Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage 2009 vs. Subaru Forester 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage 2009 vs. Subaru Forester 2009

Здравейте, намирам се пред дилема за семеен 4х4 автомобил под 50 000 лв. нов.
    Ситуацията е следната: Имам нужда от кола на която мога да разчитам за дълъг път, градско в София и среднотежък офроуд. Трябва да се превозват две деца, жена и куче. Офроудът е 3-4 км път през нива и кал(сняг през зимата) останалото е задръстванията в София и магистралата до морето(чужбина). Сега имам Галопер дълга база който перфектно се спавя с офроуда, кучето и семейеството с целия багаж, но на магистралата си е зор(2.5ТД). Имам и Сивик за градско и жената. Идеята е да сменя галопера за нещо по-ново и по-универсално. Та гледам Sportage2009 е на уникалната цена от 37000 с ддс - базов което го прави лидер като цена, освен това е със 7 г. гаранция. Субаруто си е субару, очевидно по-як автомобил, но дали си струва 10 000лв. отгоре??? Гледах Кашкай, но отпадна - тесен и малък багажник, колебая се за X-Trail. Grand Vitarа с 2.0 двигател е супер тромав, а по-големите са извън диапазон.
    Дайте съвет. Струват ли си 10 000лв отгоре за Forester 2.0 150к.с бензин, ръчна, бавни 4х4, базов пред Sportage 2.0 143к.сбензин базов 7г. гаранция, постоянно 4х4, без бавни.

До: Kia Sportage 2009 vs. Subaru Forester 2009

Базовата Кия няма ESP, TCS, има само предни въздушни възглавници(страничните/завеси са опция), ако държиш на сигурността на пътниците, не е добре да "жертваш" точно тези екстри. Освен това е с климатик(не климатроник), и е с 20 см по-къса, което мисля, че ще се отрази на багажника. Добре е да сравниш двете наживо, имам съмнение, че Кията няма да е достатъчно удобна за превоз на багаж за голямо семейство(+куче). Аз лично смятам багажника на Форестър за достатъчно голям за всякакви нужди. Не знам за кой Форестър говориш - дали е базовия или следващото ниво, но ако не е базовия - другия си има панорамен люк - за мен това беше една от задължителните екстри, като купувах колата. Също така всички без базовата версия на Форестър имат in-dash 6 CD changer с MP3/WMA, 6 говорителя + subwoofer.
    Като гледам - при еднакви екстри цената идва същата, вече ти си решаваш кое ти е по-необходимо.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Изчетох доста теми във форума и мисля, че ще се спра на субаруто, ще действам веднага щом си продам галопера(макар, че ще ми е мъчно за него - много си го харесвам ама ми стават много колите).

Коментар

В БГ Ауто имат изложена КИА Соренто за 39900лв на ботевградско шосе.Няма място за сравнение...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Какво точно е "БГ Ауто" и къде точно на Ботевградско шосе се намира, пробвах с гугъл, но без успех.

Коментар

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
            Какво точно е "БГ Ауто" и къде точно на Ботевградско шосе се намира, пробвах с гугъл, но без успех.
            Официялния вносител ма ДЕУ.Намира се на номер 273...Абе,като караш посока Варна,след последния светофар,около километър преди караулката,гледай на ляво...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря. Абе те деу не фалираха ли? Нали уж ги взеха шевролет и европейския шевролет сега се прави в заводите и на базата на бившето Деу?! Нещо такова ми се върти - не знаех, че все още правят и внасят нови коли деу...

Коментар

Kaто си имал Хюндай,защо не пробваш с Туксон. 4х4-то не е лошо,дори и да го ползваш постоянно,което е невъзможно при факта,че сменяш БАШ ДЖИП СЪС СУВ. Има си всички неща по безопасността-ESP,ABS,BAS,6Airbags,EBD... А и цената не е толкова висока.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                  Kaто си имал Хюндай,защо не пробваш с Туксон. 4х4-то не е лошо,дори и да го ползваш постоянно,което е невъзможно при факта,че сменяш БАШ ДЖИП СЪС СУВ. Има си всички неща по безопасността-ESP,ABS,BAS,6Airbags,EBD... А и цената не е толкова висока.
                  Ами гледай сега - туксона и спортидж са една и съща кола на практика, а в момента спортидж е на промоция от 37 000лв. с ддс, така че туксона отпада директно. Но колкото повече си мисля киата ми се струва твърде малка за нуждите ми и затова ме заинтригува сорентото, защото е бая просторно. Иначе БАШ джипа хич не ми се ще да го сменям със сув, но ми е твърде тежък и тромав на асфалта, а ако си взема нов сув( или нещо на 2-4г. ако е по-висок клас) ще мога с него спокойно и до морето да ходя и до гърция ако щеш, затова ми трябва нещо по-универсално. Зная, че и БАШ джип мога да си взема за такива цели, ама пари за лендкрузър няма Субаруто ми се видя като добър компромис за магистрала и кален баир едновременно, а новото е и доста по-голямо от предишното, ама ако може да се мине с нещо по-евтино запазено на 2-4г. още по-добре... Санта фе също ми се струва мн. добър избор, ама ново ми е мн. скъпо, а втора ръка няма голям избор( старото санта фе не ми се ще). Абе доста се замислих за соренто и ако намеря нещо с ръчни скорости, читаво и запазено ще се метна - иначе ново пак ми е скъпо.

Коментар

В мобилето има доста обяви за новото СФ автоматик/ръчни,дизел,на малко километри,добро оборудване и на под 50 000лв,което пак е много,но поне не е 60+. Иначе имаше едно на около 100 000км. от 2006 година,което беше 46500лв.
                    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

FORESTER 2.0 AWD MT 4Q 46 000 лв
                      FORESTER 2.0 AWD AT 4Q 48 000лв

Ами те цените на новите по последно инфо от преди 2 седмици са под 50,000 лв. Ако гледате цените на официалния вносител - там работата е дебела, но алтернативи има много.

Коментар

Бих казал , че Киа е "избора на реалиста", цитирайки познатата ви реклама на Лада. Може би е добра кола ,тоест въри все пак, но е автомобилна марка за лузъри или хора, които са емоционално мъртви по отношение на автомобилите. Би подхождала на всеки фен на БСП, тоест генетически малоценен човек.
                        Събару е точно обратното, не е премиум марка, но с течение на годините е обединила фенове, които на улицата се вълнуват повече от поява на Субару спрямо Порше прим.

Коментар

Един от най добрите ми приятели си купи нов Форестър пролетта на 2008, ще говоря на база този опит. Пред него дилемата беше какъв лек автомобил до 40 000 лв да си купи (нов, разбира се). Случайно се ориентирал към Форестъра, и не сгрешил. Взе го за около 42 000, крайна цена, базовия модел. Базов, но включва:
                          1. Абсолютно всички системи за сигурност, които ги има и топ модела.
                          2. Практически има всички необходими екстри за човек, който не търси чак толкова голям лукс. На разположение са климатик, ел.стъкла, огледала и т.н. Няма круз контрол, подгряване на седалките, и прочее подобни, но това са по-скоро глезотии.
                          Повечето базови модели на другите автомобили от този клас са орязани я от ESP, я от някой друга въздушна възглавница, или пък система за пускане под наклон, докато във Форестъра в това отношение не се пести.
                          Цената от 42000 бе повече от добра за нов автомобил, 4х4, японско производство.
                          Спортидж/Тусон е на размери по-малък, което ще Ви се отрази ако смените Галопера с него. Форестъра е доста просторен, на размери е горе долу като Мицубиши Аутлендър. Висок е, в сравнение с предишния Форестър. Като минус - само с 5 места е, няма опция за данъчен кредит, докато малките Хюндай/Киа съм виждал да се предлагат със 7 места, но може и аз да бъркам. Като плюс за Форестъра - прекрасни бензинови двигатели (за тази цена, новия боксер дизел скача много тогоре). На дълъг път върви чудесно, може да подържа 160-170 спокойно на магистрала. Разход 11-13 на 100 в София, извънградско 7-9, предполага се че като се разработи ще падне малко. За търсения от Вас офроуд са напълно достатъчни 4х4 възможностите, които има.
                          Като заключение - прекрасен избор за семеен автомобил за България.
                          Успех в избора!

Коментар

Oф, мисля си, че кеф цена няма, а аз от много време си мечтая да карам Субару и може би няма да направя компромис, за да не ме е яд после. В заключение, май ще се спра на субару. Сега обаче дилемата ми е дали да мина на аутбек на 3г. за 35 000лв. или на нов форестър за 45 000лв...Според вас форестър с ръчна и демултипликатор чувствително по-проходим ли е от аутбек автоматик, или и последното ще ми свърши работа?

Коментар

А защо си мислиш, че автоматика е по-непроходим от ръчна с демултипликатор? За газене на дълбока кал, може и да е вярно(ръчката е с централен LSD), но за асфалт, кофти терен, пясък - автоматика за мен е по-доброто решение(електронно-управляван централен диф, вероятно с VTD за Outback - VTD employs an electronically controlled hydraulic transfer clutch and a planetary gear center differential to distribute power in a 45/55 split between the front and rear axles).
                              Относно демултипликатора, на автоматика това не му трябва, понеже той си има такъв вграден Коефициента на умножение се нарича stall ratio:

Acceleration. The load is accelerating but there still is a relatively large difference between pump and turbine speed. Under this condition, the converter will produce torque multiplication that is less than what could be achieved under stall conditions. The amount of multiplication will depend upon the actual difference between pump and turbine speed, as well as various other design factors.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X