За професионалиста не би трябвало да е проблем дирекцията дали е дясна или лява.Преди години ходих до морето с един бус-Ивеко (около 1000км) с десен волан,след Карлово не ми правеше впечатление какво карам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ДЖИП С ДЕСЕН ВОЛАН
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Аз гласувах за 50%:
Да си кажа и аз мнението:
Карам автомобили с десен волан в България от 2000г.Да всичко е до свикване.Имам клиенти които много се двоумяха да си купят автомобил с десен волан и решаваха да го купят и обърнат волана,а след като престигне автомобила и го покарат 1-2 седмици се отказваха от обръщането на волана.Да по-лесно е да караш джип или бус с десен волан защото виждаш всичко от високо.Да трудничко е да изпревариш камион,но има хиляди варианти за безопасно изпреварване и един от тях е да си близо до задницата му и да пуснеш някой да ви изпреври и двамата излизаш виждаш какво е състоянието и имаш необходимото време за решение,имоще много варианти,НО ако си нервен шофьор десния волан не е за теб.
Женами също кара от една година коли с десен волан без нито едно ПТП(да чукна на дърво),возил съм се при нея и се справя доста добре.
При оф роада според мен няма значение от коя страна ти е волана.Не съм офроададжия но ходя на риба често и не виждам къде би могъл да се крие минуса.
Обръщането на волан си заслужава само когато става дума за нова и скъпа кола която ти е стъпила с 15000лв.-по-евтино.Пример мой клиент си обърна воланите на два Land Cruiser-а в турция само срещу 6000 евро за двата с части и работа.
Как да устоя на цена от 3000лв. за Toyota със всички екстри,на 90000км. в супер състояние в Япония.
Коментар
-
До: ДЖИП С ДЕСЕН ВОЛАН
Честно казано и аз бях върл противник на десните волани, но като покарах се убедних, че не толко страшно и трудно.
Дали бих карал кола с десен волан в БГ, не знам, но разликата от 3000 -4000 паунда до 16000 лева за Ландкрузер е голяма все пак.
Коментар
-
Гласувах - "Никога"

Не става въпрос за пари, безопасността на движението = на ЖИВОТ - той няма цена. За каквито и умения да говорим, за каквито и приспособления... не е същото. Такава кола не може да се кара само оффроуд. За да стигнеш до там задължително минаваш по пътища, а там дмижението е за автомобили с ляв волан.
Бъдете здрави
Nissan Pathfinder 2.5 dci
Коментар
-
силниии думиииии......Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнениеГласувах - "Никога"

Не става въпрос за пари, безопасността на движението = на ЖИВОТ - той няма цена. За каквито и умения да говорим, за каквито и приспособления... не е същото. Такава кола не може да се кара само оффроуд. За да стигнеш до там задължително минаваш по пътища, а там дмижението е за автомобили с ляв волан.
Бъдете здрави
Aйде бе,сега кво излезна,че всички които караме десни волани сме убийци.....? смях...
...а относно за движението по пътищата,никъде няма закон определящ вида на автомобилите които ще се движат по тях!!!
Едва ли има друга държава,в която да се водят такива смешни спорове и коментари,ама пуст балкански субективизъм примесен с пословична българска завист....
п.п забавата продължава
TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
И аз съм карал с десен волан ,но в страна с обратно движение.Проблема беше само първите няколко дни и то докато свикна да не влизам на кръстовище при завой ,по инстинкт в насрещната лента.
Естествено ,офертите в момента за английски автомобили ме впечатляват и то не само заради цените но и заради видимите разлики във вида на повечето предлагани автомобили. Но въпреки всичко, не се виждам да си купя тук кола с десен волан.
Коментар
-
Да на десните волани.За себеси съм решил че ще карам само автомобили с десни волани.Имат куп предимства като нов внос.Запазени,поддържани.Някой от вас да се е движел скоро по Германия- да си припомни как профучават голфове,пасати и аудита с газ до дупка в критични.Това го няма в У.К.Годишния преглед се преминава след щателна проверка на:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring...ot/DG_10016070
помнете там няма шуро-баджанащина.Автомобилите закупени от У.К. в повечето са много запазени и отвътре и от вън.Лично съм се чудил как там хората пазят 5-6 години ,а ние като се качим караме се едно не е нашо.Манталитет.Относно сигурността на пътя- и в двата варианта ляв и десен автомобила е само купчина желязо който трябва да е в служба на човека,и ако е технически изправен само от водача и от останалите учасници в движението зависи сигурността на пътя.
Лично съм карал ляв волан в У.К. без абсол/тно никакви грижи,там начина на организиране на движението е друг-там работи защото само Лондон е колкото 3 наши Родини и няма как да не работи.
Препоръчвам на който не му стиска да не ходи в гората-страшно е.Когато човек не може да борави с техника си натиска парцалите събира кинти и ... докато събере модела го има само в моргите.
Поотпуснах се малко с писането та накратко:
Да даже и на същата цена!Без значение 4х4 или лек автомобил.
весел празник
Коментар
-
Никога. Защо смесваме безопасност и пари. Някой да знае цената на два откъснати крака например? Никoй ли не вижда връзката между лентата за движение и страната на волана. Аз си мислех, че това е елементарно за разбиране.
Коментар
-
Аз гласувах с 50%,понеже буквално си е така,как иначе би си позволил нормален човек в тая скапана "Държава" да си купи истинска джипка,вариантите са 2 ,или да бъдеш много внимателен шофиор с десен волан,което не те прави опасен за околните ,поне не по малко отколкото те за теб,или да си обърнеш волана с доста заигравки и перипетии,като накрая пак цената на която си се сдобил с прекрасен 4x4 екземпляр ще бъде доста по ниска от предлаган вариан с лява дирекция,именно заради това десните волани ще останат много добра алтернатива за маниаци като нас,аз също съм за обръщането на волана, при първа втзможност.LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар