Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро или Дискавъри? Моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро или Дискавъри? Моля за съвет

Здравейте, съвсем начинаещ съм, предстои ми да си купя първата си 4х4 машина и съм се спрял на две - Паджеро 2 или Дискавъри. Трябва ми за лек офроуд с повече хора вътре, затова ще е 7-местна. Какво бихте ме посъветвали? И така, като гледам, ще е с десен волан, да излезе по-тънко в парите, то и без това ще се кара предимно по черни пътища. Благодаря предварително.
    Land Rover Discovery 200TDI

До: Паджеро или Дискавъри? Моля за съвет

Първоначално публикуван от angel_drakata Преглед на мнение
    Здравейте, съвсем начинаещ съм, предстои ми да си купя първата си 4х4 машина и съм се спрял на две - Паджеро 2 или Дискавъри. Трябва ми за лек офроуд с повече хора вътре, затова ще е 7-местна. Какво бихте ме посъветвали? И така, като гледам, ще е с десен волан, да излезе по-тънко в парите, то и без това ще се кара предимно по черни пътища. Благодаря предварително.
    Коя си избра,сине?.......Ми тая с големите цици !
    Това е епилога на един добър стар виц. Естествено че ще вземеш това което ти е на сърцето. Това което ти пасне някак си естествено и без да пита, другото е брак по сметка, ама тя сметката много често не излиза.
    Аз бих казал Диското, но съм пристрастен, затова послушай повече мнения, но не се влияй много от тях.
    Ето тука пише:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=53333
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Защо Паджеро ИЛИ Диско. С какво е по-лоша Тойотата, Нисана, Мерцедеса?

Аз примерно си взех Нисан GR. По-широк и по-дълъг е и от Диското и от Паджерото и не върви по-лошо.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Но е по-скъп, още повече като сравниш нивото на оборудване.
        Иначе със сигурност не е по-лош.

Коментар

Сравнявай набори.

GR3.0di 2002-3г. всички екстри (кожа,клима,люкове,ел, абс и т.н.) може да се намери 23-28 000лв. Диското колко е? А Паджерото? Говориме за дълги, нали?
          Последно редактирано от drukman; 21-04-09, 23:20.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Може би ти трябва да ги сравняваш
            Пуснах сърч в мобилето за паджеро между 95 и 96 за коли с цени над 1000 лв и излезнаха три страници оферти, с десен волан са между 5 и 8 хиляди.
            За патрол при същите параметри излизат две оферти по 9хиляди...

п.с. за твоито
            GR3.0di 2003g всички екстри (кожа,клима,люкове,ел, абс и т.н.) може да се намери 25 000лв. Диското колко е? А Паджерото? Говориме за дълги, нали?
            човека е написал паджеро 2 с цени под 10,000, 2003 е паджеро 3....

Коментар

Баси, това за 10000лв. не съм го видял.

Ми то не пише такова нещо!
              Значи GR2.8TURBO или .... тука някъде се продаваше дълга Тойота с блокажи и всякакви чудеса към 10-12000лв.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Е тои не е написал 10хиляди, ама цените на паджеро 2 са такива.
                Между другото сега проверих и за паджеро 3 около 2003-2004, цените почват от 18-20 до 30-40, докато за патролите почват от 30.
                Което не значи че патрола е лош де, следващият и аз го мисля да е такъв

Коментар

Добре де, предавам се. Мислех, че са поеФтинели.
                  Криза било. Грънци.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Едно малко уточнение:
                    Бюджета е около 5-5.5 хил. лв. Точно поради тази причина се споменава и за десен волан.

Като съм гледал двата автомобила отвътре май Паджерото ще е по-удобно когато се возят 7 човека, а Диско-то когато са до 5 (поради разположението на задните две седалки).
                    Георги Гатев

Коментар

Ами разположението не е лошо, но седем човека в паджеро, особено ако са пълноразмерни ще е бая изпитание...

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                        Ами разположението не е лошо, но седем човека в паджеро, особено ако са пълноразмерни ще е бая изпитание...
                        Двете седалки отзад в багажника са доста маломерни. Стават за къси разстояния, ама не бих искал да се возя по-дълго време там.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                          Да, спор няма. Аз някак си не мога да си представя на Диското двамата от третия "ред" (нали седалките бяха сгъваеми една срещу друга) как ще се клатят и подскачат по черните пътища.
                          Георги Гатев

Коментар

Георги, като гледам, май ще се ориентирам към Дискавъри. И ти май си му по-голям фен. Вчера даже подкарах един такъв на мой братовчед, дето каза, че му е навъртял вече 27 000 км само по горите (а му вярвам, щото това му е работа), и не може да го счупи още. Паджерото повече ми харесва на външен вид, ама Дискавърито като слушам и чета, като че е по-добро за гората. И освен това въпросният братовчед ми каза, че му гори 7-8 нафта, а с Паджерото, казва, че под 11-12 няма да падна. Та явно ще изчакам, свързах се с един от Видин, дето вкарва от Англия, и той каза, че към 5-6 май щял да вкара 4 броя Дискавъри 1, с ръчни скорости. Още умувам де, сега ми изпада и едно Паджеро 96 г., автоматик, за 4000 лева, ама май няма да го взимам. Обаче ако беше с ръчни скорости, доста щях да се замисля... Нещо не ме кефи автоматик.
                            Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Първоначално публикуван от angel_drakata Преглед на мнение
                              Георги, като гледам, май ще се ориентирам към Дискавъри. И ти май си му по-голям фен. Вчера даже подкарах един такъв на мой братовчед, дето каза, че му е навъртял вече 27 000 км само по горите (а му вярвам, щото това му е работа), и не може да го счупи още. Паджерото повече ми харесва на външен вид, ама Дискавърито като слушам и чета, като че е по-добро за гората. И освен това въпросният братовчед ми каза, че му гори 7-8 нафта, а с Паджерото, казва, че под 11-12 няма да падна. Та явно ще изчакам, свързах се с един от Видин, дето вкарва от Англия, и той каза, че към 5-6 май щял да вкара 4 броя Дискавъри 1, с ръчни скорости. Още умувам де, сега ми изпада и едно Паджеро 96 г., автоматик, за 4000 лева, ама май няма да го взимам. Обаче ако беше с ръчни скорости, доста щях да се замисля... Нещо не ме кефи автоматик.
                              Ако имаш възможност да пробваш автоматика не я пропускай , после помисли дали те кефи или не те кефи . За мен е автоматика е удоволствие жалко , че моето Pajero е ръчка .
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X