Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест BMW X6

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой кой е на сняг.

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
    Хубу, утре веднага след края на Формулата тръгвам. Тоест към 14:30 ще съм там. Макар че не ми е ясно какво трябва да се докаже
    По скоро да си направиш кефа да пробваш.И без това няма да се качиш...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Ясно! Това ще да са "коловозите" ...
      Днес си беше разходка. Никой никому нищо не е доказвал. Пък и не бих го правил, след като возя в колата едногодишниия си син.

Макар че като ви слушам, това за вас е като Цариградско шосе (леко неравно, на вълни след последното асфалтиране)

А пък това е леко каменист път (просто макадама е едричък)

А това си е просто качване на бордюр на Пиротска

Още такива снимки от разходки

http://s21.photobucket.com/albums/b2...20LandCruiser/

Разберете, карал съм почти всички автомобили (и леки, и 4х4), които се продават на пазара - и по писти, и по офроуд-полигони, и по разни вулканични острови като Фуертевентура (Крузера) - и мога да преценя откъде може да мине една кола и откъде - не. И затова ми е леко смешно как всички се изказвате адски компетентно, без изобщо да сте карали даже и малка част от тези коли.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Ще пробваш ли пистата с Х6-цата?

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Ще пробваш ли пистата с Х6-цата?
          Не четеш ли? Утре в 14:30 съм там.
          Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Ок.Вземи и някой да снима отдолу.После,ако решиш,може да пуснеш и тук...

Коментар

... И затова ми е леко смешно как всички се изказвате адски компетентно, без изобщо да сте карали даже и малка част от тези коли.
              В същност, аз така и не разбрах откъде по твоя преценка може да мине Х6-цата.
              Видях само, че претендираш да правиш "състезание" при условия, които да са максимално благоприятни за теб. Видях също така, че нещо си споменал кал и коловози та ми стана интересно. Ама изненади нямаше ...

Не знам дали мястото, на което са снимани Тойотите е като "Цариградско шосе", но пътчетата от твоите снимки и от видеото със сигурност СА като магистрала и дори по-добри от някои квартални улици. Виж, за такива терени съм абсолютно сигурен, че колата ти ще върви без проблеми (някоя и друга спукана пластмаса не е проблем, нали). Не видях някой в тази тема да е изразил съмнение, че ще можеш да минаваш по равни черни пътища, да се спуснеш по някое стръмно наклонче или да качиш такова. Не знам защо обаче оставам с усещането, че ти искаш да докажеш, че машинката може и повече от това.

Соти ти е казал по-горе, че проходимостта в голяма степен се определя от това, доколко колата е прежалена, а също и че "тази работа се проверява с проверяване". Така че, ако смяташ, че страшно недооценяваме офроуд възможностите на въпросното возило, добре си дошъл утре (т.е. днес) да направиш демонстрации в Лозен и Плана. Може пък и да грешим. При всички случаи, каквото и да стане ще бъде надлежно заснето на видео, та няма да има бягане за никого ...

П.П. Не ми стана ясно какво общо имат снимките на Лендкрузерите в тема, където се говори за Х6, но ако ще се замерваме със снимки на коли, повдигнали гума на някой камък или гънка на релефа, то доста хора в този форум няма да се затруднят да те засипят с такива и то на собствените си скромни машини. Само не е ясно какво ще доказваме с това ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Така че, ако смяташ, че страшно недооценяваме офроуд възможностите на въпросното возило, добре си дошъл утре (т.е. днес) да направиш демонстрации в Лозен и Плана. Може пък и да грешим. При всички случаи, каквото и да стане ще бъде надлежно заснето на видео, та няма да има бягане за никого ...
                Ако поредния "тест" се състои утре в Лозен, кой друг ще е с абсолютно сток машина, за да се направят съответните изводи?
                Per aspera ad astra.

Коментар

Не видях някой в тази тема да е изразил съмнение, че ще можеш да минаваш по равни черни пътища, да се спуснеш по някое стръмно наклонче или да качиш такова.
                  Едно не разбрах - въпросното баирче наистина ли е достатъчно стръмно, щото утре като го кача и всички ще кажете - ама то не е нищо особено. То е като улица Богатица в Лозенец...

Струва ли си изобщо да се разкарвам до Бистрица? Или няма смисъл?
                  Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                    Ако поредния "тест" се състои утре в Лозен, кой друг ще е с абсолютно сток машина, за да се направят съответните изводи?
                    Ама ти сериозно ли мислиш, че имам предвид тест, разбиран като състезание?
                    За мен организирането на офроуд надпревара на луксозно возило с известни офроуд претенции и истински офроуд машини би било точно толкова безсмислено, колкото и състезанието на същите машини по шосе.
                    Предложението ми е закачка към колегата да направи демонстрация в случай, че наистина има претенции, че Х6-цата може да се пребори с по-сериозен офроуд (истински коловози и по-истинска кал) от този на снимките в района на Копривщица.

Що се отнася до "абсолютно сток" машините, то колко от масовите машини използвани за офроуд имат двигател и оборудване като на въпросната колица? В най-честия случай са с по 80 - 100 и малко кончета и, ако изобщо имат някоя глезотийка, то е едно LSD ...

Едно не разбрах - въпросното баирче наистина ли е достатъчно стръмно, щото утре като го кача и всички ще кажете - ама то не е нищо особено. То е като улица Богатица в Лозенец...

