Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за БЕНЗИНОВ джип до 6-7000лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за БЕНЗИНОВ джип до 6-7000лв

Здравейте,
    като един нов форумен "клиент" дойде и моето време да задам въпроса "Какъв джип да си купя?"... ДА! Прочетох темата и използвах търсачката, но не открих особено много информация за това което ме интересува.
    Та... въпроса ми е какви БЕНЗИНОВИ джипове бихте ми препоръчали в ценовия дипазон до 6-7000 лв. Десния волан не е проблем, а употребата ще е смесена - и офф и он роуд . Много си харесах Паджеро 2.8ТДИ 95г дълъг със суперселект, кли, помп. аморт. и т.н. ... и мисля, че това е правилния баланс от офф и он роуд качества за мен, НО след една направена равносметка останових, че много по-финансово изгодно ще ми дойде бензинов джип(всичките ми коли са бензинови и ще мога да си пиша и техния бензин за разход). Какво може да се предложи като алтернатива?
    ПС. Забравих да уточня едно много важно изискване - жипката трябва да е 7 местна!

До: Съвет за БЕНЗИНОВ джип до 6-7000лв

Първоначално публикуван от burn Преглед на мнение
    Здравейте,
    като един нов форумен "клиент" дойде и моето време да задам въпроса "Какъв джип да си купя?"... ДА! Прочетох темата и използвах търсачката, но не открих особено много информация за това което ме интересува.
    Та... въпроса ми е какви БЕНЗИНОВИ джипове бихте ми препоръчали в ценовия дипазон до 6-7000 лв. Десния волан не е проблем, а употребата ще е смесена - и офф и он роуд . Много си харесах Паджеро 2.8ТДИ 95г дълъг със суперселект, кли, помп. аморт. и т.н. ... и мисля, че това е правилния баланс от офф и он роуд качества за мен, НО след една направена равносметка останових, че много по-финансово изгодно ще ми дойде бензинов джип(всичките ми коли са бензинови и ще мога да си пиша и техния бензин за разход). Какво може да се предложи като алтернатива?
    ПС. Забравих да уточня едно много важно изискване - жипката трябва да е 7 местна!
    ами вземи си бензиново Паджеро V6 3000 дълга база - не са по-скъпи от дизелите, даже напротив... а пък с десен волан съвсем без пари...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      ами вземи си бензиново Паджеро V6 3000 дълга база - не са по-скъпи от дизелите, даже напротив... а пък с десен волан съвсем без пари...
      И на мен това ми беше първата мисъл, но сама идея да платя повече акциз на държавата от колкото ми струва МПС-то повдига в мен едни смесени чуства на ярост към нашите управници и на любов към някои техни близки роднини...

Коментар

И на мен това ми беше първата мисъл, но сама идея да платя повече акциз на държавата от колкото ми струва МПС-то повдига в мен едни смесени чуства на ярост към нашите управници и на любов към някои техни близки роднини...
        Че,то "Паджеро" V6 май не е акцизно?Огледай се и за V6 3000 "Тойота 4рънър" - 143сс.Яка работа..

Коментар

От 2010 пада акциза http://www.novinar.net/?act=news&act...l=MjkzMTs0Mw==

Ако има мераклии за по-мощни колички, да се въоражът с малко търпение
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Паджерото със старата версия на V6 3000 е 150 к.с. и не е акцизно, а 24 клапанния двг. е акцизен. Мой познат имаше такова къса база автомат, но то на бензин му харчеше 15-16 л./100 км, а на газ 18-20. Много апетитно ми се вижда за такъв малък автомобил. Тойота сърф /4рънър/ с десен волан с кливма съм виждал обявена на 4 000 лв. красива на външен вид беше, но не знам колко местни са.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              ......V6 3000 ...... автомат, ...... на бензин..... 15-16 л./100 км.......
              Нищо странно не виждам в тези параметри, освен ако нямаш предвид 100% само извънградско шофиране и то с доста лек десен крак.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

паджерото с V6 според мен не е от най-малките автомобили... разликата къса-дълга база не е голяма /за разхода става въпрос/... нали искаше бензин?
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  паджерото с V6 според мен не е от най-малките автомобили... разликата къса-дълга база не е голяма /за разхода става въпрос/... нали искаше бензин?
                  В случая разхода не е първостепенната грижа... По-големия проблем, е че не са особено разпространени, особено пък тези дето не са акцизни, а и болшинството са автомати... От няколко дена систематизирано претърсвам нет-а(всичките ми познати сайтове за автомобили - мобил, автоскаут, автотрейдър...) и така и не мога да открия нещо бензиново, не акцизно и с ръчни скорости дето да ми допадне... Болшинството излизат Фронтери, а въпреки, че съм заклет Опел фен не бих се прежалил. Сякаш всичките Паджерота на света са свършили

Коментар

че то точно в автомата е работата, що бягаш от него?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      че то точно в автомата е работата, що бягаш от него?
                      Не ми допада ватманското чуство... За софийските задръствания автомата е несравним, но когато говорим за фън2драйв някакси те ограничава...

Коментар

В какво те ограничава автоматика?
                        Ами той пази много по-добре трансмисията,освен това повечето си имат отделно първа,втора и трета скорост така,че за гората нямаш проблеми,а за асфалта при наличието на автопилот е ...безгрижно!

Коментар

Здравейте,
                          Ленд Ровър 3.5i , V-8 , 8 цилиндъра , 150 коня и отгоре - без акциз.
                          7 местен идеален автомобил .
                          Харчи - 13-18 на ГАЗ , около 22 в гората.
                          Същото важи и за Реиндж Ровъра 3.5
                          Успех с избора !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X