Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на бус

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор на бус

    Здравейте колеги, сори за оф топика, но не знам къде да питам за съвет.
    Трябва да си купя бус с падащ борд и щора, който се кара с Б категория.
    Бюджета ми е 30к лева и съм се спрял на Ивеко дейли, като гледам тези след 2015. Търся смения както за този модел, така и за мерцедеси, VW, рена, пежа и т.н.

  • #2
    Сегашните бусове на 6-7 години са напълно амортизирани,и... на над 500-600000 км.Няма стойност за тия пари,които му търсят-съсипан е от работа.Ако дадеш 30000 лв,после за потягане приблизително поне 5-6000 най-малко.Помисли за нов на лизинг,ако караш много...

    Коментар


    • #3
      Ford Transit мисля има модел, който търсиш.

      Тук в Англия това е масовия бус (ван им викат тук), цените почват от стотин кинта за нещо в движение и ГТП.

      В Пловдив има фирма специализирана в т.н. обръщане на волани точно на бусове + леки коли.

      Аз бих взел нещо по-старо от чужбина, стига да няма корозия и гнило, шанса да е на реални КМ и подържано е на порядък по-голям, но казвам от чужбина НЕ т.н. нов внос през джамбази!

      По-старите модели са по-здрави, имат повече желязо, по-малко умни сензори и електроника и подръжката и надежноста според мен са на порядък в полза на по-старите модели, БЕЗ да съм ползвател на ванове от години.
      Бъдете живи и здрави!

      Коментар


      • #4
        Ако ще носи тежко - Ивеко. Само то е с отделна рама от горщовалцовани профили.Здрави са, носят. Другите са някакви студено огънати ламарини и интегрирана кабина, като след тежка експлоатация се гънат точно зад нея. Съмнявам се за тези пари да намериш такова Ивеко.
        Преди около месец гледах цените (имам едно за продаване) под 25 нямаше. Имам 3 броя 2006-2008г ако те интересува нещо - питай.
        RAV 4
        F650GS

        Коментар


        • #5
          За тия пари бус след 2015 едва ли сега. Или ако да, то ще е доста зле. Така, че наистина помисли за нов на лизинг, но и там чакането е около година. Абе засада отвсякъде. А иначе Ивеко според мен.
          יעבור
          «И това ще мине»

          Коментар


          • #6
            Онзи ден кърпиха шасито на един Спринтер 2010 на работата ми. Бусът е бордови с брезент. В долния край на кабината имаше 4 пръста разстояние до каросерията. В горния край кабината беше опряла в брезента. Самата кабина и тя е порядъчно изгнила отдолу, степенката е пропаднала. Още 2 бордови и един пътнически 14+1 също са тотално изгнили.

            За сравнение 2 бордови Ивеко-та 2007 са като кукли. Дори още 2 броя от 2000 г. са в по-добро състояние от Спринтерите и не са изгнили.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • #7
              На Дейли-то се монтира подходящ комплект ( кит ) въздушни възглавници и носи като камила. Моторите на Ивеко се вграждат в Боксер, Дукато, Маскот, Фузо... Виждал съм Дейли от тези години на около 800 000 км. От вън не му личеше. Много е важно да се подържа с качествени части и течности. Малко е по-скъпо, но е повече камионче от Спринтер. Не препоръчвам "автомат".
              FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

              Коментар


              • #8
                Имам старо Дейли 2 бордово дълга база - носи и не съзадва драми. За по-новите не знам.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

                Коментар


                • #9
                  Благодаря за отговорите. Все повече гледам към Ивекото и зачерквам всички останали. Наистина е трудно да се намери 2015+ за 30к в България, така че ще потърся в чужбина. Проблема е, че има доста, но са много големи, а на мен ми трябва 4м дълго и по възможност ниско .


                  Може ли да ми дадете инфо за фирмата от Пловдив, които обръщат воланите

                  Коментар


                  • #10
                    Да приемем,че се купи бус от Великобритания за 10000 паунда.Какви разходи,извън обичайните,при внос от ЕС ще има?И от колко до колко е обръщане на волан?

                    Коментар


                    • #11
                      По възможност търси 3лт мотор. Даже задължително. 2.3лт също е много добър, но ти искаш хем да върви, хем да носи . Такова Ивеко само ако е кукла.
                      "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                      Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X