Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.0 V6 или Гранд Чероки 2.5tdi? /за возене и лов/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 3.0 V6 или Гранд Чероки 2.5tdi? /за возене и лов/

предполагам е дискутирана темата но не намерих нищо, та молбата ми е да ми кажете кое е по добрия вариант за покупка .паджерото е 3000 бензин 94г.а черокито е 2.5 тд 98г.ще се ползва за возене и лов.
    LZ1NSO

Возене и лов са две много различни работи... Зависи колко % от едното и другото. Мисля, че паджерото ще те вози по-добре, а с този двигател ще има и повече мощност в гората. Това ако разхода не е важен за теб.
    Признавам, че съм пристрастен но такива са и колегите с Черокитата, които ще наскачат сега

Коментар

всичко е по равно или поне така си мисля.по интересно е като характеристики-за лова-кое ще е по добре.като проходимост имам в предвид
      LZ1NSO

Коментар

За проходимостта има специална тема тук някъде. Там е казано най важното

Коментар

Според мен не е правилно да сравняваш дизел с бензин! Ако ще е Чероки, то трябва да е бензин! И двете са сериозни машини и трябва ти сам да прецениш, какво ти харесва повече!
          RB Patrol Team

Коментар

Поддръжката на Черокито определено е по-евтина, но пък дава повече откази. Както разбирам 2.5 VМ двигател (италиански) който е икономичен но капризен, пък и се агрегатира с 231-ва раздатка, която е най-здравата, но е парт-тайм, сиреч 4Х4 само на пресечен терен. Като габърити е по-малко от Паджерото и става за в града, но пък е по-тясно въпре. Моите лични предпочитания определено клонят към Чероки (аз самия карам Гранд), но определено не дизелово, а 4.0 бензин, кутия AW4 и 242-ра раздатка, това вече е сериозен агрегат за он и офроад.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

това чероки е с двигател VM има малък проблем с главите особено с една, ако искаш да разбереш коя ... купи си го и ще разбереш

паджерото и то не е цвете, похарчва, обикновено от всичко по много

ако трябваше аз да избирам щях да взема мицубишито но защо ли ...
              drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                ...ако трябваше аз да избирам щях да взема мицубишито но защо ли ...
                Ей предател

Дима, такива Грандове с 4.0 мотор и 242 са голяма рядкост! Всъщност от твоя модел има ли такива (малееее, тая работи ми влияе зле - изобщо не съм в час)
                RB Patrol Team

Коментар

На Стефан от Шумен е таков, а иначе тука един приятел отскоро с Диско щеше да купува такъв, ама беше много очукан и се отказа
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Познавам човек които от 10 години кара Гранд Чероки 2.5дизел. На 200 000 е и още не му е чупил мотора.
                    Ако ти е тежко крачето и го напъваш вземи Паджерото.
                    А за офроод зависи от шофйора щото са почти еднакви.

Коментар

да разбирам че и двете машини са добри и в случая дизела е по икономичен .но пътуванията са на големи разтояния София-Варна в седмицата веднъж и лов веднъж месечно.и самия аз немога да се навия кой е моя от тези двата.годините са им различни и черокито в случая нее ли по добрия вариянт.и какво най вече трябва да гледам при покупката за ходовата част е по важно че там съм на Ви
                      LZ1NSO

Коментар

За Черокито гледай за стандартните неща - вой от мостовете, особенно от задния, вибрации на скорост над 60км/ч, погледни пода над катализатора, там се нагрява повече и има навика да позагнива. Омасляване и мокри петна на изхода на раздатката и мостовете са в кръга на нещата и не са рецидив. Каретата са доста често сменян консуматив, обаче пък са евтини и се сменят за броени минути. Дизела е капризен, там - особенно внимание. Повечето от тези години са достатъчно стегнати, обикновенно не създават сериозни проблеми. Гаранция че ще са ти омекнали предните пружини, там нещата се решават сравнително лесно с две подложки, Балканджията си сложи и е доволен.
                        Ако още нещо те интересува по-детайлно питай.

Коментар

ако няма фрапиращи разлики в техническото състояние, аз бих взел по-новия автомобил - в случая черокито... а и разликата в разхода не е за пренебрегване, особено ако не си любител на АГУ
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Има ли място за чудене голям бензинов мотор срещу нефелено дизелче

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA
                              Има ли място за чудене голям бензинов мотор срещу нефелено дизелче
                              ако ще е бензинов, по-добре да си намери бензиново Чероки - мисля, че са по-евтини от Мицу-то
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X