Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро или Дискавъри? Моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Паджеро или Дискавъри? Моля за съвет

Преди година бях изправен пред точно същата дилема - Дискавъри или Паджеро. Резултата се вижда на малката снимчица в ляво . Дискавърито е по широко вътре. Това се усеща най-много на задната седалка. Колесната база на Дискавърито е 100 инча - по-дълго от късото Паджеро и по-късо от дългото. На мен това ми допада. Цените на частите при ограничен бюджет също ме наклониха към Дискавърито. Дискавърито е доста ремонтопригодно. По този въпрос, обаче, нямам впечатления от Паджерото.
    Но каквото и да си говорим, има един кратък момент в който сядаш вътре и си казваш: ''Това е моя автомобил". Решението е до голяма степен емоционално.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
      ....има един кратък момент в който сядаш вътре и си казваш: ''Това е моя автомобил". Решението е до голяма степен емоционално.
      Е, това всъщност е истината.

До сега нито една кола не съм си купил по предварителен план. Винаги става както е написал колегата.

За цените на частите знам за Паджерото: като всички японци-СКЪПО но рядко се ремонтира. За Диското да каже който е имал.

ПП на третия ред се седи нормално в GR.(поне в моя) В Паджерото може деца до 12г. В Диското не знам.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Паджеро от Англиа-обикновенно са 2,8 дизел , автоматик.
        Настрой се за около 17/100 в града.
        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
        Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
          Паджеро от Англиа-обикновенно са 2,8 дизел , автоматик.
          Настрой се за около 17/100 в града.
          Май всичко ти стана ясно - според твоите критерии !
          И от мен един глас "ЗА " Дискавърито . Слабост !
          И ти няма да съжаляваш - но избери запазен . Гледай ПРЕДИ покупката - после вече е късно !
          Успех !

Коментар

За десния волан, практическо мнение - много опасно се кара така, дори и с камера. трудно се свиква, а рискът за птп особено у нас е много голям колкото и да внимаваш. аз мисля, че живота ти е бая по ценен от някой спестен лев. пък ако не си само ти в колата рискуваш и семейството си.

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
            Едно малко уточнение:
            Бюджета е около 5-5.5 хил. лв. Точно поради тази причина се споменава и за десен волан.

Като съм гледал двата автомобила отвътре май Паджерото ще е по-удобно когато се возят 7 човека, а Диско-то когато са до 5 (поради разположението на задните две седалки).

Коментар

Първоначално публикуван от Ozzy06 Преглед на мнение
              За десния волан, практическо мнение - много опасно се кара така, дори и с камера. трудно се свиква, а рискът за птп особено у нас е много голям колкото и да внимаваш. аз мисля, че живота ти е бая по ценен от някой спестен лев. пък ако не си само ти в колата рискуваш и семейството си.
              Аз също не адмирирам десния волан за каране в България, но това все още е въпрос на личен избор.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

За скъпте ремонти, точно на паджеро - не виждам кое му е скъпото, от нещата които обикновено се трошат. По ходовата му част всичко си е на съвсем нормални цени.

Е, не са като на paddockspares, ама не са и космически. Виж тойотата в това отношение си е скъпичка, ама това никак не ми пречи да съм и върл фен.

Колкото до разхода на гориво - не ми се вярва да е толкова фрапантно различен, при положение че на тегло са май близки. А със 7 човека вътре, със сигурност няма да е 7-8 нафта, дори и на дискавърито.

Ако искаш икономия, купи си 3.0 V6 паджеро, и му сложи газов инжекцион. Хем ще върви МНОГО, хем ще харчи малко на пари.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  За скъпте ремонти, точно на паджеро - не виждам кое му е скъпото, от нещата които обикновено се трошат. По ходовата му част всичко си е на съвсем нормални цени.
                  ......
                  Спарки, Паджерото отпред има 4 шарнира, 8 селенови втулки и няколко кормилни накрайника които дори от хАмерика да ги вземеш не са ефтини.
                  Няма да коментирам колко работа е да се смени всичко. Аз един път съм сменял и ми се видя много чанч.
                  Цените и ментетата също са проблем.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

4-те шарнира за терано са къде 200 лева, при това от хубавите. А може да се намерят и за по-малко, предполагам. Мисля си, ако съдя по мойто, че всичко отпред ше се намери за около 400. Може и да греша де.

За едно обаче си прав - работата си е доста. Може би 2 пъти повече, отколкото за цял мост.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз карам Диско 1, 1995г, дизел, ръчна кутия, ляв волан. Баща ми кара Паджеро, 1992, 2,5 дизел, автомат, дясен волан. Така-а-а-а:
                      Диско:
                      ++: здрав, много здрав, икономичен ( 8-9 л/100 км ), непретенциозен, отлична ергономия (стигал съм до 17 часа непрекъснато каране), тегли ремарке без усилия, ремонтопригоден, поносими цени за части, изобилие на доставчици за същите, по-добра проходимост заради по-късата база
                      Паджеро:
                      ++: доста по-мека возия благодарение на въздушното окачване, малко по-голям багажник ( по-дълъг с 20 см )
                      ...което го няма в плюсовете на единия е в (предполагаемите) минуси на другия. Аз съм пристрастен към темата и не искам да ти давам категорично мнение, но един от колегите тук беше писал: Паджерото е изборът на ума, а Диското - на сърцето.....
                      Между другото - Паджерото на баща ми е за продан...
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от zlatoto_zd; 28-04-09, 22:21. Причина: добавяне на снимки
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Благодаря за мненията, вече съм решил на 99% че ще е Дискавъри.

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                        Паджерото е изборът на ума, а Диското - на сърцето.....
                        При мен май е точно обратното - Паджерото ме кефи много повече на външен вид, но от това, което чета и слушам, е по-скъпо за поддръжка, по-голям разход, по-скъпи части... Та май по-разумният избор е Дискавъри. Ако пък и ми легне на сърцето - идеално

А това твойто Дискавъри не се ли продава?
                        Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Не-е-е-е-е-е-е-е, съжалявам. А, и още нещо - на мен не ми харесва ергономията на Паджерото - след 100 км ме боли кръста...
                          Последно редактирано от zlatoto_zd; 30-04-09, 09:15. Причина: грешка!!!!!!!
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

[QUOTE=zlatoto_zd;725604]...
                            Паджеро:
                            ++: доста по-мека возия благодарение на въздушното окачване...
                            QUOTE]
                            Да не би да е независимо окачване!

Коментар

Колега като ти гледам снимката си купил Диско, ЧЕСТИТО, но като я разгледах по добре и видях че си в калта до колене, може би е трябвало да си купиш Витара и да си наемеш истински шофьор, знаеш ми номера , а и не вземам скъпо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X