Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внос от Англия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внос от Англия

Искам да си купя кола от Англия,която е 192конски сили и подлежи на акциз,които ми възлиза на стойност около 6000лв (половината от цената на колата).Та искам да попитам дали има начин за "заобикаляне" на този акциз или поне за драстичното му намаляване.Приемам всякакви методи.
    Maybe not in low.....
    Благодаря Ви предварително

До: Внос от Англия

Кратко и просто- караш с английските номера и документи ,правиш й българска застраховка и винетка и и я караш така докато се разпадне.

Коментар

Първоначално публикуван от xakche Преглед на мнение
      ...Maybe not in low.....
      Това какво значи?
      Може би си искал да кажеш possibly against the law?...

Трябва да видиш точно колко коня по талон се води модела там, в UK. В Швейцария например някои модели се водят по-малко коне (по талон) точно за да се избегне налози.

Коментар

Това няма значение, защото акциза ще го плаща в България.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=49
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=20
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...4&postcount=22

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
            Кратко и просто- караш с английските номера и документи ,правиш й българска застраховка и винетка и и я караш така докато се разпадне.
            Да бе да. И колко струва българската застраховка на кола с чужд номер?

Я по-добре да си плати акциза

Коментар

Благодаря на всички.Ще съм много признателен ако някой,който има приятел или самият той е вкарал кола по тази схема,без акциз,да ми пише,защото чувам,че имало някаква регистрация на инвалид,при която отпада акциза,но не мога да намеря никаква информация по въпроса.
              Благодаря ви предварително....

Коментар

a bit against the law?

На мен ХайЛукса вчера ми го писаха 62KW въпреки , че е 71 . Не знам защо , явно си имат тяхна база данни . В последствие видях , че са я писали и бензин...Тааа , грешки стават , къде несъзнателни , къде.....

Просто вариянт

До tododad - Български застраховки на коли с чужди номера не се издават . А за зелена карта - забрави .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Това няма значение, защото акциза ще го плаща в България.
                  Ако имаш предвид, това, което казах по-горе, конкретния пример е бензинов Патрол 4.2, които е 178к.с. или нещо подобно, по талон в Швейцария се води 160к.с. Докаран тук се регистрира така, както е по талон, т.е. без акциз.

Първоначално публикуван от xakche Преглед на мнение
                  ...защото чувам,че имало някаква регистрация на инвалид,при която отпада акциза,но не мога да намеря никаква информация по въпроса...
                  Това с регистрацията на акцизен джип на инвалид го забрави. Не съм в течение с актуалностите по въпроса, но мисля, че силно ограничиха възможностите за регистрация на МПС на инвалид, до определена кубатура, киловати и т.н., в които определено няма да се впишеш. Да не говорим за главоболията в последствие, ако не дай боже с човека, на който е регистриран джипа се случи нещо... Тези 6.000лв., които си спестил ще ти излязат през носа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X