Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 4.0 бензин vs. Mitsubishi Pajero 2.5 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee 4.0 бензин vs. Mitsubishi Pajero 2.5 TDI

Здравейте колеги.
    Реших да си вземам джип и се чудя между тези две марки и даже между две конкретни коли. Ще кажа по няколко думи за всяка:
    Jeep-a- 1998г. 4 литров двигател 180 конски сили с метанова(нова) уредба още в гаранция. Гори 8-9лв на 100км. Колата е с перфектен двигател(по думите на собственика ... аз утре ще ходя да я гледам). Джипа е автоматик, кожа, климатроник, всичките му блокажи и всички останали екстри за модела. Нов внос е от Италия като още не е регистриран(чака да падне акциза от януари) Тук имам едно конкретно питане ... как мога да карам колата до тогава ако изобщо има такъв вариянт? Също така като цяло скъпа ли им е потдръжката на тези "американчета"?

Mitsubishi-то- 2004 година(тук малко ме съмнява дали наистина е 2004година тъй като не съм сигурен дали този модел продължава да се произвежда до тогава) Ето няколко снимки на конкретния модел надявам се да кажете дали наистина има такива автомобили от тази година или е някаква шашма:
    http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...09222887_2.pic
    http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...09222887_3.pic
    http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...09222887_6.pic
    http://www.mobilen.bg/photos1/2/big/...09222887_1.pic

Ето малко и за тази кола ... двигателя е 2.5 ТДИ. Отново автоматик, кожен салон и всички останали екстри, включително двузонов климатроник и подгряване на седалките. Колата е с десен волан(тук също имам питане дали се свиква лесно с десния волан или си е терсене). Също така чух, че скоро ще се забрани карането на коли с десен волан ... дали е вярно това според вас? Тази кола я карах и е в добро техническо състояние и всичко си и работи. Също искам да питам и за нейната потдръжка дали е по-скъпа сравнение с Жеепа.
    Благодаря ви предварително ... ще чакам отговори и съвети

До: Jeep Grand Cherokee 4.0 бензин vs. Mitsubishi Pajero 2.5 TDI

Здравей Колега, като извадиш 10 год. назад , ще получиш реалните..А иначе този кораб с 2.5 двигател няма да върви както другия джип.
    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Колега това Митсубиши е произведено 1993-94г. , дори няма еърбег , камо ли да е след 2000г., точно този модел мисля че ги спират 98г , но нека по-компетентните да кажат , също е 99к.с. и за това купе е мъртвец ;

Коментар

Само да уточня, че това не е точно тази кола, която гледах. Външно и вътрешно(освен волана) е едно към едно и затова пуснах тези снимки понеже нямам на тази която гледах.

Коментар

Първоначално публикуван от Chefos Преглед на мнение
          Само да уточня, че това не е точно тази кола, която гледах. Външно и вътрешно(освен волана) е едно към едно и затова пуснах тези снимки понеже нямам на тази която гледах.
          Ясно.
          Гори 8-9лв на 100км.
          Е,ако това е реално и проверено,направо го взимай...Можеш да изчакаш докато падне акциза.
          Паджерото с тоя мотор харчи двойно в пари(над 10л/100км дизел).
          Годината не е 2004...и двигателя не е 2,5тди,а 2,8(на този на снимките).
          Пише си го отстрани на ПаджеротоА и предния капак е различен.
          Като си тръгнал да купуваш не е лошо да проучиш системите за 4х4 на тези машини-имат разновидности.Така ще можеш да прецениш дали ще ти вършат добре,работата за която ги взимаш.Не е лошо и да споменеш за какво ти е точно.
          Пробвай да използваш търсачката на Форума,въпреки че все още нямаш права да четеш навсякъде ще добиеш някакви представи.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ами вземам го да го карам не само в гората ами всекидневно ... Затова сякаш джеепа ми допада повече с този разход ...

Коментар

Ами вземам го да го карам не само в гората ами всекидневно ... Затова сякаш джеепа ми допада повече с този разход ...
              То е ясно,че ще ти допада,пък и повече върви ама дали е реален този разход?!
              Щом ще си го караш ежеднево трябва да знаеш,че има различни системи за 4х4 при различните варианти и на двата джипа.Това е важно за да можеш да караш зимата постоянно на 4х4.
              При JEEP-a почти не можеш да сгрешиш в избора на трансмисия.Тоя мотор е винаги с раздатка позволяваща ти да използваш 4х4 постоянно,без опасност да го повредиш.
              При Паджеро има и вариант на "твърдо" включване на предния мост,само при необходимост,а иначе на пътя се кара само на задно.Това е раздатката Easy Select.При нея няма диференциал между предния и задния мост.
              Другия вариант при Паджеро е раздатката Super Select.При нея можеш да караш само на задно или да използваш 4Х4 неограничено(има междуосев диференциал).Тази раздатка е еквивалентна на една от раздатките при Cherokee(242).
              При всички варианти имаш и понижаваща предавка но само в режим 4х4.При Паджеро може да има и механичен блокаж на задния диференциал,управлява се с копче(казано накратко)
              JEEP имат самоблокиращи диференциали(май и някои Митсубишита).
              Успех в избора и....чети...може и след покупката но по-добре преди.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ами ще е супер ако можеш да кажеш как да разбера с како 4х4 точно са. Смисал мога да питам собствениците, но се съмнявам дали ще знаят.
                Като цяло мисля, че се спрях на Черокито. Утре мисля да отида да го видя (във Варна е) и ако ми хареса да го вземам. Ако има някой от варна, който разбира от такива машинки или знае каде могада го закарам да го видят да каже Ще почерпя
                Последно редактирано от Chefos; 06-12-09, 22:49.

Коментар

Ами ще е супер ако можеш да кажеш как да разбера с како 4х4 точно са. Смисал мога да питам собствениците, но се съмнявам дали ще знаят.
                  Като цяло мисля, че се спрях на Черокито. Утре мисля да отида да го видя (във Варна е) и ако ми хареса да го вземам. Ако има някой от варна, който разбира от такива машинки или знае каде могада го закарам да го видят да каже Ще почерпя
                  Щом си се спрял на Черокито няма какво да обяснявам,а ти ще имаш време да четеш.Просто с раздатката 242 можеш да караш и само на задно,имаш и блокаж на междуосевия диференциал,докато в някои от другите няма и при тях 4х4 е постоянно,т.е не се изключва нищо.
                  Малко по-сложно е за обяснение(и аз не съм най-компетентния) за раздатките 249 и 249OD,за тях може да прочетеш отделно но се съмнявам че ще ти се падне такава.
                  При Паджеро трябва да видиш положенията на лоста за раздатъчната кутия-Super Select има повече възможни положения(мисля 5) за различните режими(за превключването на бавни лоста се натиска надолу преди съответното положение).Толкова са и при 242 на Чероки(ако не бъркам).
                  За оглед от разбиращ,малко късно си се сетил,иначе мисля че има такива хора там.

Коментар

Отложих огледа за сряда ... ще съм много благодарен ако някой каже каде мога да я заведа за оглед количката Благодаря!!!

Коментар

Съжалявам,че чак сега видях темата.Имал съм Чероки точно с този двигател и съм му навъртял около 130 000км.Като двигател-много здрав,мощен и безпроблемен.Разход градско 15-16 бензин,извънградско 10-11л. при 120-140км/ч.Моят беше с парт-тайм,както повечето Черокита.

Коментар

Само дето темата е за Гранд Чероки, ама нищо. То нали е едно и също.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X