Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара-Фронтера Б- А6 куатро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Витара-Фронтера Б- А6 куатро

Здравейте колеги,сигурно съм омръзнал на повечето от Вас,със моите сравнения и въпроси,но нали за това сме тук да си помагаме.Преди известно време се бях засилил да си вземам Фронтера Б ДБ и по стечения на обстоятелствата,не я купих.Бях проучил много за нея за + и -.След това последва пауза от близо 2 месеца в която бях ангажиран около основното ми занимание-студентството.През тези 2 месеца не предприемах никакви засилвания към покупки.Тази Фронтера ми беше влязла под кожата,но за 2-3 месеца нещо ми се изгуби интереса (сигуререн съм че е така защото не ми е в гаража )Та се загледах и към други марки.Изключително много ми допадна Ауди А6 Куатро комби (искам по обемна кола) и като четох тук и във ауди форума,имаше много добри отзиви,и един два лоши които покриват всички добри.Запътил се бях към 2.5 TDI V6 двг с 6 ст. ръчна скоростна кутия ,но като ми казаха че смяната на 2 ангренажни ремъка,7 ролки и 25 други части ,като тази красива картина излиза около 2000 лв.малко се отдръпнах, защото знам какво влиза тук в България.Италиански издишали колици,и тук идват за да върви пазара за части и монтьорите да пълнят гушките.А като кола,лукс,сигурност,и качество няма както да кажа за Аудито.И от два дена попаднах на тази гранд витара. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...697&f1=details . Поразчетох се във форума и открих че 6 цилиндровия е 2.5 не 2 литра,защото тази пише че е с двойка а отзад на вратата има V6.Както и да е,доста плюсове и изтъкнаха, та въпроса ми е : В това съревнование между трите автомобила, от които единия си е чист автомобил с малко по извънасфалтово мислене,а другите два са по оф машини (не хард) , кой от вас изпъква по напред, и друг път съм споменавал за какво ще ми е нужен,за ходене по хижи, баири,кал вили риби,както и за асфалт градско,от време на време в София,и може би и малко в чужбина,общо взето за всичко.Не говоря за хард офф с лебедките и др.( не че не искам ) а за малко по софт преживявания.Имам горе долу техническо познание,че фронтерата е парттайм,за аудито че е много стабилно на заснежени пътища,както и че има добри постижения точно по тези терени но страда от малък клиренс и т.н.ама витарката малко ми е индия, тя мисля че е фул тайм,защото пишеше във отсека за нея че може да се кара 4х4 до 100 км ( ако съм разбрал правилно ) .Споделете си мнението, всяко ще ми е от полза. Благодаря !
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

До: Гранд Витара-Фронтера Б- А6 куатро

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Здравейте колеги,сигурно съм омръзнал на повечето от Вас,със моите сравнения и въпроси,но нали за това сме тук да си помагаме.Преди известно време се бях засилил да си вземам Фронтера Б ДБ и по стечения на обстоятелствата,не я купих.Бях проучил много за нея за + и -.След това последва пауза от близо 2 месеца в която бях ангажиран около основното ми занимание-студентството.През тези 2 месеца не предприемах никакви засилвания към покупки.Тази Фронтера ми беше влязла под кожата,но за 2-3 месеца нещо ми се изгуби интереса (сигуререн съм че е така защото не ми е в гаража )Та се загледах и към други марки.Изключително много ми допадна Ауди А6 Куатро комби (искам по обемна кола) и като четох тук и във ауди форума,имаше много добри отзиви,и един два лоши които покриват всички добри.Запътил се бях към 2.5 TDI V6 двг с 6 ст. ръчна скоростна кутия ,но като ми казаха че смяната на 2 ангренажни ремъка,7 ролки и 25 други части ,като тази красива картина излиза около 2000 лв.малко се отдръпнах, защото знам какво влиза тук в България.Италиански издишали колици,и тук идват за да върви пазара за части и монтьорите да пълнят гушките.А като кола,лукс,сигурност,и качество няма както да кажа за Аудито.И от два дена попаднах на тази гранд витара. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...697&f1=details . Поразчетох се във форума и открих че 6 цилиндровия е 2.5 не 2 литра,защото тази пише че е с двойка а отзад на вратата има V6.Както и да е,доста плюсове и изтъкнаха, та въпроса ми е : В това съревнование между трите автомобила, от които единия си е чист автомобил с малко по извънасфалтово мислене,а другите два са по оф машини (не хард) , кой от вас изпъква по напред, и друг път съм споменавал за какво ще ми е нужен,за ходене по хижи, баири,кал вили риби,както и за асфалт градско,от време на време в София,и може би и малко в чужбина,общо взето за всичко.Не говоря за хард офф с лебедките и др.( не че не искам ) а за малко по софт преживявания.Имам горе долу техническо познание,че фронтерата е парттайм,за аудито че е много стабилно на заснежени пътища,както и че има добри постижения точно по тези терени но страда от малък клиренс и т.н.ама витарката малко ми е индия, тя мисля че е фул тайм,защото пишеше във отсека за нея че може да се кара 4х4 до 100 км ( ако съм разбрал правилно ) .Споделете си мнението, всяко ще ми е от полза. Благодаря !
    Ми к'во да ти кажа пич, вече я разисквахме преди т'ва ама айде пак...Значи имах Витара дълга база 2.0 V6, в момента имам и Фронтера и имам база за сравнение м/у тези двете...Значи Фронтерата е по конфортна, по голяма и също може да се кара на 4х4 до 100км/ч като всички парт таймки....Витара е по компактна и е по удобно за София, но вози много твърдо(бъбрекотрошачка)...Като здравина незнам...здрави са и двата, само дет Витарите гният(зависи за коя година говорим де, но до 2000 май всички гният)...За Аудито имам някви впечатления,но точно с тоя мотор по добре недей...препоръчвам ти или 1.9 дизела или 1.8 турбото...и те така...
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Здравей, колега.Първо Гранд Витарата е парт-тайм.Тази обява ми се струва малко нереална,поради твърде ниската цена(видях ,че е с ляв волан).Моята е 2.0 16 v (J20A) и е 128 к.с,а V 6 2.5 мисля, че са по 143 к.с.Ти сам трябва да си прецениш, за какво най-вече ще се използва.Моделите си имат своите плюспве и минуси.Ако можеш качи се,покарай и виж,кое ще ти "легне"на сърцето.За предимно градско каране - Витарата - по-лесно паркиране.Ако търсиш предимно комфорт и багажник-А6.Фронтерата също е добър избор.По-голяма е от Гранд Витарата и вози по-добре(предполагам).Ти решаваш.

