Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 100 4.7i Facelift

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Относно гумените и пластмасовите части на 100-та , ще са в пъти по добро състояние от 5 годишна Дачия , Рено ,.. та дори и Ауди!
    .

Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

На теория - би могло да е така. На практика - едва ли.
      Има препарати за безконтактно миене които скъсяват живота им с десетилетия. Че чак се изкушавам да кажа, че го скъсяват със столетия...
      Другите алхимии с които се сблъсква автомобила също не помагат за дълговечността му.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И баба ако беше мъжка щеше да е дядо

Коментар

Амииии, в днешно време горното не важи и не е актуално.
          Както и двадесетгодишните автомобили...

И коментаторите...

Коментар

Колата е истинска, една от последните...Съгласен съм с мнението на Ицо по-горе, той знае...Съвета ми към питащия /Павката/ е, че при неговия пробег от 3к.км годишно, сегашната му кола ще овехтее след 20 години, знаейки състоянието и...А да се вземе 100-ца, за да се "сложи значка -имал LC 100' и да стои по същия начин на паркинга не е от най-умните неща...Спирам да пиша в тази тема .
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Ако не живееш да изпълниш мечтите си .... е..ти и живота ! Днес те има утре не.

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Това е най-верния отговор защо искам ТЛК 100, абсолютно е вярно.

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
              Ако не живееш да изпълниш мечтите си .... е..ти и живота ! Днес те има утре не.
              Същото казвам и аз, но Ицее...Знаеш ли що народ ги "ограничава техниката", и цел живот търсят ПО-...Същевременно е тук колега от Форума обиколи половин свят с Ауди 80, а Дрехарски пак полвин свят с Астра и Фокус...Та кое е мечтата...Да паркираш фетиш на паркинга, или реално да пътуваш и "изпълняваш мечтите си" -цитат от теб?
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Дани, трябва ли непременно да въртя по хиляди километри, за да е оправдано и да изпитвам удоволствието да карам ТЛК 100

От първия пост го усетих така , но може и да бъркам .

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Искам ТЛК 100 главно да я карам за кеф и удоволствие, великолепна джипка

Разни хора, разни идеали... Няма нищо лошо хората да са различни, да ги радват и да искат да имат различни неща... Няма и причина да смятаме, че еди кой си е по-прав или правилен...
              VPetrov.photography

Коментар

• sonda
                sonda коментира
                Редактиране на коментар
                фронтерата му е супер, аз я докарах от Швейцария, но незнам какво иска от нея...А преди половин година търсеше Корса , че икономична ?

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Дани, Корсата я търсех за втора кола само за градско каране, не за основна.
                Последно редактирано от Еделвайс; 25-09-24, 05:30.

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                kameno karp, в момента не апартамент а един пиклив гараж в Младост - строителство тухла 2006г струва 100 000 лв и малко повече отгоре по спомен, та една култова джипка като ТЛК за 50К не звучи чак толкова много, пак да кажа че не е сигурно че ще я купя, имам желание но гледам разумно и проучвам.

След като изчетох доста за въпросната ТЛК с ваша помощ и из др форуми за Тойота, реално едно ме притеснява и се повтарям но то хич не е за пренебрегване, ГТП, каквото и да си говорим има голяма реална опасност във всеки един момент да не може да мине ГТП и тогава ще съм прецакан яко...

Пак да кажа, Фронтерата е прекрасна джипка която ми служи вярно и безотказно, реално погледнато само ТЛК 100 е джипка която ми спира погледа и бих искал да я имам и карам главно за кеф и удоволствие, ако бъда собственик с моето малко каране и с добра поддръжка, да не кажа голяма дума, сигурно ще бъде една от най-запазената и гледана ТЛК 100 , така както Фронтерата ми я поддържам в отлично техническо състояние.

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Няма причина да не мине ГТП. Както се отбеляза, има всичко като оригинални резервни части за тая кола, съответно със сигурност може да се приведе във вид, в който ГТП да се минава съвсем реално без проблем. Отделно, че голям бензинов мотор, е малко "презапасен" с катализатори, щото трябва да покрива норми като общи количества вредни вещества на километър, пък разхода му е висок, и от това значи, че като проценти(каквото мерят на ГТП) трябва да е много ниско, т.е. да са близо до нула.
                А за смисъла, не знам... да имаш или да бъдеш, това бил въпросът, казват някои...
                Възможно е такава Тойота да се разглежда и като инвестиция, но...може да се окаже и куп ламарина, която е коствала ресурси, с които иначе би могло семейството да има доста други приятни емоции... Ако човек е скучаещ милионер, тогава тоя въпрос отпада... 😀

Според мен, рискът да не може да мине ГТП е много малък.За твое успокоение, след като направиш тест драйв, можеш да я закараш в пункт за прегледи, и да и направиш контролно измерване на газовете.Там ще ти кажат дали е добре, и дали би минала безпроблемно

Коментар

Павка, на всички е ясно, че не ти трябва за няколко пъти в годината, но кеф цена няма. Ако си готов финансово стреляй, те цена държат и винаги можеш да я продадеш, особено ако е в състоянието на Фронтерата.

Коментар

Ицо е напълно прав колега щом си си надвил на масрафа скачай смело.

То с джипките е така особено ако не ти е основна кола, аз също със моите не навъртам много километри но ако имах възможност щях да взема друга Тойота или направо още една

п.п. за прегледа не се притеснявай ако не си “декатвал” няма проблем
                  088455338две
                  "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                  Джамбазов 2010г..

Коментар

За прегледа няма проблеми вече. Отделно до колкото ми е известно автомибилите от САЩ нямат евро категория. Плащаш си най високия данък и това е . На тази по СОфия ще е около 1000 лв.

Коментар

Данъка е данък. С ниска еко категория или с никаква, зимъска само ще обикаля около централната част на града.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X