана,ти просто преска4аш другите на пътя,а като си в гората едва ли има зна4ение откоя страна ти е кормилото.Всеки които е опитал да кара десен волан потвърждава 4е биха карали такова возило след като ти идва поне с 30% та и пове4е % по евтино от цената на пазара.Що се отнася за смяна на Волана бих казал 4е на Г класа излиза около 1500 ЛВ вси4ко.Мисля 4е си заслужава!TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Току що про4етох цялата тема и какво установих:
Вси4ки които са карали с десен волан са установили 4е могат да направят компромиса,но онези които не са,са твърдно не!Предлагам вси4ки мераклии да пробват на една от моите коли при някоя от следващите ни срещи.В момента има една тойтка 80,93 година,4,2 дизел за около 10 000 ЛВ с регистрация.Има ли мераклии?

TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Компромис със сигурност може да се направи. Само че това е компромис не само с комфорта, но и със сигурносттта. Т.е. в един момент спестените при покупката пари могат да бъдат платени с много висока лихва ...Първоначално публикуван от veilsideТоку що про4етох цялата тема и какво установих:
Вси4ки които са карали с десен волан са установили 4е могат да направят компромиса,но онези които не са,са твърдно не!
Струва ли си?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от veilsideТоку що про4етох цялата тема и какво установих:
Вси4ки които са карали с десен волан са установили 4е могат да направят компромиса,но онези които не са,са твърдно не!Предлагам вси4ки мераклии да пробват на една от моите коли при някоя от следващите ни срещи.В момента има една тойтка 80,93 година,4,2 дизел за около 10 000 ЛВ с регистрация.Има ли мераклии?
Продаваш тази красавица за 10 000 с регистрация ??? Това оптична измама ли е(видях, че е с десен волан, е и ..) - не бяха ли такива ТЛК 80 по над 20 000 ЕВРА по немско или се бъркам?
ПоздравиБъдете живи и здрави!
Коментар
-
Значи не си чел внимателно или съзнателно манипулираш или изопачаваш нещата. Аз съм карал и то не какво да е а Корвет, и останах отвратен, въпреки че с НОРМАЛЕН волан ме разтапя от удоволствие. И при него конете и въртящия момент не са малко, прескачането не е проблем но въпреки това защо ли не ми се иска да го правя? Така че пак казвам - твърдо съм против.Първоначално публикуван от veilsideТоку що про4етох цялата тема и какво установих:
Вси4ки които са карали с десен волан са установили 4е могат да направят компромиса,но онези които не са,са твърдно не!Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Аз пък с десен волан в БГ съм карал само бус. Та с микробуса е като с джип, на високо си и из София нямаш проблем. Както пише по-горе, проблем имаш ако караш зад камион-фургон. Общо взето всеки сам си решава, обаче на 50% от цената
бих си купил/карал с десен волан, обаче не и лека кола!
Корвет съм карал с нормален волан - страшна работа!
:x :x
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар