Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Forester или Toyota Rav4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Subaru Forester или Toyota Rav4

Моля ви да ми помогнете в избора Избрал съм тези два джипа но незнам кой да избера ? Трвбва ми 70% за offroad i 30% за нормален път кажете кое да избераа каот след като го взема мисля и леки доработки да няправя имам финансова съзможност и моля за съвет като ще направя доработки на които взема а съм 50 на 50 за джипките .А говорим само за тези две джипки без да намесваме други джипове
    Последно редактирано от Ясен; 13-09-09, 16:32.

До: Subaru Forester ili Toyota Rav4

За 70:30 в полза на офроуда - по-скоро нито едно от двете.

П.П. Все пак зависи на какво казваш "офроуд" де ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не толкова тежък офролд а пресечени месности вода баири но по тези два джипа съм се запалил много така че ще им направя доста подобрения но се чудя кои от двата да е но не искам друг джип !!!

Коментар

Ще започна от там ,че и двете не са джип ,а високи и доста проходими автомобили.
        Та ако е лек терена и двата стават.
        Защо пиша мнение -преди година имах същата дилема ,но за кола втора ръка.Трудна дилема! В момента карам Форестер,но мнението ми за Тойота е много високо-номер 1 са ,ако не бяха си разхвърляли производството тук ,там.
        Та ето и моето сравнение :
        1 И двата са японски и се произвеждат там-огромен '+' --оценка 6
        2 Като двигатели:
        а) бензин-според мен най-добрите:Тойота-здрав, икономичен ,дълъг живот,тих; Субару-боксер-пъргав,динамичен,тих , спокоен,невероятно приятен звук --оценка 6 и за 2-та
        б) дизел-за разлика от доста други мисля ,че дизела на Тойото е номер 1.Обаче Субару пуснаха боксер дизел-невероятно пъргав и икономичен.Още е твърде млад за оценки ,но колегите с такива (В това число и трима приятели) за страшно доволни.Имах щастоето да покарам такъв-само тест би показал ,какво искам да кажа. .Така че и тук---6 и за 2те
        3 Ходова част....нямам данни за слаби места.С две думи -много здрави! --6
        4 Задвижване: И двете са 'фултайм' (За Тойота след 2006-не знам) Тойота-5 ,Субару -6
        5 Пътно поведение :Тойота -5 ,Субару-6 Субару в завой е номер 1
        6 Обем: Тойота- 5, Субару-6
        7 Комфорт: Тойота 6 ,Субару-5
        8 Субару -бензин 'ръчка' има и бавни-добър '+' за Субару
        9 Возия:Тойота 5,Субару 6 заради отличната филтрация на леки
        неравности,само-регулиращи се ,според настилката и натоварването задни 'амове' и според усета на возещите се отзад .
        10 Визия-'по вкус и по цвет....'

Като заключение ще кажа-Който и да избереш няма да сбъркаш ,стига Офа да не е много ОФ,Оф

ПП Колега и колеги, това е само моето мнение и класация,базирано на собствено проучване и виждане.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Toyota RAV4 - made in EU... (т.е. в проекто EU-страна)
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Според скромната ми преценка Тойота е правилният автомобил, но ако ще е РАВ-4, по добре е Субару. Лично мнение.

Коментар

До: Subaru Forester или Toyota Rav4

Субару Форестър.
              Еле па ако е новия
              Per aspera ad astra.

Коментар

Аз също бях разочарован от возията на Рава, та и моите предпочитания са за Суби.
                Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                Opel Frontera V6

Коментар

Имам и двата автомобила. Нов Форестър и нов РАВ 4. Форестъра е бензинов 2.0-150 коня, а РАВ-а е дизелов 2,2-136 коня. И за асфалт и за черно по-доброто е Форестъра! Единствено разхода на РАВ-а е по-нисък. Форестъра струваше 48000 лева с много екстри, а РАВ-а струваше 52000 лева без екстри (даже е със стоманени джанти). Тези цени са с ДДС-то. Сега май се вдигнаха малко цените на Форестъра...
                  Форестъра вози по-меко на асфалт, а за черно има по-голям клиренс-200 мм. Освен това е постоянно 4х4 и има понижаващи предавки (половинки), и заден диференциал с ограничено приплъзване.
                  РАВ-а има по-малък клиренс-185 мм, вози малко по-твърдо на асфалт, няма понижаващи и е с предно предаване. 4х4 се включва с копче допълнително до 40 км/час, но в режим 4х4 разчита на съединителя.
                  И двата автомобила са под 50 000 км. Още са гаранционни и не е имало никакви проблеми до сега. Само на РАВ-а му смениха кормилната рейка, защото имало луфт. Ние нищо не сме усетили, но от сервиза я проверили и я смениха безплатно, гаранционно.
                  По баирите обикновено съм с Форестъра.
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз също имам опит с двете коли 2009 г. модели, само че автоматици бензин.
                    Субаруто е по-добро, изреждам плюсове:
                    по-широко
                    по-стабилно в завои
                    по-добър двигател, с много по-готин саунд
                    по-голям просвет
                    постоянно двойно задвижване, с възможност за изключване на стабилизиращата програма и тракшъна
                    по-cool
                    Тойотата е доста добър автомобил , но за лек офроуд и сняг смятам, че Субаруто е по-добрия вариант. Всъщност чакам да дойде зимата и тогава пак че си говорим

Коментар

Ако решиш за Субару ти препоръчвам новия дизел боксер 150коня 2л.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-09-09, 13:08. Причина: Непозволена реклама
                      Impreza WRC STI

Коментар

Първоначално публикуван от niky Преглед на мнение
                        Моля ви да ми помогнете в избора Избрал съм тези два джипа но незнам кой да избера ? Трвбва ми 70% за offroad i 30% за нормален път кажете кое да избераа каот след като го взема мисля и леки доработки да няправя имам финансова съзможност и моля за съвет като ще направя доработки на които взема а съм 50 на 50 за джипките .А говорим само за тези две джипки без да намесваме други джипове
                        И аз като Чавдар, да си кажа при тези изисквания Твърдо Нито един от двата!!! Иначе съм за Субарото - харесва ми повече като техника, ама много повече

А като казвам не стават, говоря от опит с подобни машини, имам за ОффРоуд Тойота 80, а от скоро и Рено Колеос (като показатели едно към едно се доближава до гореописаните), е там където хода без нерви с Тойотата с Колеоса се препотявам, не че му има нещо, напротив, нито е закачл, нито нищо но като го сравниш с Големият Батко -НЯМА Сравнение!!!!
                        Този тип машини са си за Път с леки забежки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X