Струва ли си изобщо да се разкарвам до Бистрица? Или няма смисъл?
                    Баирчето е стръмничко, но, в интерес на истината, лично аз си мисля, че по принцип Х6 не би трябвало да има проблеми да го качи. Само не съм сигурен колко е изровена последната, най-стръмна част, на баира че последно съм се качвал там преди повече от година.
                    Това, разбира се, се отнася за сухо време. Ако има калчица или сняг работата става доста по-различна ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

По скоро да си направиш кефа да пробваш.И без това няма да се качиш... Вземи и някой да снима отдолу.После,ако решиш,може да пуснеш и тук...
                      Баира е абсолютно смехотворен. Днес пак си правихме разходка. Х6-цата го изкатери като на шега, ще го кача без абсолютно никакви проблеми и в кал, и в сняг.

Апропо, днес имаше едно Дискавъри, което доста се замъчи, буксуваше и успя да се качи една от втория път с голяма засилка. Аз правих опити - на най-стръмното място спирам и потеглям отново, и на преден, и на заден ход. Имаше доста оператори, всичко е документирано.

http://play.vbox.bg/a6b8a6b8k1a6/BMW-X6.html
                      Последно редактирано от Carburettor; 05-04-09, 16:40.
                      Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Уважаеми колега CARBURETTOR ,
                        Поздравявам те за отлично направената презентация на БМВ Х6.
                        Свалям ти шапка за куража и рисковете , които поемаш, за да покажеш на практика възможностите и придимствата на новите технологии.
                        Въпреки, че вчера / на Копривщица/ си счупи част от предната броня /преден десен подкалник от предната страна/ и стоически слушаше сърцераздирателното скърцане на спирачния апарат /нещо беше попаднало там и се чуваше шум като от циркуляр-със същата сила/, ти днес доказа на практика възможностите на Х6-цата.
                        Прие предизвикателството и всичко е документирано.
                        Единственото нещо , което е неприемливо е че цялата тази "презентация" е съпроводена с излишна арогантност и некоректно поведение от твоя страна.
                        Този форум е технически и всяка новост е добре дошла - още повече и практически да се тестват нещата.
                        Атмосферата във форума е приятелска и колегиална , заяждането, перченето и изхвърлянето , не са приети.
                        Ако е възможно да си коригираш отношението, ще бъде добре за всички.
                        Бъди здрав!

П.П. Темата беше за сняг, а на къде се отплесна.....???.
                        Последно редактирано от Ba4e Mite; 05-04-09, 18:15.
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

БМВ-олЕ....олЕ-олЕ олЕ...
                          Браво.Вземам си думите обратно.Става!!!Но...
                          ...Сега да не се обидиш,ама си ударил 6-ца от тото-то днеска.И аз не вярвах,че е толкова изсъхнало.Като се прибирах от работа,за майтап го дръпнах с Голфа.И е изравнено и няма камъни.И аз не буксувах...Определено искам да го видя на сняг това качване.Там почвата малко...хм..потъва...след дъжд.Ама няма значение.
                          Важното е,че си отишъл и си го дрАпнал.При това успешно.Ставам ти фен...

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                            П.П. Темата беше за сняг, а на къде се отплесна.....???.
                            А аз таква точно нямам.В смисъл ,имам две-едното ми е на аватара,а другото - на клипа.Това второто,специялно,се качва по пистата на парапланеристите над Бистрица.Бих искал да видя и Х6-цата там.Ама как да ти кажа:"ела да се мериш с Голфа или с КИА-та",като и двете са преправяни.Но мога да дойда за сеира...
                            П.С.Леката усмивка,която най-вероятно си изтълкувал погрешно е само и единствено по повод клипчетата с "наклон" и "кал" малко по-нагоре...
                            Eто откъде.

Колеги, днес и аз бях на Бистрица и аз гледах...X6-цата ме изуми..качи въпросния хълм на 1700-1900об/мин (което ще е видно от клипове) БЕЗ грам прибуксуване на което и да е от колелата, без да светне лампа на таблото - абсолютна лекота..
                            Имах известни резерви, като започна изкачването, но....качи се без никакви притеснения с гуми 255/50/19 с грайфери, запълнени с кал.
                            99% съм сигурен, че на сняг ще покаже същото, е може и с малко буксуване, но е факт, че този баир беше детска игра за BMW-то...
                            Per aspera ad astra.

Коментар

В тая кола слагам баба ми и ще я кара докато си плете плетката. За хора без опит е перфектна. Обаче е скучно да ти кажа. НемА екшън. Трябва някъде по деретата да го закарате.

Иначе аз бях с дискавърито. На 4-та бавна (почти се равнява на 1 бърза) и без блокаж.

Къде ми е филмчето? Мисля, че е по-интересно

Коментар

И аз бях там и аз видях!
                                Х6-цата си се качи без проблем, без превъртане, без буксуване, като легнал полицай го мина той хълмец.

Наистина джипа е страхотен. Качи се от раз с лекота.
                                Клип от качването - 295.3M
                                https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...t/MVI_0052.avi

А най-забавното беше, когато Иван просто превключи на задна и като на влачке в лунапарк тръгнахме назад по байра.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...t/MVI_0076.avi - 46.1M

https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...t/MVI_0077.avi - 39.2M

Разбира се, също толкова весело беше появяването на Лазар...
                                https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...t/MVI_0053.avi - 75.4M

https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...t/MVI_0054.avi - 21.3M
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X