Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara vs Forester vs Terios КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara vs Forester vs Terios КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Един познат е решил да си вземе автомобил с двойно предаване,който ще се използва всекидневно в града,за разходки по полянки и за почивки в планината,естествено и за морската ваканция.Оглеждал се е за Гранд Витара,Форестър и Териос,всичките модел 2007г.И всичките бензинови.Поиска и мойто мнение,и моя съвет.Аз клоня към Форестър-а,но все си мисля,че Витара-та ще предложи повечко проходимост.От друга страна Териос-а е много симпатичен,по-компактен е(следователно по-удобен за претъпкания град) и ми изглежда по-подвижен и икономичен.Предлагам Ви да направим едно виртуално сравнение,например в следния ред:
    1.Проходимост
    2.Пътно поведение(динамика,комфорт на возене и управляемост)
    3.Удобство в ежедневието(най-вече в града)
    4.Качество,издръжливост и поддръжка
    5.Икономичност
    6.Дизайн
    7.Приложимост в родни условия
    Аз вече гласувах за форестъра,признавам по субективни причини преди всичко.Предлагам ви да разгледаме обективните заедно.Споделете опит и мнения.

До: Grand Vitara vs Forester vs Terios КОЙ Е ПО-ДОБЪР?

Аз си взех Форестър (само че последен модел, автоматик), след като тествах и трите (така, де, трите посочени + новия модел Форестър)

1. Проходимост: не мога да кажа какво могат ГВ и Териос, тестовия Форестър (2007, M/T) ме впечатли (катерихме с дилъра едни баири); моят също се справя сега със снега по асвалт и черен път със солиден наклон (*)

2. Пътно поведение: определено Форестър; Териос е бавен и подскачащ, ГВ е по-добре, но все пак е по-тромава от Форестър; возене -- Форестър, управляемост -- Форестър

3. Удобство в ежедневието: не мога да сравня (не съм карал ГВ и Териос повече от веднъж), Форестър е ОК, Териос сигурно ще е по-лесен за употреба в града, защото е по-къс и ще може да се паркира по-лесно; Форестър има най-голям багажник, мисля

4. Надеждност: Форестър-а е на няколко месеца само, не мога да коментирам

5. Дизайн: Териос ми харесва най-много

6. Приложимост: предполагам, и трите; Форестър е ОК

(*) Малко повече за проходимостта:

Сняг: Форестър-а дойде с всесезонни гуми (Yokohama Geolandar G95 M+S), аз се забавих с покупката на истински зимни, падна снега, и с всесезонните гуми по снега поведението на автомобила беше като че ли е само със задно (в завой при съвсем леко подаване на газ изнася задницата, вкарвам го в пътя с обратен волан, ако само пусна волана НЕ изправя); между Коледа и НГ взех зимни гуми (Continental Cross Contact Winter), с тях доста по-добре, но не колкото трябва (пак се опитва да "изнесе" задницата); ако карам в "спортен режим" на трансмисията (50%/50% въртящ момент на 1ва и 2ра срещу 90%/10% при "нормален" режим), залепва за пътя, дори да приплъзне някоя гума, колата се оправя сама преди аз да успея да реагирам. Та, предполагам, че Форестър с ръчна скоростна кутия, където разпределението е винаги 50%/50%, ще е много, много добре.

Кал: С всесезонните гуми минавах една разкаляна полянка (без трева, само кал); добре, че пътя ми беше надолу -- след първите два оборота на колелата гумите се натъпкаха с кал и край; пуснах газта, спирачката, и се спуснах на плъзгане до затревено, където нещата се нормализираха.

Пясък: ще видим това лято

Коментар

Сега пък е решил да скача на санта фе....аз му предложих фрийлендър,така и така каза,че може и 70 бона да даде......

Коментар

Аз мога да ти кажа моето мнение ,защо си избрах ГВ.
        1.Проходимост-ходи навсякъде клиренса му е достатъчен и бавните са с блокаж на междинен диференциал.Лятото се качих чак до Райското пръскало до края на Царския път с доста екстреми но издържа.
        2.Пътно поведение(динамика,комфорт на возене и управляемост)Не се усеща никакъв дискомфорт -карал съм два пъти по 24 часа нон стоп с малки почивки и не се уморих.
        Динамиката на 2.0 л двигател 140 кс е малко по слаба в сравнение с форестера ,но все пак е повече джип.Сравнима е с голф 4 -1.6 101 коня.Но като го държиш в обороти бие а4 1.9 тди 110 коня.
        3.Удобство в ежедневието(най-вече в града)Много малък радиус на завиване а и това че е по къс от големите джипове много ме кефи в града -навирам се в най малките улички и влиза в стандартен гараж.
        4.Качество,издръжливост и поддръжка.Дожсега съм минал 70000 км и имам проблем само със сервизните инженери , карам се с тях защото наливат масла като за Гърция- но не мога да се разбера било по гаранция.
        5.Икономичност извън градско 8 -100 при скорост 100 -110 км.120-130 скача до 10 на 100 ,градско 11-12 но не съм го засичал.при 170 расходомера показва 20.
        6.Дизайн-кефи ме
        7.Приложимост в родни условия- стандартен климатроник и ел стъкла и огледала-доволен съм.
        За цената си /21 000 евро/ си струва парите.Останалите екстри качват много цената и според мене са излишни.
        Кола за по спокойни хора,но позволяваща разни изпълнения.
        Хубавото е също че предна и задна броня са пластмасови и се сменят много лесно.От Япония идват готови боядисани.Форестера е повече кола.

