Здравейте! Ще започна от тук-до сега съм карал само ниски автомобили,някои спортни,с нископрофилни гуми.Но вече съвсем ми писна да изправям джанти постоянно,защото карам предимно в София(по цял ден и из целия град),а такива отвратителни пътища като тук няма никъде.Дори напоследък налудничаво започнах да си мисля,че това с пътищата е държавна конспирация,целяща да ни ограничава свободата на придвижване и по този начин още веднъж да ни подчинят и вкарат в матрицата.Това е и първата причина да реша да се кача на всъдеход-искам да съм свободен!Втората е следната-наскоро един приятел ловец си купи LJ70 и ми го докара да го пробвам и да го прегледам(по принцип хобито и професията ми са автомобилите).Качих се и смело подкарах към Витоша.Вкарах тойота-та в едни тесни места и по едни чукари и много ми хареса.Та така реших,че искам джип за всекидневно ползване.И сега се обръщам към вас с молба да ми помогнете в избора,защото до сега не съм се докосвал до тези машини и не съм съвсем наясно.Ето и какви са критериите ми:къса база,дизелов двигател,относително добър комфорт и добра стабилност(макар,че късата база по принцип ги ограничава),яко окачване и голям клиренс(22 сантиметра поне)здрав двигател и нетрошливо силово предаване.Бях се спрял на Isuzu Trooper 3.0DTI, но като прочетох какво пише за двигателя му и се поизплаших.Ta сега избирам между Toyota KJ90(това е моя фаворит,отдавна ми харесва),Isuzu Trooper(м/у 96 и 2002 година),Pajero 2.8 diesel(след 96-а година) и Galloper 2.5diesel(на практика първото Pajero).Ще съм ви много благодарен ако ми дадете обективни мнения и полезни съвети и ако ми помогнете в избора.Също така ще ми е полезно да чуя вашето мнение за Subaru Forester и Toyota RAV4(които са по-скоро комбита с леко повишена проходимост).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнете:искам да си взема всъдеход.
Свий
X
-
До: Помогнете:искам да си взема всъдеход.
Здравей и добре дошъл във форума!
По това, което си написал като критерии - аз бих избрал определено TLC KJ90. Да, независимото окачване отпред не е най... но пък е приличен компромис, а комфорта, който дава на асвалт пред целия мост е значителен. Другия вариант е късо Паджеро 2.8 (не и 2.5) или бензин. Субару Форестър е в друга категория. Рав4 съвсем...
Успех в избора!
-
+1Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение... аз бих избрал определено TLC KJ90. Да, независимото окачване отпред не е най...
Още повече, че и останалите варианти са с независимо окачване.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
От изброените джипки нямам впечатление, но предлагам да се поинтересуваш от Ланд Ровер "Фрилендър" ТД 4 - железен мотор и нисък разход на нафта. Комфорта не отстъпва на другите. Аз до скоро карах такъв и съм много доволен.[IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5
Коментар
-
Първия ти проблем няма да го разрешиш с джип.До сега си правил джанти и ходова част,сега джанти няма да кривиш,но чупенето на ходовата остава.Дупките не прощават.Частите са по-здрави,но тонажа при удар в дупка се мултиплицира и натоварването на частите е огромно.Джипа също се чупи.Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнениеЗдравейте! Ще започна от тук-до сега съм карал само ниски автомобили,някои спортни,с нископрофилни гуми.Но вече съвсем ми писна да изправям джанти постоянно,защото карам предимно в София(по цял ден и из целия град),а такива отвратителни пътища като тук няма никъде.Дори напоследък налудничаво започнах да си мисля,че това с пътищата е държавна конспирация,целяща да ни ограничава свободата на придвижване и по този начин още веднъж да ни подчинят и вкарат в матрицата.Това е и първата причина да реша да се кача на всъдеход-искам да съм свободен!Втората е следната-наскоро един приятел ловец си купи LJ70 и ми го докара да го пробвам и да го прегледам(по принцип хобито и професията ми са автомобилите).Качих се и смело подкарах към Витоша.Вкарах тойота-та в едни тесни места и по едни чукари и много ми хареса.Та така реших,че искам джип за всекидневно ползване.И сега се обръщам към вас с молба да ми помогнете в избора,защото до сега не съм се докосвал до тези машини и не съм съвсем наясно.Ето и какви са критериите ми:къса база,дизелов двигател,относително добър комфорт и добра стабилност(макар,че късата база по принцип ги ограничава),яко окачване и голям клиренс(22 сантиметра поне)здрав двигател и нетрошливо силово предаване.Бях се спрял на Isuzu Trooper 3.0DTI, но като прочетох какво пише за двигателя му и се поизплаших.Ta сега избирам между Toyota KJ90(това е моя фаворит,отдавна ми харесва),Isuzu Trooper(м/у 96 и 2002 година),Pajero 2.8 diesel(след 96-а година) и Galloper 2.5diesel(на практика първото Pajero).Ще съм ви много благодарен ако ми дадете обективни мнения и полезни съвети и ако ми помогнете в избора.Също така ще ми е полезно да чуя вашето мнение за Subaru Forester и Toyota RAV4(които са по-скоро комбита с леко повишена проходимост).
За избора ти си знаеш,но изброените в първата група са здрави джипки,докато последните 2,аз не бих ги гледал изобщо,ако ще излизам извън пътя.
Аз например като търсих пуснах на търсачката до еди колко си лв. и според това което излезе,избрах средно между цена и качество.Докато ти си пуснал автомобили различаващи се чувствително в цените(с хиляди).Общото правило че най-скъпата е най-добра тук важи.Тойотата.За двигателя на Изузо не знам какво си чел,но тези двигатели са легенда с качеството си.Последно редактирано от adwokat; 01-10-08, 10:38.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Колега, човекът иска да си вземе джипка, не лека кола... както правилно е отбелязал някой по-горе, с леко повишена проходимост...Първоначално публикуван от egbelev Преглед на мнениеОт изброените джипки нямам впечатление, но предлагам да се поинтересуваш от Ланд Ровер "Фрилендър" ТД 4 - железен мотор и нисък разход на нафта. Комфорта не отстъпва на другите. Аз до скоро карах такъв и съм много доволен.
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
за моторите на исудзу-то съм чувал,че са добри.ама специално за 3.0 дти тука четох,че давали много дефекти със инжекторите и помпата за високо налягане на рампата и дори се препоръчвало след счупването на такъв двигател да не се ремонтира а да се заменя с 3.1 или 2.8.колко е истина незнам.честно казано KJ90 ми допада много,най-ми пасва,ама и цените са "добри".общо взето продължавам да го обмислям....
Коментар
-
При тази Тойота един от проблемите е главата на дизела. Има склонност към прегряване и проблеми с главата. Твърди се, че след 2000г. този проблем коструктивно е отстранен. Тогава са и последните версии на 3.0тд - 1KZ-TE, след което излиза 1KD** (D4D) - 163к.с.Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение...честно казано KJ90 ми допада много,най-ми пасва,ама и цените са "добри".общо взето продължавам да го обмислям....
Коментар
-
Adwokat ти казва правилно, че ходовата част на джиповете също не издържа кой знае колко по дупките. Не си мисли, че като видиш нещо с голям клиърънс и с много желяза отдолу, то е безсмъртно. Аз също като теб очаквах, че колите с проходимост ще издържат по-дълго на милите ни родни дупки, но това просто не е така. Ако основният ти проблем са повредите по ходовата част, то аз бих избрах кола, която като я спомена и другите участници във форума, ще хвърлят камъни по мен. Имам предвид Форд Фокус. Не ми се спори и обяснява защо според мен това е кола с много здрава ходова част. Просто това е колата, която ми е давала най-малко проблеми в това отношение.Здравейте! Ще започна от тук-до сега съм карал само ниски автомобили,някои спортни,с нископрофилни гуми.Но вече съвсем ми писна да изправям джанти постоянно,защото карам предимно в София(по цял ден и из целия град),а такива отвратителни пътища като тук няма никъде.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
-
е защо да хвърлят камъни?фокуса си е добра кола и като цяло форд вече доста време са по-добри от името си....Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнениеAdwokat ти казва правилно, че ходовата част на джиповете също не издържа кой знае колко по дупките. Не си мисли, че като видиш нещо с голям клиърънс и с много желяза отдолу, то е безсмъртно. Аз също като теб очаквах, че колите с проходимост ще издържат по-дълго на милите ни родни дупки, но това просто не е така. Ако основният ти проблем са повредите по ходовата част, то аз бих избрах кола, която като я спомена и другите участници във форума, ще хвърлят камъни по мен. Имам предвид Форд Фокус. Не ми се спори и обяснява защо според мен това е кола с много здрава ходова част. Просто това е колата, която ми е давала най-малко проблеми в това отношение.
Коментар
-
да бе и аз си знам,че и всъдеходите се трошат по дупките,все пак се занимавам с четириколесни и ми е ясно за какво иде реч,ама все тайничко се надявам да не съм прав и да намеря машината,с която да не се спирам пред нищо....
абе дайте да одхванем няква инициатива,това с родните ни пътища е повече от подигравка....
Коментар
-
Тая гаранция че няма да се строши от Софийските дупки, и отпред е с бая голям цял мостПървоначално публикуван от zazero Преглед на мнениеЗдравейте!
...един приятел ловец си купи LJ70 и ми го докара да го пробвам и да го прегледам(по принцип хобито и професията ми са автомобилите).Качих се и смело подкарах към Витоша.Вкарах тойота-та в едни тесни места и по едни чукари и много ми хареса....
.
Коментар
-
Ами това, което си мисля да направя е в близките дни да отворя тема, където няма да се коментира колко са трагични, отвратителни и мизерни пътищата ни, ами ще се постват линкове към видеота, снимки на пътуване по такива участъци и истории къде смешни, къде не толкова.
абе дайте да одхванем няква инициатива,това с родните ни пътища е повече от подигравка....
Ако идеята се разрастне мисля да регистрирам www.dupka.bg. Гледам, че е свободен. Ако имаш време и ти се занимава, почни такава тема. Би била доста интересна. Например преди няколко дни пътувах от Шумен към Дулово. Ама идея си нямаш за какъв път иде реч. Съжалявам, че не извадих камерата. Гледаш отвратителен неравен път с един милион кръпки и дупки по него и след като покараш десет километра виждаш знака "Внимание, неравности по пътя". Мислиш си какво по-лошо може да дойде и в един момент на завой с обратен наклон, виждаш как пътя сериозно е пропаднал и си близо да се превърнеш в пътник в преносния смисъл.
http://www.dnes.bg/article.php?id=24205Тая гаранция че няма да се строши от Софийските дупки, и отпред е с бая голям цял мост
.
Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
-
Май колегата иска да си вземе ТАНК или БТР
.Имах един колега ,който искаше да си вземе хиликоптер,за да избягва дъпките и задръстванията по пътя.Ама прецени че по изгодно му е с таксита
Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар