Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Трябва ми нещо голямо и 7-местно и съм се замислил за Мерцедес ГЛ. Ще се кара 99% по асфалт и най-вече в България. Обаче има някои неща, които ме притесняват, та рекох да питам във форума.
    Мисля за големия дизел или големия бензин(и двете v на 1година максимум, моделна година 2009 или фейслифта 2010.
    Интересува ме най-вече, как издържа окачването и амортисьорите(еръматик) на БГ-пътищата. При големия дизел скоростната кутия(7г-троник) не се ли тормози с толкова голям въртящ момент ? Проблеми с качеството има ли, щото все пак е правен в щата Алабама, САЩ?
    И друго – кое би било евентуална конкуренция на този “джип”?
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

До: Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Има фабричен проблем със скоростната кутия. Няколко приятелчета с такива се оплакват.

Ако искаш нещо "подобно" вземи си Тойота 200, V8 или както там се казва модела.

Коментар

Re: Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Ама какъв е точно проблема - да не би да е "ритане" при превключване на по-ниска предавка? Или е генерална повреда някаква? Тойота бих си взел, ама ще ми станат 3 броя.

Коментар

До: Re: Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
        Ама какъв е точно проблема - да не би да е "ритане" при превключване на по-ниска предавка? Или е генерална повреда някаква? Тойота бих си взел, ама ще ми станат 3 броя.
        Гърмят си нещо, гаранционно. На трима човека около мен гръмнаха за по 20-тина хиляди. Иначе да. Започва да подритва, но при сменяне към по-горна. Сменя с шут.

Коментар

ГЛ-420ЦДИ,закупен чисто нов от дилъра(след 4 месеца чакане)-след 10 000км. изпуснал заден ляв амортисьор,дясно огледало започна да не се затваря и отваря добре....вече 40 000км. няма други забележки...освен,че сервиза на вносителя е отвратителен(не,че ТМ-Ауто са по -различни,де!).А,и Мерцедес отдавна не е това,което беше!Всичко вече е една "стока"!
          За да направиш избор трябва да покараш возилото,което те интересува-друг начин няма!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Това е безобразно претоварен 300 S. Кросовър, или както там казват на хермафродитите. Няма как да деяни, при чак такова претоварване. Онова все пак е мислено за нисък скоростен автомобил. Не го и поглеждай. Макар че МЛ е още по-зле.
            Не знам за японските, но трябва да гледаш по скоро към тях. Или към вече немодния Туарег.
            Зависи дали го искаш за много километри, или за представителни мероприятия.

Коментар

На тестдрайв ще взема да ида, но засега не бързам, понеже в цената има 10-на хиляди лева акциз. Та ще се пазарува чак след 1-ви Януари. Лошото е, че от един тестдрайв няма как да разбера тая кола колко е здрава.

По принцип ще я карам докато е в гаранция+ още една година. Но това не значи, че ми е приятно да ходя в Балкан Стар. А най-гадното е да ти се счупи нова кола.

В ГЛ-а главно ме привличат пълноразмерните места на третия ред и доволното количество екстри(примерно вентилирани седалки). Вече се продават и първите бройки от модел 2010, който има фейслифт.

Най-голямо притеснение съответно имам за здравината. Най-вече за airmatic-а и скоростната кутия, която според мен не е сметната за такава комбинация от въртящ момент и маса. Дали ще издържи 100-на хиляди км без много пазене из дупките. За офроуд ще си запазя 80-ката.

Единственото друго, за което съм мислил, е Голямата Тойота. Обаче тия от Тойота нещо са се объркали с цената, т.е. 200-цата според мен не предлага достатъчно за парите си. От друга страна, ГЛ-а се прави в САЩ и може да се намери на доста интересни цени.

p.s. окачването на Гл е различно от на Мл и на пръв поглед няма нищо стряскащо, освен airmatic-a:

Последно редактирано от msi200; 03-09-09, 16:43.

Коментар

Re: До: Въпрос за ГЛ - здравина и т.н.

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                ГЛ-420ЦДИ,закупен чисто нов от дилъра(след 4 месеца чакане)-след 10 000км. изпуснал заден ляв амортисьор,дясно огледало започна да не се затваря и отваря добре....вече 40 000км. няма други забележки...освен,че сервиза на вносителя е отвратителен(не,че ТМ-Ауто са по -различни,де!).А,и Мерцедес отдавна не е това,което беше!Всичко вече е една "стока"!
                За да направиш избор трябва да покараш возилото,което те интересува-друг начин няма!
                А коя моделна година е този ГЛ, и в България ли се кара?

Иначе аз съм доволен от дилърите на Мерцедес, освен Софийския.

Дарс-ауто Сливен и Бургас ми вършат идеална работа и ги препоръчвам на всички.

Коментар

малко позакъснял отговор но сега видях темата , от 3 години карам 420 ГЛ и за 100-ина хил има сменени по гаранция лява полуоска (заради каре ) и компресор за айрматика, служебен е и се кара като такъв но без ОФФ , перфектен за дълъг път , разход м-у 10 и 16 и като изкл. скъпата поддръжка е много добър мечок , кутията рита рядко по наклон напред при превкл. от P на D , АКО ВИ ИНТЕРЕСУВА ДРУГО НА ЛС
                  GL420, G500

Коментар

А, не е закъснял, аз още нищо не съм взел.

Карах 420цди на тестдрайв и според моите разбирания това е най-доброто на пазара за паркетници в момента. Огромен е, върви като лека кола и вози почти като С-класа. Само за тоя мотор 420 цди ми казаха, че не бил много икономичен. 500 бензин харчел 2 литра отгоре извънградско, но при малко километри излизало по-евтино заради разликата в поддръжката. А и понеже ще се купува на старо, като че ли 500 ще е по-сигурно.

Иначе от този клас джипове на нашия пазар май само Тойотата 200 може да се сравни с ГЛ-а. Рейндж Ровъра е много скъп и на мен лично не ми хареса, може би щото самия модел е стар. А Лексус ЛХ570 не се внася изобщо.

Коментар

Като каза "САЩ" се сетих за Инфинити. Именно те са кралете в едрогабаритките, а не Тойота и са пряк конкурент на Мерцедеса + липси на проблемите му + ниски цени на поддръжката при условие че имаш контакти в САЩ за частите!
                      Не знам дали Мурано е достатъчно за теб, но имат и по-тежка артилерия в лицето на FX45 до FX56

Коментар

Кексус ако ще е от тук,лично мнение.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

здравейте искам да попитам знае ли някой как се чисти инспекцията за маслото благодаря ви предварително

Коментар

Преди около месец четох една статия в Ауто Билд за въпросния модел. По точно става дума за тест с продължителност 100 000км. Разходът на гориво за целия тест възлизаше на точно 13,84л/100км. Били са нужни 5 литра от доливане на масло за това време. И най-същественото беше, че но 80 000км се налага смяната на повредения компресол Airmatic (в случая гаранционно). Аз лично винаги съм харесвал този модел, просто ме радва и на колкото хора да го похваля, все започват да ми обясняват какъв боклук бил. Пряк конкурент му е горе споменатата ЛК 200 с носеща рама (лично според мен голям плюс) и страхотен новоразработен двигател. Тук става дума за не малко пари. И да, ЛК-то може да е по-надеждно, Мерцедесът по-красив и стилен и всичко опира до вкус и изисквания. Човек трябва да ги тества и да усети кое най-много го радва (е, един ден и аз ще мога да си ги пазволя! ).
                            Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X