Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Gr.Cherokee 2.7 CRD Limited 2003 или Toyota Land Cruiser Colorado D4-D GX 2001

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Gr.Cherokee 2.7 CRD Limited 2003 или Toyota Land Cruiser Colorado D4-D GX 2001

Здравейте,

Най-накрая и аз реших да заменя колата с джипка. Доста попрочетох във форума, но не можах да намеря точно сравнение между моделите, на които съм се спрял:

Jeep Gr.Cherokee 2.7 CRD Limited 2003
    или
    Toyota Land Cruiser Colorado D4-D GX 2001.

Моля за помощ най - вече хората, които са запознати с тези модели да ми посочат техните недостатъци и предимства. Автомобилът ще се използва предимно за лов, риболов и пътувания извън града.
    Приемам предложения и за други модели от този клас.

До: Jeep Gr.Cherokee 2.7 CRD Limited 2003 или Toyota Land Cruiser Colorado D4-D GX 20

Едното е джип. На другото, така му викат.

Коментар

До: Jeep Gr.Cherokee 2.7 CRD Limited 2003 или Toyota Land Cruiser Colorado D4-D GX 20

Колега, за да получиш съвет трябва да внесеш яснота във въпроса си. А именно: какво значи че ще се използва за лов и риболов?
      Ако е да се стигне по някое открито и без големи коловози черно пътче до мястото на ловуване е едно. Друго е обаче ако трябва да се кара по пресечен, разкалян, или заснежен терен, през гората, с коловози и преминаване през дерета и рекички, с път и без път.
      Например една от малките разлики е че единия модел има къса база, а другия не, единия модел е на рама, а другия не, единия модел отпред е с независимо окачване, а другия с цял мост.
      Последно редактирано от Аndro 160; 23-08-08, 18:01.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Едното е джип. На другото, така му викат.
        Защо ли, не съм чул до сега, някой да нарича джипа си "тойота"...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

под лов ириболов имам предвид 4ерен път понякога заснежен или разкалян ,но не дерета и реки,лек offroad.Но като запо4нах темата ме интересуваше сравнение на двата автомобила като цяло-возия,удобства,издържливост,подръжка,слаби страни на които да обърна внимание преди да взема решение.

Коментар

Колега, doba, що се отнася до поддръжката, ако си от Бургас, насочи се към Тойота, най-добрия сервиз, докато този на крайслер (Джип), май не само в Бургас, е на другия край на класацията...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от doba Преглед на мнение
              под лов ириболов имам предвид 4ерен път понякога заснежен или разкалян ,но не дерета и реки,лек offroad.Но като запо4нах темата ме интересуваше сравнение на двата автомобила като цяло-возия,удобства,издържливост,подръжка,слаби страни на които да обърна внимание преди да взема решение.
              Мисля че трудно ще намериш някой който е карал достатъчно дълго и двата автомобила, и е способен на точна и безпристрасна оценка. По скоро мненията ще бъдат субективни.
              Едното е Jeep, другото Toyota, лидери с традиции в производството на високопроходими автомобили. Като технически данни и двата автомобила си приличат. Като конструкции се различават, но това едва ли е от значение щом няма да се кара истински офроуд.
              Ценителите на Jeep харесват американските автомобили и големите бензинови мотори. Феновете на Toyota харесват японските автомобили и сравнително до скоро икономичните дизели.
              Този модел Jeep който си харесал е с двигател 2.7 CRD, правен за Европейския пазар. Това според мен отнема от предимствата на Jeep и прави двата автомобила равностойни.
              Накрая бих ти предложил да покараш и двата автомобила и сам да прецениш.

Коментар

вече покарах и двата модела,Гранда ми е по-удобен,но заради проблемите които създава по-късно в сравнение с едва ли не вечната тойотата дилемата ми си остава.Все пак ще събера още малко инфо. и ще ги покарам още жеднъж.Благодаря на колегата който писа за сервизите

Коментар

този Гранд 2,7 CRD,ако помня добре е с двигател и скоростна кутия на мерцедес,би трябвало да не е толкова проблемен като 3,1 TD.

Коментар

Първоначално публикуван от doba Преглед на мнение
                    вече покарах и двата модела,Гранда ми е по-удобен,но заради проблемите които създава по-късно в сравнение с едва ли не вечната тойотата дилемата ми си остава.Все пак ще събера още малко инфо. и ще ги покарам още жеднъж.Благодаря на колегата който писа за сервизите
                    Кой ти каза че Тойотката ти ще е вечна?;уверявам те че ако нещо й цъкне на японката ще ти го оправят след като я запалиш и ти платят каското,а колкото до Гранда мотора е Мерцедес .Успех с избора аз бих избрал Джипа пред Тойотата !
                    JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                    JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                    JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                    JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Пред тази дилема се изправих и аз. Впечатленията са ми:

Тойотата като здравина е доказана, но всичко което гледах в БГ. имаше ръжда, силно уморен вид, прешити волани, омаслени двигатели, видимо превъртени километражи, необосновано високи цени
                      (над 20 000 лв). Това всичкото се отнася особено за ТЛК-80.
                      Там пък е трагедия. Пребоядисани с шумове в скорости, неработещи турбини със счупени (напукани) стопове, мигачи и кво ли не още (били скъпи).
                      След доста разговори със собственици и търговци стигнах до заключението, че дори прехвалените D4-D (команрейл) хапват не малко гориво(нафта). Става въпрос за над 12-14 на сто.
                      Лично аз леко се дръпнах от прехвалената марка. Това абсолютно не се отнася ако имаш пари да си я купиш нова. (там твърдо съм фен).

Гранд Черокито също ми костваше доста усилия , огледи и расъждения.
                      Евтините екземпляри определено не ми харесаха. ДИЗЕЛИТЕ също.
                      Всичко което прегледах (доста коли включително в провинцията)
                      бяха не както трябва с дизеловите двигатели. Неравномерен ход, втрисане, омасляване. Мерцедесовия двигател (2.7) ми се струва изключително неудобно наблъскан в двигателния отсек. Възможноста да се обслужва е трагична. Пета дюза (която по правило омаслява)
                      се намира някъде около мястото на стерео уредбата. (трагедия).
                      Бензиновите обаче ми харесаха много. Ниска цена защото хората се страхуват от разход на гориво 15. няма дюзи за запушване (2.7 мерцедес) Няма турбини и проблемите свързани с тях.
                      Лично аз се спрях на 4.7 литровия най-малък двигател от осмаците.(само 220 к.с.) Набирането е като на състезателна кола. (не е речено че трябва да го правиш, все пак може да се гони и икономия).
                      При нормално каране рядко вдига над 2300-2500 оборота.
                      Двигателя не се чува.(при включен кик-даун изревава като самолет пред излитане и се изтрелва за ужас на прехвалените ниско стоящи болиди). За ЛУКСА в купето не искам въобще да говоря. Впечатлен съм и от най-малките подробности. Всичко е мислено за човека (Американския). Другото, което ме впечатлява е системата КУАДРА-ДРАЙФ. Възможноста да имаш три блокажа не е за подценяване.
                      Да не забравя. Гранд Чероки с ръжда не ВИДЯХ.

Избора на съвършения автомобил е бил винаги трудна задача зависеща от конкретния момент, настройка на човека пък и от конкретния екземпляр (превозно средство)
                      LZ1VMH

Коментар

Сподели, моля, цената на Американеца ако не е тайна.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

В момента вървят между 17000 хил. до към 19-20000 лв. Имай в предвид че цените ще падат още след нова година.
                          LZ1VMH

Коментар

Благодаря.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X