здравейте!от около година чета форумите,но пиша за първи път.изви нявам се ако темата не е поставена на правилното място.от доста време мисля за автомобил 4х4.автомобила ще се използва за пътуване в планината и примерно 100,200км асфалт докато достигна до нея.сумата,която мога да отделя е 4-5хил. лв.колебая се между фиат панда и лада нива.интересно за нивата има страшно много информация та чак се плаша като чета колко много се чупи и разваля.в интерес на истината 2години карах лада петица 4х4 1,7 карбуратор по планински терени,черни пътища и безпътища и не съм пипнал почти нищо по колата.за пандата има много оскъдна информация,колкото и упорито да съм търсил.та въпросите ми са ; с кое от двете превозни средства ще пътувам по нормално на дълъг път и дали пандата ще се троши толкова често колкото нивата.с радост приемам и съвети за други марки
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
съвет за избор на автомобил 4х4
Свий
X
-
До: съвет за избор на автомобил 4х4
Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнение......... интерес на истината 2години карах лада петица 4х4 1,7 карбуратор по планински терени,черни пътища и безпътища и не съм пипнал почти нищо по колата........каква е тая 4х4 лада петица???
дай повече данни за планинското пътуване, какво включва?________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнениекаква е тая 4х4 лада петица???
дай повече данни за планинското пътуване, какво включва?
Коментар
-
за пръв път чувам за петица 4Х4
по темата: бюджета ти е скромен, мисли за Фероза или Витара, из форума има доста писано..... Нивата е въпрос на късмет, като всяка руска кола.... Пандата мисля че няма нужда да я обсъждаме - не е в категорията на никоя джипка________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение...
бюджета ти е скромен, мисли за Фероза или Витара, из форума има доста писано..... Нивата е въпрос на късмет, като всяка руска кола.... Пандата мисля че няма нужда да я обсъждаме - не е в категорията на никоя джипка
Коментар
-
Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнениеладата е обикновена петица,но с двойно предаване постоянно зацепено,без бавни,бързи и блакажи внесена от англия.нещо много странно за което дълго съм търсил инфо,но не съм намерил нищо.само един познат ми каза,че е карал такава във швеция,но не знаеше подробности.планинското пътуване включва най вече каране по черни пътища в гората
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеЕ как става тази работа?Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
да ладата беше по повдигната,носачите бяха доста по дебели от на другите лади и имаше разлика в скоростната кутия.абсолютно съм съгласен,че пандата не е от категорията на никоя джипка,но нивата също не е джип,а пък и витарата не е много по-висока от пандата.руснаците имат една такава приказка:гледя на японские внедорожники тьi сам понимаеш,что японские внедороги похожет на нашие автомагистральi
Коментар
-
е, руснаците имат много поговорки, а и както е казал класика: Идеи наши, деньги ваши!
тук има безброй теми, кой е по-джип и кое е най-джип...... категоричен извод няма.... даже няма и некатегоричен
направи си сметка за какво ще го използваш, с колко пари разполагаш за първоначално вложение и за последваща поддръжка.... дали сам ще го ремонтираш или за всяко нещо като мен ще търчиш до сервиз и т.н.
в крайна сметка не забравяй че при старата кола всичко е и до късмет - може да вземеш статистически най-чупливото и "нищо да не пипаш", а може и обратното________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Колега, забрави за Фиат, хеле пък Панда... Карах такова устройство месец в Париж, беше на 25.000 км и си обещах, че колело ще карам, ако съм на зор, но никога повече няма да седна в подобен връх на инженерната мисъл. Три пъти ме остави на магистралата, смятай за какъв дирек става въпрос...
Иначе с 5000 лв мисля, че можеш да купиш две, като се счупи едната, докато се прави, да си караш другата...
Виж нещо, дето да е по-кола първо, после по-джипка. Нивата е може би добра алтернатива за тия пари, макар че виж в раздела, хората споделят кое-как. Прав е колегата горе, до късмет е.
Ето аз съм с тая пръчка на снимката, може да се намери такава за подобни на твоите пари с пазарлък, но ако не уцелиш ще се изръсиш да я стегнеш, но пак е в пъти по-евтина поддръжката на Галопер от други, е в пъти е и разликата между него и Нисан примерно, ама няма безплатен обяд, нали знаеш.
На мен поне ми върши супер работа. Нищо чудно и Нива да щеше да ми свърши същата, но така се случи, взех Галопера и смея да твърдя, че съм уцелил...
А и сега с бензин на 1.70 вече е друго, не както преди 150 кинта за резервоар, а наполовина. Отказах се да слагам газ засега, като се кара кротко си харчи прилично - около 10...Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база
Коментар
-
Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнениетака значи пандата твърдо отпада.чудя се за тия пари дали ще намеря исузу трупер________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар