Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Reno Koleos какво е всъщност, X-trail или Qashqai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Reno Koleos какво е всъщност, X-trail или Qashqai

Повозих се на един Колеос и ми се стори приемлив, поне на шосе . Имаме Гранд Витара 2007г. на 17000км, която е страшна гад. Друса като усилвател на неравности и троши биелетки през няколко хиляди. Абе постоянно нещо тропка там отдолу.
    Колеосът вози много по добре. Седалките му са съвсем човешки а не бетонови като на Витарата.
    Малко обаче се изненадах от цените в сайта на Рено.бг
    В момента има промоция та се чудех дали да не сменя Витарата на бърза ръка, само че все пак с кое да го сравнявам с Х-трейла или с Кашкая. (от витарата е по-скъпа определено, а не е по-голяма). Някой има ли някаква по.... "шпионска" информация.

До: Reno Koleos какво е всъщност, X-trail или Qashqai

Здравей,в Рено форума има човек който наскоро си е купил Колеос.Писах му да погледне тази тема и да ти сподели впечатления,надявам се да го направи
    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

По принцип се води, че е на база на Х-Трейл. Обаче и Qashqai се води, че е на база на Х-Трейл . Така че на практика всички са едно и също, но с различни къщички. Колеоса е с най-меки настройки на окачването. Само настройки, иначе си е същото. Нямам представа как ще се отразява на здравината, но ако ще се кара предимно по пътища, може би е най-удачния избор.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Гледах Кашкая и Колеоса на бул.Вапцаров - там Рено и Нисан са едни до други! Кашкая го тествах, а Колеоса не ми хареса още в салона и се отказах. Много евтина пластмаса ми се стори вътре, пък и даже в екземпляра в салона вече беше започнала да се похабява!! Иначе като задвижване твърдяха, че е като на х-трейла!
        А в резултат си купих Санта-фе!!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

X-разбирасе....кашкавала и рендето са просто коли качени на височко....
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
            X-разбирасе....кашкавала и рендето са просто коли качени на височко....
            А Х-Трейла какво е? Трите са абсолютно еднакви като платформа, само купетата са различни, което вече си е въпрос на вкус.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              А Х-Трейла какво е? Трите са абсолютно еднакви като платформа, само купетата са различни, което вече си е въпрос на вкус.
              Х-са е по квадратен /кубичен/!! По джипообразен т.е.! И по-скъп!!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Според мен X-trail и Колеос са идентични с разлика само в екстериора и интериора.Кашкай вече е друга песен-това си е чисто градска 4x4 кола (даже не и SUV).Една колежка има Кашкай и винаги съм се чудил как минава през легналите полицай с тези ниски брони
                Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Имам такава информация, ама не е шпионска, а е най-нормална пресинформация, каквато ни се подава от фирмите - просто такава ми е работата.

Колеоса, както и следните автомобили: Renault Megane (от 2003 г.), Renault Scenic (от 2003 г.), Nissan Lafesta (от 2004 г.), Nissan Qashqai (от 2006 г.), Nissan Sentra (от 2007 г.), Nissan X-Trail (от 2007 г.) и Nissan Rogue (от 2008 г.) са конструирани върху платформата Renault/Nissan C.

Renault Koleos се сглобява в заводите на Renault Samsung Motors в Бусан, Южна Корея.

В Южна Корея моделът се нарича Samsung QM5.

Много приятен автомобил, но лично на мен не ми харесва визуално. Иначе по тестове съм ги карал всичките(без американските модели де) и особени разлики няма. Според мен от всичките тия братовчеди Кашкай +2 е оптималният вариант, и то не само заради ДДС-то.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

$0.02: X-Trail има по спецификация LSD в преден и заден мост, докато Qashqai няма. И двата имат блокиране на междинния диференциал.
                    Koleos има блокиране на междинния диференциал, но не намерих нищо, което да ме навежда на мисълта, че има някъде LSD.
                    И понеже, както е писал Carburettor, и трите са на една и съща платформа, като че ли Koleos-а е по-близо до Qashqai.

Коментар

Сравнение между Колеос и Х-Трейл(на руски):
                      http://media.club4x4.ru/692-renault-koleos.html

Превод на извода:
                      Разбира се вие може да имате проблем с избора между японеца и французина и дори да стигнете до незначителни детайли. Например вътрешния обем на Х-Трейл е по-голям, но няма разделяне на задната седалка и трябва да се сгъва цялата. Проблем! Би било лесно да се каже, за мъжете Х-Трейл, а за жените Колеос. Но уви - жените не купуват грозни автомобили. А мъжете едва ли ще почустват разлика между японеца и французина в движение.

Сравнение между Х-Трейл и Кашкай(руски):
                      http://media.club4x4.ru/2008/01/07/n...an_xtrail.html

Коментар

Ллееелеее колко информация имало. Само да знаеш къде да търсиш.
                        Хиляди благодарности колеги.
                        Направо ми се изясни. Особено от руския сайт и от колегата с нешпионската информация.
                        Още веднаж много благодаря. Дано и аз някой път да съм на такова ниво и да мога да помогна така.

Коментар

Аз пък си взех Колеос,и хич не ми е зле,повярвайте ми.Много приличен и динамичен автомобил,(естествено не за офф роуд),с малък разход и удоволствие от шофиране!
                          Който пие бира не умира,но не трябва пил да шофира :!: ;)

Коментар

Ясна е работата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X