Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 2004 или Nissan Pathfinder 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land Cruiser 2004 или Nissan Pathfinder 2005

Намислил съм да взема една четиривратка за семейството, но все още се многоумя ) мислех за JEEP, но съфоромците ме разубедиха да не взимам дизелов JEEP пък аз искам дизелова машина. Затова засега съм се спрял на тези две възможности. Колата ще се кара 30% оф- и 70% онроуд (ако въобще за българските пътища може да се каже такова нещо). Въпроса е обаче, че все повече се запалвам по офроуда и джипката като види калотия или някакви неравности, сама тръгва към тях . Вече все по-рядко ходим на баня и все повече се кефя като слеза да видя всичко оплескано до джамовете с кал и на гумите грайфера да се не види. От тук идва и дилемата, какво аджеба да взема. Другия вариант е да почвам с тунингите по фронтерата и да взема една лека кола, тук обаче пак удрям на камък, защото живея извън града и пътя до нас е много весел през есенно-зимния период.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Toyota Land Cruiser 2004 или Nissan Pathfinder 2005

Аз не знам за съвременен дизел който няма проблем с дюзите, най-вече заради хубавата ни нафта.
    Кой те убеди да не взимаш Grand Cherokee 2005 3.0CRD

Коментар

Никой ама цената му все още е сравнително висока май. Ако го вкарам отвън пък ще трябва сериозен акциз да му платя. Иначе направо го отнасям.

Коментар

За Jeep нямам мнение, но Patfinder vs Cruiser е неравна борба. Мисълта ми е, че Патфайндера е шосейна машина а Крузера... си е Крузер. Ако те влече излизането от асфалта, може би трябва да сравняваш Крузера и Патрола, но при последния, мисля, няма фултайм.

Това, което споменаваш за лека кола и тунинг на фронтерката, може би, е най- добър вариант. След точно втората разходка с новото ми L200 отидох и си купих Тойотата (LJ70)... абе влече ли те калта - трябват си ботуши, с шпицарките не става
        Зима иде

Коментар

Имал съм и Патфендър и 120ка вземай Тойота и не се чуди.

Коментар

Дръж си опела за есенно-зимния сезон и си вземи една хубава лека кола за останалото време. Всеки истински джип се кара като камионче. Дали е Нисан или Тойота разликата е минимална. София - Варна например с ТЛК за мен е неадекватно, след като с един прост Голф ще се чувстваш по-удобно по тоя път.
            Vitara 2.0 V6
            Honda CRV (Gen 1)
            Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
            ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
              София - Варна например с ТЛК за мен е неадекватно, след като с един прост Голф ще се чувстваш по-удобно по тоя път.
              Не съм съгласен с Вас. Пътувах България - Германия (ок 1600 км) и обратно с ТЛК 120, като на връщане разстоянието го взехме без нощувка. Много се съмнявам, че в Голф щеше да ми е по-комфортно.

Коментар

Аз също карам TLC120 и не мисля, че има проблем с по-дългото пътуване - по-скоро смятам, че всичко идва от този който кара. С лека кола съм минавал разстояния от 1400-1500км на веднъж, но пътувайки в чужбина. С джипката съм минавал около 600км в България(за един ден), без да се уморя. Подобен преход с лека кола(в България) би ме изморил повече.
                За колегата matematic - хвърли едно око на моите дерзания http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31531
                http://www.nakladkibg.com
                накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Аз засега се отказах да купувам, каквото и да било. Имам някакво 6ство чуство, че ни очаква кофти икономическа криза, колкото и да дранкат глупости по телевизията. Мисля да поизчакам да видя, как ще се развият нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                    Аз засега се отказах да купувам, каквото и да било. Имам някакво 6ство чуство, че ни очаква кофти икономическа криза, колкото и да дранкат глупости по телевизията. Мисля да поизчакам да видя, как ще се развият нещата.
                    Ако ни чака кофти икономическа криза, парите ти така или иначе ще ги изяде инфлацията. Изхода е да ги инвестираш в нещо, което си пази цената.

А чувството за икономическата криза, скоро няма да те напъсне, щом те е хванало. Просто след време ще престанеш да му обръщаш внимание.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да именно, но покупката на кола е определено една от най-лошите възможни инвестиции )) Ще поизчакам до пролетта и ще видим. Кризата обхваща целия свят за жалост и точно това най-много ме притеснява. Обикновенно в миналото такива кризи са се решавали с най-лошото - ВОЙНА. Само се моля да греша, че иначе......

Коментар

Е, всяко правило си има изключения. Има някои джипки, дето и след 10 години ще струват толкова, ако са добре гледани. Че и повече. Ама не е нито една от тия в заглавието...
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кои например? Де не са някви ретро екземпляри от хиляда деведстотин и балканската война ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X