Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайхацу Роки 2.8Тди или Исузу Трупър 2.8Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайхацу Роки 2.8Тди или Исузу Трупър 2.8Тди

Здравейте!
    Искам да купя на баща ми някаква джипка, да си бръмчи. Той навърта не повече от 5-6 хиляди километра годишно, бръмчи около селото по земеделски работи (селото е в планина, има доста сняг), понякога ходи до града на 60 км., ходи и на лов чат-пат...
    Бюджета е 6 бона. Гледам, че за тия пари има читави екземпляри от горните марки, ама проблема е, че не знам нищо за тях, освен че са японски. Здрави ли са? Как се държат на сняг и на кал? Прекалено скъпа ли им е поддръжката?
    Ще съм благодарен на всякакви мнения.

До: Дайхацу Роки 2.8Тди или Исузу Трупър 2.8Тди

Витара или нива за този бюджет.По-добре Витара.Иначе влизаш в приключение.Имал съм и двете посочени от теб.Не са лоши определено,но на тези години и с тъй разпространените части за тях,погледни какво съм ти написал по-горе.

Коментар

"роки"-то май отпред беше с цял мост и на ресьори, т.е. при "хард" изпълнения ще е по-здраво, "трупър" отпред е независим, на торсиони, вози много меко....имал съм и съм пристрастен гласувам за "Трупър" и то четириврат. А за "исузо" дизелите мисля че няма смисъл да говорим.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

"Хард" изпълнения няма да има вероятно. А за дизелите на Исузу и аз съм чувал хубави работи... :-)
        А на сняг/кал как е Трупър-а? Как е на асфалт? Какъв разход да очаквам с този як мотор?

Коментар

Факт е,че Рокито е много здраво,но много некомфортно-друса зверски.Исузуто е много по-добро като комфорт,но гният много,а последните от модела който визираш слизат от конвейра ако не се лъжа 92-93 г.При равни условия-техн. състояние и цена на двете джипки ако аз ги сравнявам,като бивш собственик и на двете бих казал,че са несравними.Исузуто е по-добро в пъти!Но поради бюджета предвид това което ти казах по-горе може да си разшириш периметъра на търсене и при други марки и модели.Успех!

Коментар

Стига да не е изгнило исузуто е по-добрия избор

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              "роки"-то май отпред беше с цял мост и на ресьори, т.е. при "хард" изпълнения ще е по-здраво, "трупър" отпред е независим, на торсиони, вози много меко....имал съм и съм пристрастен гласувам за "Трупър" и то четириврат. А за "исузо" дизелите мисля че няма смисъл да говорим.
              А кое се прави по лесно на село, в балкана? С "чуко и флексо" и от мен - електрожена.

Коментар

Нивата,ама тя извънъредно много се прави.

Коментар

Колега Иванов .... ела да те повозя на моето Роки ..... вози като лодка ...
                  Карам го от почти 9 години вече .... и имам още няколо джипки.
                  Та какво му се чупи на Рокито, или къде му е слабото място по купето за гниене.
                  А ... или ми кажи кой лагер или семеринг го няма в кварталната бакалия?
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

А то и моето возеше като лодка,но на рафтинг.Пък за здравина нищо лошо немога да кажа.Производителят е част от Тойота все пак.

Коментар

Рокито има най-идиото устойчивия двигател и може да вози твьрдичко ама здраво

Коментар

+1 глас за "Роки". Ама аз съм пристрастен. Взех го с омекнали ресори и вече трета година се опитвам да го счупя, ама не мога.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Аз също ще добавя един глас за Роки. Двигателят според мен е много надежден. Ламарините на моето са от 87 г. и ръжда трудно се забелязва. Лагерите на целия преден мост се намират за под 200 лв и са абсолютно стандартни. Проста, здрава джипка - на която можеш да разчиташ винаги.

Коментар

Имал съм Трупър и останах много доволен, с изключение на това че много бързо гният. Дизеловият двигател никога не ме е предавал, дори в най-големите студове. На сняг се справя добре стига да е с добри гуми. Нямал съм Дайхатцу, но ако на ламарини е по здраво ти го препоръчвам. За мен Трупъра също возеше твърдо, без значение че беше дъга база.
                            Успех с избора!

Коментар

Гласовете за Роки-то май са повече

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X