Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на нов 4х4 (в крайна сметка май Pathfinder)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Покупка на нов 4х4 (в крайна сметка май Pathfinder)

    Днес ми се обади братовчед ми от Пазарджик, че дошъл в София с тъста си да купуват джип- е как такова важно нещо да мине без моя милост.
    Отидохме първо в Мото Пфое (направо там ги заварих) и вече те бяха си избрали джип (Рендж Ровер Спорт ХСЕ ТДВ6 - дизел), имаха и пари ама от МП се изложиха. Нямаха на склад а евентуална поръчка означава колата да пристигне януари догодина, демонстрационния Спор е алтернатива за септември тази година, а Дискавъри 3 не ги устройваше-кофти тапицерия (повечето бяха с текстил), дизайна не им допадна , а и Спорт-а беше по изгоден за изискваните екстри (навигация, кожа, музики.....)- бе като цяло им трябва джип повече за из града, но да може и да карат и из чукараците, снеговете и някога може и лодка да се наложи да тегли. Любимия ми Дифендър не ги кефеше. А и лизинга на МП беше на 16% оскъпяване за 4 год.
    Отиваме след това в салона на Нисан.
    Патрол и Патфайндър-първият много ми допадна и при това за 92к лв +ддс, но на моите хора им се видя грубичък и се насочиха за Патфайндъра-за същите пари ни показаха такъв , но със всичко- навигации, автомат, 2-ри климатик за задните седалки, Камера за заден ход с проекция, кожа, 2х ЛСД диференциала, бавни предавки, 5 степенен автоматик с ръчен режим- стуваше си, да не говорим че за подобни неща като 2-рия климатик и камерата в мото пфое се плаща цифра в повече. + това мн добри лизингови условия- до 6год лизинг с оскъпяване 6%
    Да не се мятаме веднага решихме и да идем до камор ауто за Х5- е паркетка, с нищо не ни заинтригува а цената беше 148к лв с ддс а и ни имаше бавни предавки ни нищо, да не говорим че морално остаря.
    Пак отидохме до Нисан-а, направихме тест драйв на Патфайндъра- върви доста добре, а срока за доставка е до средата на август на желания модел.
    Гледах , заничах - допадна ми и на мен(въпреки че на място на моите хора бих си взел Патрол-а), но имам едно съмнение относно предните горни носачи-шарнирния болт е набит и ме съмнява дали след време не би направил проблем да се разхлаби спрямо ламаринения носач (сменя се целия носач), но дали по принцип има да се произвеждат по офроуд елементи за окачването както е при Патрол-а.? Говоря за след като му свърши гаранцията на въпросния автомобил.
    Ако някой има някакви отзиви за колата нека сподели, ще съм му благодарен, защото все още не сме го поръчали, но скоро време очаквам да ми се похвалят за направена сделка
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

  • #2
    Един приятел си взе преди време такъв патфайндър и е много доволен, но с ръчни скорости е много по-добър, близо седмица го обеждаваха в противното, но истината е че върви много по-добре с ръчни скорости!
    Имат една много добра схема на плащане, предполагам ще го вземат на фирма за ДДС-то.
    Схемата е следната: Поръчваш го и внасяш ДДС-то, а те ти издават документ за цялата сума и естествено си го връщаш веднага, така излиза че го взимаш почти без първоначална такса. Той точна така го взе
    А джипа е доста добър, с излизането от нисан българия го завряхме в една кал, аз мислех че сме до там. Все пак беше с оригиналните гуми , но като по чудо издрапа и излезна от калта.Другото което ми направи впечатление е че поема доста големи наклони странично около 35% !
    Абе джипа е хубав за път и става горе-долу за кал
    Успех !
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

    Коментар


    • #3
      а защо не погледнаха тия хора туарега и МЛа, това са коли които според мен превъзхождат нисана. освен това има и една марка тойота
      drive alive

      Коментар


      • #4
        Щяхме да ходим и до балкан стар да гледаме МЛ-а ама стана късно-17.00 си тръгнахме от камор, а и за МЛ нямаше да ни дадат кои знае каква добра оферта, освен това няма бавни предавки. Обмислихме и варианта за Тойота ЛК, но те имат дилър и в Пазарджик, така че нямаше смисъл да се разкарваме до ТМ ауто в София а и ми споделиха че като дизайн нисана им харесвал повече(не ги кефели издължените фарове на тЛК)
        Туарег им предложих с половин уста, но не проявиха интерес- преди време щяха да се натресат на едно ауди А8 2-ра ръка, ама като видяха за какво обслужване става на върос избягват местата за ауди и ФВ.
        А и в крайна сметка няма смисъл да се дават пари за нещо, което няма да му се ползват всички функции. Така че за момента тоя патфайндър ми се струва разумен избор, а пък като е с автоматични скорости ще е по добре за колата, че няма опасност да се натоварва трансмисията удаРно при тръгване, или да се пали съединител, въпреки че братовчед ми не е екстремист.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X