Коментар

Интересна кола е новата Витарница.Силно подценена у нас.Разбира се не без любезното съдействие на дилъра за БГ.Абе,даже няма аналог в класа си-централен диференциал,демултипликатор,компактен и лек и не на последно място-евтин.Единственото,което е кофти е,че дизела не от Сузуки.Дай боже да го коригират.

http://www.youtube.com/watch?v=8zy_zG6Jof0

Коментар

Дизелът е от Рено 1.9 дси -136 кс и с него има по динамично поведение и разход около 0.5 л по малко на километър по документи, но имаха проблеми с филтъра за фините частици и със стойността на маслото за смяната му. Дали е сервизен трик не знам, но разправяха че било специално масло и било около 150 лв за 4 литра и трябвало на 7500 да се сменя.Което според мен си е доста неприятно.
            Най -важното според мене е цената- дизеловият се предлага само с повечето екстри и цената идваше с около 6 500 лв повече,което според мен не си заслужава.
            Тогава си направих сметката ,че разликата се занулява след 150000 км пробег и взех бензинова.
            Като прегледах филмите си спомних ,че наистина стандартните ходове на окачването не са големи ,но не ми е зависвала.
            Последно редактирано от Георги Крумов; 20-01-09, 20:50.

Коментар

Форестър или СантаФе! И като размер и като пътно поведение, и като надеждност! Аз се спрях ня СантаФе-то! Като проходимост сигурно Витарата и Териоса са по-добри! Ако все пак това е основното, то тогава от тях двете! Но винаги има компромис!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
                Един познат е решил да си вземе автомобил с двойно предаване,който ще се използва всекидневно в града,за разходки по полянки и за почивки в планината,естествено и за морската ваканция.Оглеждал се е за Гранд Витара,Форестър и Териос,всичките модел 2007г.И всичките бензинови.Поиска и мойто мнение,и моя съвет.Аз клоня към Форестър-а,но все си мисля,че Витара-та ще предложи повечко проходимост.От друга страна Териос-а е много симпатичен,по-компактен е(следователно по-удобен за претъпкания град) и ми изглежда по-подвижен и икономичен.Предлагам Ви да направим едно виртуално сравнение,например в следния ред:
                1.Проходимост
                2.Пътно поведение(динамика,комфорт на возене и управляемост)
                3.Удобство в ежедневието(най-вече в града)
                4.Качество,издръжливост и поддръжка
                5.Икономичност
                6.Дизайн
                7.Приложимост в родни условия
                Аз вече гласувах за форестъра,признавам по субективни причини преди всичко.Предлагам ви да разгледаме обективните заедно.Споделете опит и мнения.
                Преди няколко месеца и аз имах тази дилема.
                Териоса отпадна. Просто по - тесен, по-късо междуосие и повече друса и в крайна сметка по неудобен ми беше. За другите два мисля като проходимост няма да има разлика, верно ГВ има принудителен блокаж на междуосевия, но ЛСД-то и така си действа достатъчно бързо. Междупрочем незнам друг ЛСД диф дето да се блокира и ръчно. Като пътно поведение според мен са доста близо и двата. Разхода на ГВ обаче е по-висок. Особено на скорости около 120-130км/ч. Аз лично повече разчитам на качеството на Субару отколкото на Сузуки. Първите имат доста повече традиции при фултайма, докато на Сузуки това им е първия такъв автомобил /Баленото май-беше от по-рано всъщност /. Сервиза мисля е достатъчно сложен и на двете, но за Суби в София има поне две места,където им разбират. Прави ми впечатление, че все пак има доста обяви за продажба на ГВ модел 06г., а Форита от тая година и нататък не толкова. Може и по-малко да са продадени де.
                Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                Opel Frontera V6

Коментар

Витарата с 2 литровия двигател е скопена заради икономия и екология-конете и идват малко по на обороти,което не е привично за джип.Развърта се добре над 3000 оборота.И това шокира много хора.Затова в Миркат препоръчват автоматика той тушира тази тромавост.А и изглежда в сузуки са го разбрали затова вече ги предлагат с 2.4 и 3 литра, но са акцизни и реално не си струват парите.
                  За 20000 евро си е добра колица но не струва повече.

Коментар

Днес му предложих най-добрия вариант според мен,Соренто,с нивото на оборудване което той иска и с опцията за постоянно двойно предаване,около 68 хил. лева излиза.А и ми се струва,че като размери са доста близо със Санта Фе-то.Но той продължава да си държи на Хюндай-а....

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
                      Днес му предложих най-добрия вариант според мен,Соренто,с нивото на оборудване което той иска и с опцията за постоянно двойно предаване,около 68 хил. лева излиза.А и ми се струва,че като размери са доста близо със Санта Фе-то.Но той продължава да си държи на Хюндай-а....
                      Mи правилно държи на Санта Фе!
                      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Между предпоследния и последния пост една жена може да забременее и да роди.
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          Между предпоследния и последния пост една жена може да забременее и да роди.
                          Прави сте,в последно време нещо се в стари теми пиша. Ама си ме и „награждават“ затове,де. Ама не се сърдя,като съм кьорав и не гледам къде пиша.
                          Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                          Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X