!!! С търсачката не намерих подобна тема и за това реших да я пусна, тъй като я смятам за интересна, а и лично мен ме вълнува.!!!
Единственното хубаво нещо на световната криза (дано по-скоро отмине) е, че спадна търсенето на джипове, а с това падна и цената им. Това ме доближи съвсем близо да закупуването на така мечтаното 4Х4 возило. Разбира се не на последно място стои разхода на гориво. Примирил съм се с големия разход (кефа иска жертви) но все пак нека се помъча да го сведа до възможния и разумен относителен минимум. Джипа ще се ползва и вместо лека кола все пак. (както повечето от вас правят)
Карането на бензин или метан категорично отпада като вариант. Така заставам пред дилемата дизел или газ. Аз лично предпочитам дизел за 4х4 (по ме радва) но също така си мисля, че май по-икономично е бензинов двигател на газ. Насочил съм се към средния клас 4х4 около 90-96г. от сорта на паджеро, диско II, терано II, хайлукс, форънар, лендкруйзер-88г+. Иска ми се джипа да е автомат, но не е задължително. И така, нека бъдат изказани мнения относно дилемата ДИЗЕЛ или ГАЗ. Моля изложете своята теза като я подкрите с факти и логическа мисъл. Предварително благодаря за мнението ви.
Нека спорът започне СЕГА!
П.П. Ако модовете решът моеже да превърнат темата в анкета.
Единственното хубаво нещо на световната криза (дано по-скоро отмине) е, че спадна търсенето на джипове, а с това падна и цената им. Това ме доближи съвсем близо да закупуването на така мечтаното 4Х4 возило. Разбира се не на последно място стои разхода на гориво. Примирил съм се с големия разход (кефа иска жертви) но все пак нека се помъча да го сведа до възможния и разумен относителен минимум. Джипа ще се ползва и вместо лека кола все пак. (както повечето от вас правят)
Карането на бензин или метан категорично отпада като вариант. Така заставам пред дилемата дизел или газ. Аз лично предпочитам дизел за 4х4 (по ме радва) но също така си мисля, че май по-икономично е бензинов двигател на газ. Насочил съм се към средния клас 4х4 около 90-96г. от сорта на паджеро, диско II, терано II, хайлукс, форънар, лендкруйзер-88г+. Иска ми се джипа да е автомат, но не е задължително. И така, нека бъдат изказани мнения относно дилемата ДИЗЕЛ или ГАЗ. Моля изложете своята теза като я подкрите с факти и логическа мисъл. Предварително благодаря за мнението ви. Нека спорът започне СЕГА!

П.П. Ако модовете решът моеже да превърнат темата в анкета.
Коментар