Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си купя ли джип с десен волан!?!?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си купя ли джип с десен волан!?!?

Ако волана не е ляв, предлагам да го няма, така или иначе маневрите вече са рискови
    Виж ако ти излиза на сметка да го вземеш от там и да го обърнеш подкрепям 50/50 - зависи от майсторлъка при обръщането.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ако ти е харесал го купувай и си остави и баварката. Ленд ровър не е подходящо да ти е единствената кола - добре е да имаш и резервна. Така докато правят едната ще можеш да се придвижваш с другата. А Ленд Ровър от Англия си е Ленд Ровър от Англия. Там са най-много маниаците, защото им е национална кола.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Изчакай и си вземи с ляв, когато имаш възможност.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
          А Ленд Ровър от Англия си е Ленд Ровър от Англия. Там са най-много маниаците, защото им е национална кола.
          Да, но не мислиш ли, че като са най-много там, защото е национална, това няма да я направи и много употребявана? Трябва много добре да се гледа, а пък за това, че втора кола си е удобство, две думи няма.
          Пак си мисля, че десен волан нещо куца ... днеска гледах сигурно 10-15 обяви за грандове и всичкото 4х4 до 12-13000 с десен волан ... някак си не е присъщо и стои неестествено. А кой знае и колко ще излезе една качествена смяна десен-ляв ...

Коментар

Тъй като дойдох ,наскоро от Англия,мога да кажа че карат предимно Дефендери,във всичките им служби и службички и изключително във фермите/а там има много/.Но иначе карат абсолютно всички модели джипове,и останалите модели на Ленд Ровер не преобладават.

Коментар

Колеги,нима свършиха автомобилите с ляв волан?Ако искате да си отваряте вратата като превключвате скоростите...После може да се замислите и за лявата асиметрична светлина при дясно движение.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                Колеги,нима свършиха автомобилите с ляв волан?Ако искате да си отваряте вратата като превключвате скоростите...После може да се замислите и за лявата асиметрична светлина при дясно движение.
                За светлините си има едни лепенки от по 7 паунда, които вършат добра работа/изпитано/. Ако ще е единствена кола и ще се кара много е леко кофти десен/най-малко трябва да се внимава в някои ситуации, но се свиква/. Ако обаче ще се кара на късо, извън пътя и така нататък и си имате лека кола за дълго си заслужава от всякъде. Цените са наполовина и аз да речем не бих си взел Диско зо 8 бона, с което ще изминавам по 8-10 хил км на година на късо и в гората, а се ще взема същото за 4 к от Англия. Моя Фрилендър го обърнах /вече 5 месеца никакви дефетки/ и не съжалявам, защото реално карам само него в момента.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Ако искате да си отваряте вратата като превключвате скоростите...
                  Вратата трудно ще се отвори, ама случва се да помаха човек през прозореца .
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                  ВАЗ 2131

Коментар

Аз имам лек автомобил за дълъг път с ляв волан и Диско с десен за балкана, но откакто съм купил джипката не ми се влиза в колата, смея да твърдя, че единствения проблем при изпреварването са камионите, но не е чак толкова зле колкото пишат някой. Закарах жена ми на полигона да я пробва за първи път, направи едно кръгче и тръгна към града да си кара джипката без проблеми. Много бързо се свиква, така че според мен оптималния вариант е Диско за 4к с десен волан за гората и лек автомобил за дълъг път.
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Аз лично съм доста против колите с десен волан, заради продаването след това. Мисля, че като я купуваш евтино ще я продаваш после още по-евтино. Ако въобще може да се продаде или както мразя лафа "вечно твоя". Всеки си прови сметката. Ако му трябва на човек евтин джип да си ходи в гората и да дърпа каравана с него мога да се съглася. И като се скапе да го претопи или да разпродаде евентуално частите. Така мога да се съглася Но като гледам обяви на джипки с десен волан на цените на ляв просто не мога да се съглася. Не мога да отрека, че има коли от англия дето изглеждат все едно сега излизат от завода. Така е но... тоя десен волан аз лично не мога да го преглътна.
                      Сещам се за едно предимство на десния волан, че като слизаш си винаги към тротоара и не е нужно да се оглеждаш за коли. И цената ако е разумно ниска. Но само толкова честно казано.
                      Междудругото виждал съм преди много години на една английска кола долу вляво на предния прозорец нещо като куб в който има огледало под 45 градуса и като погледнеш от дясната седалка в него виждаш през огледалото напред какво става. Мисля, че това е едно много добро решение донякъде на проблема. Ако имах кала с десен волан задължително щях да си намеря подобно нещо. Това можеби много помага особено при колите, че са ниски и не се вижда като при джиповете напред.
                      Последно редактирано от sony bono; 15-06-09, 12:17.

Коментар

За гората става десния волан.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Аз лично съм доста против колите с десен волан, заради продаването след това. Мисля, че като я купуваш евтино ще я продаваш после още по-евтино. Ако въобще може да се продаде или както мразя лафа "вечно твоя". Всеки си прови сметката. Ако му трябва на човек евтин джип да си ходи в гората и да дърпа каравана с него мога да се съглася. И като се скапе да го претопи или да разпродаде евентуално частите. Така мога да се съглася Но като гледам обяви на джипки с десен волан на цените на ляв просто не мога да се съглася. Не мога да отрека, че има коли от англия дето изглеждат все едно сега излизат от завода. Така е но... тоя десен волан аз лично не мога да го преглътна.
                          Сещам се за едно предимство на десния волан, че като слизаш си винаги към тротоара и не е нужно да се оглеждаш за коли. И цената ако е разумно ниска. Но само толкова честно казано.
                          Междудругото виждал съм преди много години на една английска кола долу вляво на предния прозорец нещо като куб в който има огледало под 45 градуса и като погледнеш от дясната седалка в него виждаш през огледалото напред какво става. Мисля, че това е едно много добро решение донякъде на проблема. Ако имах кала с десен волан задължително щях да си намеря подобно нещо. Това можеби много помага особено при колите, че са ниски и не се вижда като при джиповете напред.

Напълно съм съгласен с мнението ти. Просто ако се кара много и все на дълго не е препоръчително десен, но за всичко друго си заслужава спестените пари. Даже във форума има тема за огледало, което се монтира в ляво. Някакъв вид перископ е, произведено в Русия и се вижда кристално всичко отляво пред теб.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Въобще,не съм съгласен с вас.Наскоро мой ,приятел си купи Патрол-от Англия,произведен 2000г.-2.8-130кс,за 10300лв.в България с регистрация.Джипа е с огромни гуми черен с експедиционен багажник и всички екстри + кожа.На Голди джипа е подобен но този е дълга база и изглежда по-добре.Такъв джип тук му искат около 23-24000лв.След 5 години и на части да го продаде пак ще вземе 5000лв.значи ,в най-лошия случай ще е назад с 5000лв.С ляв волан струва над 20000лв.след 5 г. по-вече от 10000лв.неможе да вземе на 15г.джип.Още повече че състоянието на колите с десен волан е много по-добро.

Коментар

Понеже питаш,да ти отговоря: Не,не си купувай с десен волан!
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

да купи си свиква се много бързо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X