Успех!
      Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Тези Гр. Витари мисля ,че вече не гният--по-точно, не повече от Фронтера Б.Цената и на мен ми се вижда нереална-за справка виж mobile.de.
        Последно редактирано от petomu; 28-01-09, 19:33.
        Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
        Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Ами да Ви кажа,и мен цената ме озадачи,но като погледнах и другите обяви горе долу около тези цени се въртят,и то автоматици.Естествено сигурно е със доста прикрити дефекти,това и очаквам.А вече аз не вземам за давно немското мобиле спрямо цените.Погледнете фронтера б дб след 1999 че приемлива няма под 5500 евро,а тук има добри за тия пари,и като се замисли човек къде му е транспорта печалбата и далаверката на джамбаза... и за други модели се изненадах, едно сузуки балено комби 4х4 тук го намерих за 6000лв.а в германия бяха над 3500 евро.вярно че има ръждичка и отзад са му изтървали амортесьорите,ама аз за това и не го купих.
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

И по специално ако има някой пряк погледн върху витарката,да каже.... Че май тя ще е победител,Парт тайм ли е ??? И има ли някакви дефекти ( не че и през ум ми е минало 10 години разработка на модела но все пак )
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
              Погледнете фронтера б дб след 1999 че приемлива няма под 5500 евро,а тук има добри за тия пари,и като се замисли човек къде му е транспорта печалбата и далаверката на джамбаза...
              Имай предвид, че като отвориш mobile.de първите 20-ина обяви са на пълни каруци (знам го от опит). Смятай тук какви коли се вкарват, за да са на тези цени. Хубавата кола си има цена. А тази цена всички я плащат двойно по ремонти на уж по-евтини като първоначална инвестиция коли

Коментар

Аудито е много комфортна и бърза кола - изобщо не може да се сравнява с Фронтера или Витара. Обаче не е направено за кофти пътища - повЕрвай. Аз имам и А4 и постоянно му сменям нещо по ходовата част.Доста си зависим с него - ниско е. А с джипче си е друго......Така че си прецени за какво ще го използваш.
                Последно редактирано от mistral; 29-01-09, 15:55.

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
                  Аудито е много комфортна и бърза кола - изобщо не може да се сравнява с Фронтера или Витара. Обаче не е направено за кофти пътища - повЕрвай. Аз имам и А4 и постоянно му сменям нещо по ходовата част.Доста си зависим с него - ниско е. А с джипче си е друго......Така че си прецени за какво ще го използваш.
                  Предното му окачване е от 8 алуминиеви носача, всеки завършващ с шарнир. Ремонтният комплект струва около 1000 лева (неоригинален) ..... А дали ще е Витара или Фронтера е въпрос на лично пристрастие. И двете имат както плюсове, така и минуси. Аз Витара или Самурай никога няма да си взема ....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Предното му окачване е от 8 алуминиеви носача, всеки завършващ с шарнир. Ремонтният комплект струва около 1000 лева (неоригинален) ..... А дали ще е Витара или Фронтера е въпрос на лично пристрастие. И двете имат както плюсове, така и минуси. Аз Витара или Самурай никога няма да си взема ....
                    Никога не казвай никога
                    Николай Папазов

Коментар

Така е , но ако имам избор никога няма да купя джип Сузуки ..... За мен минусите им са значително по-сериозни в сравнение с тези на Фронтерата .... Само като се сетя как съм сменявал с ъглошлайфа окачване на Гранд Витара с 3-4 години по-нова от моята Фронтера и ми минава всякаква бегла мисъл за покупка .... А съседката щеше да се очисти с нейната. На кола на 2 години, не карана офроуд въобще и се измъкна вътрешния накрайник от рейката без да е разбит въобще .... Лично съм го оглеждал. В сервиза и казали, че не било единичен случай при тоя модел.... Като вземем предвид и твърдата возия и липсата на свестен дизел и съвсем ги отписвам ....
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Дайте по една две обосновки , в събота май ще се ходи на оглед с опция за покупка
                        feikot@abv.bg
                        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Виж горният пост... В края на краищата, вземай това, което ти е по сърце и по джоба. Идеална кола няма.... Ако можеш да преглътнеш твърдата возия и теснотията, както и склонността към ръждясване, Витарата ще ти хареса. За Аудито сам си прецени. Хубав автомобил, но е скъпичък за поддръжка и не става за оффроуд, дори съвсем софт. Ако го вземеш, след първия ремонт по ходовата част ще се убедиш ...
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами мене теснотията ме притеснява,честно казано до сега не съм се качвал във витара камо ли гранд,а съм 2 метра и ми е интересно как ще стоят нещата,но като седна ще видя
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ами успех и пиши впечатления от огледите после ...
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X