Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо автомобилните врати се отварят напред ?!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо автомобилните врати се отварят напред ?!!

Сутринта докато се прибирахме от клуб се повдигна следния въпрос докато се качвахме във Витарата.Защо в миналото автомобилните врати са се отваряли назад а в последствие нещата се променят и те започват да се отварят напред ? До сега не бях се замислял по този въпрос, има ли някаква причина инжинерите да изберат този вариант ?

ПС
    Не знам дали темата е за тук, но не намерих друго подходящо място
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

До: Защо автомобилните врати се отварят напред ?!!

Ами за да е затруднено отварянето по време на движение, ако някой натисне дръжката. При обратния вариант насрещния въздушен поток ще обърне вратата наопаки

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
      Ами за да е затруднено отварянето по време на движение, ако някой натисне дръжката. При обратния вариант насрещния въздушен поток ще обърне вратата наопаки
      Добре, една точка.Други версий ?
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

За по удобно качване.Ако се отваряше напред трябва да правиш кръгом между вратата и колата и тогава да сядаш.

Коментар

Другото май е ергономия (удобство при употреба) и то при качване. Ако колата е голяма и висока О.К. но за съвременния дизайн, вкарването на крака, после на д-то, остатъка от тялото и накрая другия крак, май е по-удобно с предни панти. Макар че и на ниски коли съм виждал "овце" да влизат с главата напред, и после вътре да маневрират
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А защо не... По красиво е
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Средната колона не е толкова яка и при катастрофа я чакаш да влезе в купето с все вратата ако пантите на вратата са там.

За това дали е удобно или не може да се спори - на моите им се отварят вратите на почти 90 градуса ако имам място за това.Обикновенно имам ако не е гараж или нормално спрял до мен на сьседното паркинг място.Или с 2 думи трябва да сьм сам на паркинга.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

И сега има автомобили, които се отварят от предния край. Разни бутикови английски неща.

Иначе, има две причини вратите да се отварят назад:
                - по-стабилно е пантите да са на по-дългата страна, а бравата - на по-късата.
                - предната и задната врата могат да се отварят в противоположни посоки, освобождавайки път на особено дебели и/или достолепни особи.

С повишаване на скоростите, качеството на пантите и бравите, както и промяната на общата форма на леките коли, безопасността е наложила съвременния начин на отваряне.

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Car_door#Types За който разбира английски тук може да прочете,обяснено е много ясно и точно защо не се използват вече този тип врат(с пантите отзад).Кратко и систематизирано мога да кажа,че обяснението,което дават е,че по този начин много лесно може да се самоубиеш,защото вртата се отваря по лесно в движение(както е отбелязал колегата по горе)Интересното е че в превод името на този тип врати от английски е "самоубийствени врати",което ясно показва защо вече не се ползват. Иначе интересното е ,че автора на статията отбелязва като преимущество на тези врати,че сда доста по-удобни за качване и слизане от тези с предни панти.
                  [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Всичко е за да спрат кражбите на домашни птици!
                    Когато са минавали през някое село,и като видели ято гъски,и отваряли вратите и газ през ятото,пълнела се колата с гъски без дори да лизат от нея

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                      Когато са минавали през някое село,и като видели ято гъски,и отваряли вратите и газ през ятото,пълнела се колата с гъски без дори да лизат от нея
                      Това е и моето обяснение. Просто заради хуманното отношение към животните.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                        Взе ми думите от пръстите
                        Само че не е ято, ятата летят. А си е просто групичка тъпи патки и/или кокошки. Жените да не се обиждат, не става въпрос за тях
                        Баща ми имаше навремето гърбава зазка с такива врати. Като се отвори по-рязко и направо залепва за задния калник - ограничителя е кожен каиш. А и бравите не са им от най-сигурните - познай какво се получава в движение

Коментар

вероятно има и елемент на предвиждане,какво би станало ако случайно колата тръгне по време на отваряне на врата и качване в движение в двата варианта...

иначе знам,че на старите зазки така се отваряха вратите,за да може шофьора да спуска крак на завоите
                          Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира...

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                            Взе ми думите от пръстите
                            Само че не е ято, ятата летят. А си е просто групичка тъпи патки и/или кокошки. Жените да не се обиждат, не става въпрос за тях
                            Баща ми имаше навремето гърбава зазка с такива врати. Като се отвори по-рязко и направо залепва за задния калник - ограничителя е кожен каиш. А и бравите не са им от най-сигурните - познай какво се получава в движение
                            То и с предния капак е същото, виждал съм отворен капак по време на движение, направо си е страшно .

Коментар

Да. И през 60-те започнаха да ги правят с панти на решетката на радиатора. Оказа се неудобно за обслужване, и измислиха осигурителната кука, която сега се отваря на ръка, освен основната ключалка с лостчето. Шкода сложиха пантите на единия калник, но това се оказа опасно пък при челен удар. В джиповете и ралито се върнаха външните каишки и шплентове от файтоните.
                              Нищо ново под Слънцето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X