Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover 300 tdi или td5, Pajero 2,8 tdi или TLC 3,0 tdi

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover 300 tdi или td5, Pajero 2,8 tdi или TLC 3,0 tdi

Здравейте на всички!
    Нека първо да кажа, че прочетох много неща във връзка с въпросите ми, но не намерих отговор. Предстой ми купуване на такова возило, и както на много хора писали тук с подобни главоблъсканици, на който е за пръв път, така и на мен. Та към въпросите, но нека първо да кажа, че експлоатацията му, ще бъде за известен период в страна с тежък климат, в смисъл горещ, и с общо взето сервизна мрежа, каквато може би е имало в европа към края на 18- ти век. Та в тая връзка, ще ми бъде от голяма полза, хората ползващи такива машини, а и всички останали, който разбират от тях ( а както се убедих сам, тук не са малко), да ме посъветват за плюсовете и проблемите, който бих очаквал и от едната и от другата машина, и най- вече тяхната издръжливост, за което ще съм им безкрайно благодарен. За Ровера имам предвид годините между 1998-2001. Знам, че тогава се сменя двигателя. На кой може да се разчита повече, естественно ако приемем, че са разумно подържанни? Същото е и за Паджерото. По принцип коя от двете машини е по надеждна? Ще съм много благодарен на всички откликнали с какъвто и да е отговор, все ще е от полза. Забравих да кажа, че експлоатация в тежък офроуд няма да има, дори и в по лека форма не бих казал, че ще има.
    Благодаря на всички предварително.

До: Land Rover 300 tdi или td5, Pajero 2,8 tdi или TLC 3,0 tdi

За Роувъра:
    http://www.whatcar.co.uk/used-car-su...RT=2240&type=1

За Паджерото:
    http://www.whatcar.co.uk/used-car-su...RT=2319&type=1
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

От: Land Rover 300 tdi или td5, Pajero 2,8 tdi или TLC 3,0 tdi

DEFENDER е класи по добре от тея жълтурковци и е пъти по здраво,по проходино и по пъргаво имам DEFENDER TDI 2.5 самоче е 200 Уникално здрав и проходим неможе да стигне 10 разход,докато паджерото си хапва 15 много добро поведение при 150 км в час и извънградски разход 7 градски 9 смесен 8,5 ! в гората 11 с каравана 2,5 тона извънградско 9 !

Коментар

Двата мотора на ЛР са две поколения - незнам на каква основа да се сравняват...
        Идвата се слагат както на Дифендър, така и на Диско - два жипа със различни предназначения.
        И двата са здрави и имат своите плюсове и минуси - 300д казват, че е мъртвец (откъм динамика) но пък трудно някой може да го счупи, лесно и евтино се поддържа и ремонтира.
        ТД5 вече е с електроника, което в случая е минус.
        С така описаните сервизи - 200д или 300д е твоят мотор!
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

29-06-08, 16:13

Коментар

Ако ще го караш в Сахара или околностите, имай предвид, че най-важно е колата да е произведена за техния климат и поне въздушният филтър да е "маслен". Иначе скоро ще я паркираш под някоя финикова палма ... за винаги.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Каква сахара бре. Темата е от преди две години както колегата горе е отбелязъл. Ъпна я някой който не е имал друго освен Дефендър и сега Дефендъра ще е няй-омайната кола известно време. Понякога като чета мненията за някой модели и започвам да се чудя дали това което аз съм карал е същото нещо. Уж са с еднакви имена, а характеристите им се различават толкова много....
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Какъв е тоя "маслен" въздушен филтър? Освен ако не сме още в 1964г.?
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Каква сахара бре. Темата е от преди две години както колегата горе е отбелязъл. Ъпна я някой който не е имал друго освен Дефендър и сега Дефендъра ще е няй-омайната кола известно време. Понякога като чета мненията за някой модели и започвам да се чудя дали това което аз съм карал е същото нещо. Уж са с еднакви имена, а характеристите им се различават толкова много....
                  Не преди две години Джамбазов,преди цели четири!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X