Обява

Свий
Няма добавени обяви.

субару форестър 2008 5МТ или 4АТ? Сравнение със Сузуки Гранд Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• субару форестър 2008 5МТ или 4АТ? Сравнение със Сузуки Гранд Витара?

Моля за експертно мнение по-добри офроуд възможности при 5МТ или 4АТ? От форума на субару съм объркан- има категорични мнения за по-добри офроуд възможности и за ръчната и за автоматичната скоростна кутия. Затова моля отговорите да са обяснени (защо?). По-точно обосновани, едно добро обяснение може да не разбера поради недобра техническа грамотност.

Вторият ми въпрос е за сравнение на офроуд възможности между форестър и сузуки гран витара (новите модели). Как и доколко успешно се компенсира липсата на блокаж на диференциала?

Имам и 2 допълнителни въпроса, ако на някого му се видят смислени, ще се радвам да получа отговор, много са ми интересни:

1. Не ми стана ясно в крайна сметка Форестър с виско муфа ли е, с нещо подобно ли е? За мен типичен пример за виско муфа е фрилендър.

2. Демултипликатора при форестър 5МТ май не е еквивалент на бавните скорости при тежките офроуд машини?

До: субару форестър 2008 5МТ или 4АТ? Сравнение със Сузуки Гранд Витара?

Субару Форестър модел 2009 год е с централен диференциал с ограничено приплъзване. Подробно каква е кинематиката на това AWD е обяснено тук. http://www.subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=429
    Скоростната кутия на Субару с механична трансмисия има лост за включване на "половинки" за по-тежки терени и по-рязък старт. Те се включват с допълнителен лост и със съединителя, и свалят половината от нормалната скорост, на която си в момента, като леко повишават оборотите.
    На Субару с автоматична скоростна кутия има специален режим за движение по черно с надпис HOLD.
    Последно редактирано от ВладиЧ; 30-07-08, 08:38.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Subaru са прекрасни автомобили, но за офроуд възможности (и при двата) е несериозно да се говори.
      Това предполага клиренс, който и на двата липсва.
      За жалост вече не се произвеждат истински джипки.
      За заледен и хлъзгав път са ОК.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Точно клиренс Субито си има достатъчно - вчера гледах в детайли едно.
        Аз обаче бих предпочел СУВ-ка на шаси за по-често излизане извън асфалта.

Коментар

Виждам, че искаш сравнение м/у последните модели, което предполага че ще си купуваш нова кола (SUV).
          Важен е момента за какъв офроуд става въпрос - леки забежки по черен път/нива/сняг или катерене на стръмни камънаци, газене на дълбока кал и др.подобни.
          За първото ще ти свършат работа без уговорки, по-скоро избирай на външен вид и екстри. За второто се съмнявам, че ще искаш да вкараш новата си лъскава джипка в приключение.
          Какво ще е отношението м/у onroad и offroad е също важен въпрос.

Коментар

Да не съм объркал с това HOLD? Моята е с механична трансмисия, а това за автоматика ми го каза един приятел.
            И още да добавя, че клиренса на Субару Форестър е 21 см, 2000 куб см с МТ, а за 2,5 литров е мисля 23 см, което си е напълно достатъчно за черни пътища, поляни, ниви, баири и кал.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 30-07-08, 12:38.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

HOLD е за хлъзгаво, тръгва от втора и сменя рано предавките... Доста неподходящо за черни пътища
              Има Power което може би е подходящо и 1-2-3 ограничение да не включва повече от еди коя си скорост, което е полезно.
              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                ... За жалост вече не се произвеждат истински джипки...
                Дифендърите не са лоши, макар и грубо скъпи; Рубикони има; а и някъде се произвеждат крузери 7ма серия, но не знам къде
                Зима иде

Коментар

1. 5МТ Вискомуфа паралелно(10x to uazik) на централния диференциал (модел 08 ). Доколкото разбрах в новия е електронноуправляема. Не съм се интерсувал за новия задълбочено.
                  2. Демултипликатор в отношение 1.41 между съединителя и скоростите.
                  Когато аз се чудих - вариантите за сравнение бяха по-скоро хтрейл или вранглер. И двете доста по-солени финансово.

Коментар

От: субару форестър 2008 5МТ или 4АТ? Сравнение със Сузуки Гранд Витара?

Също зависи дали те влекат високите скорости, Витарата е за спокйни хора визирам 2,0 140кс. бенз
                    Последно редактирано от syn4o; 08-01-16, 12:44. Причина: тип двг

Коментар

От: субару форестър 2008 5МТ или 4АТ? Сравнение със Сузуки Гранд Витара?

Първоначално публикуван от syn4o Преглед на мнение
                      Също зависи дали те влекат високите скорости, Витарата е за спокйни хора визирам 2,0 140кс. бенз
                      Тамън навреме!
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X