Здравейте, искам да си кажете вашите мнения за Маверицк или Гранд черокее. От години крам джипки , както и в момента Маверицк 2.4 дълга база, но сам се запалил мн по Гранд черокее 2.5 ТДИ '97-'00г. Използвам го рядко в гората, предимно ми е за сигурност през зимата и като ходя на ски. Маверицк-а ми е 95г дългата база и сам мн доволен от него от страна на разход и тн, в перфектно с-ние ми е, но мн сам се запалил за черокее. И мн се замислям дали да не го продам Маверицк-а и да си взема черокее. Какво бихте ме посъветвали ??? Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ford Maverick '95 или Grand cherokee 2.5tdi '97-2000?
Свий
X
-
Силовото предаване и на двете коли е единтично. Въртят заден мост и при нужда водача превключва на 4х4. Като при 4х4 въртящия момент се разпределя 50-50 между предните и задните гуми. Маверика има заден дифиренцял с ограничено преплъзване но това е екстра. За това питах как е твоито. ГрандЧерокито е по-проходимо при оффроуд защото окачването има изключително голям ход. Така гумите винаги са стабилно стъпили на земята дори и при по неравен терен. А и Гранда вози много меко. Тераното друса.
Коментар
-
Понеже съм фен на Гранд Чероки и самия карам такова би трябвало да се изкажа в негова подкрепа. Да, ама не. Защото този гнусен италиански двигател просто е срам за всеки автомобилен производител, а монтирането му на Гранда до нищо добро не е довело. Двигателя е слаб, динамиката с него е супер посредствена, а самия двигател е проблем след проблем. Не съм чул до сега някой да се изкаже положително за това чудо на италианския технически гений. Освен това поради монтирането на това недуразумение има само един възможен вариант трансмисия и тя е парт-тайм с ръчни скорости. Е не е ли смешно да караш Гранд и да ръчкаш като шофьор на Чавдарка, и да нямаш постоянно 4Х4 което да ти дава стабилност при мокър или хлъзгав път? Всички останали предимства на Гранда са си там, и това прави машината още по-абсурдна.
Гранда трябва да е или бензинов V8 или някой от новите дизели на Мерцедес, всичко останало си е извращение.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinexПо принцип си прав но дори дизеловия е с класи над Маверика.
При изприварване набира като Икарус обаче по нанагорнищата върви с 120 и ако водача е по-внимателен не се чупиВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Има ахмаци дето го карат с масло Шел и го сменят на 16-20 000. А антифриза не го поглеждат с години. За тва му излиза лошо име на мотора.
А същия се слага на много Рена и бусове Ивеко. Аз ви казвам че имам приятел с такова и на 300 000 няма ремонт по мотора. А и разхода му е много нисък дори за джип.
А за комънрейла на Мерцедес от сервиза казват че всичките разходи по колата многократно надхвърлят същите при големите бензинови мотори. В сметката е и горивото.
Коментар
-
Само дето да влезне такъв двигател в сервиза е рядко изключение, а този на VМ си е почти 100% гаранция. Тоя твоя приятел просто е голям късметлия. Питай собствениците на Вояджери с този двигател, няма да има нито един който да не признае че поне веднъж сериозно го е разглабял за ремонт, въпреки добрите грижи и правилна поддръжка.
Недей набутва човека, заради такива скапани мотори излиза лошо име на иначе много правилен автомобил.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Мога да дам мнение защото съм имал такъв Вояджър, по скоро ще се съглася с мнението на Kinex че, ако се внимава този мотор "смотания" VM ти се отплаща с добра динамика и с нисък разход , мога да кажа че при нормално каране Вояджъра който имах даваше разход около 8 литра нафта и 118 кс. му бяха предостатъчни.Друг е въпроса че го купих от Австрия с пукната глава , но след ремонт при кадърен майстор за около 400 лв. карах без никакви грижи един приличен автомобил.Единствения недостаък който намирах в него е че поради слагането на датчика за температурата не в радиатора , а в една от главите включваше понякога с известно закъснение което лесно би се елиминирало при добро желание.Без да искам да блесна с кой знае с какви познания по двигатели мисля че двигателя за ON ROAD си го бива от всякъде с едно наум за температурата.подпис : Драги ми смехурко;))
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinexГоворех за сервиза на БалканСтар. Ама и аз намерих кои да цитирам.
Не го набутвам човека. Тои просто така е задал темата. По принцип и ти си прав. Всичко е много относително.
Аз обаче бих карал 2.5тди а не 2.7цди.
Абе както искате, дерзайте, да не кажете после че не съм ви предупредил... Като ви е толкова мерак да се пробвате с нещо което си е ясно че е бомба със закъснител давайте. Да не говорим че Гранд с парт-тайм е като Сааб без турбо или Субару без 4Х4...
Пък и най-интересното е че като се счупи двигателя на Вояджера в Австрия вика пътна помощ и готова, ама като се избуши на Гранда по средата на нищото, некъде в Странджа Сакар ще е интересноВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар