Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рено Лагуна 2,0 8V срещу Пежо 406 1,8 16V ..?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рено Лагуна 2,0 8V срещу Пежо 406 1,8 16V ..?

Здравейте!

Знам че темата не е много за този форум, но се нуждая от коректен и непредубеден отговор, който няма да намеря във форумите на двете марки. Извинявам се предварително и ако модераторите преценят нека преместят или изтрият темата.

Търся си кола. Искам седан от среден клас, след 1996 г, с относително евтина поддръжка и задължително последващо монтиране на АГУ. В момента карам Рено 19, от което съм доволен в предвид цената на която го купих и цената на поддръжката, въпреки че по някога се разваля.

По принцип съм се спрял на Рено Лагуна 2,0 8V 113 к.с., като автомобил който отговаря на гореизброените изисквания. Това което най-много ми харесва е здравия и надежден двигател който позволява монтирането на обикновена АГУ. Достатъчен ми е като мощност и е с приемлив разход. Имах удоволствието около 6 месеца да карам Меган Класик (седан) със същия двигател, така че до някъде имам впечатления.

Да но не намирам подходяща Лагуна в Пловдив, ами предлагат добро Пежо 406 1,8 16V, пак толкова конски сили, на изгодна цена. Колата ми харесва на външен вид, но ме притеснява 16 клапановия двигател, който май е с пластмасови колектори (не съм сигурен много).

Та искам да ми кажете струва ли си покупката на Пежото? Скъпа ли е поддръжката спрямо тази на Лагуната? Достатъчно надежден ли е двигателят?
    Nissan Terrano 2,7 TDI

До: Рено Лагуна 2,0 8V срещу Пежо 406 1,8 16V ..?

И аз имам на разположение Р19 и отзивите са силно положителни - общо взето 100лв разходи на 10000км без горивото, даже и до 60 стигат. Днес му правих обслужвне на 140к км - смених в повече само капачка натифриз и обикновения ремък.
    Значи за въпросната лагуна - един съсед има подобна, не знам дали 94 или 96, проблеми имаше с куплунзите на бушонното табло, другото се оплаква от некачествена смяна на лагери на главините.
    За пежо - поддръжката определено е по-скъпа - един колега има такова, само че 2.0 и особено едрогабаритните части са цифра.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Аз бих продължил да търся Лагуна. Може би Пежото е малко по-комфортно, но двигателя на Реното определено е по-надежден, а и да стане нещо, подръжката е доста по-евтина, цените на оригиналните частите при официалния представител са направо смешни. Шапка им свалям за ценовата политика. Ментета дето ги продават арабите често се оказва, че са по-скъпи...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Пежо такова имах служебно, а жена ми кара 205 3 години, та имам впечатления от марката.. Пежото е един много удобен за потребителя автомобил, когато не се чупи. проблемът е, че все нещо има за дооправяне. Части има, не са особено скъпи, с малко сръчност и сам можеш да си понаправиш нещо, освен ако не са лагери на заден мост примерно или нещо по-сериозно. Иначе 405-цата се прави над 15 години и са имали време, та време, за да отстранят проблемите, ама френска му работа, не винаги е удачно решението им.
        За мотора не знам, моето беше дизел. Но едва ли ще създава особени проблеми...
        Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Здравей колега, имам наблюдения и за двата автомобила, аз лично преди година и нещо направих своя избор и съм с Лагуна 1,8 пълна инж. 1997 г. без клима и Абс, но аз такава я исках, имам мнение за това в друг пост тук... Ето тук в този форум може да се запознаеш с проблемите които имат някои Лагуни... http://www.renault-bg.com/smf/index.php?board=13.0
          Ако имаш нужда от помощ при избора и при търсенето на бъдещата кола с удоволствие ще ти помогна... В Ст. Загора има една прекрасна 1998 но с 16 вент и 1,6 двигател има и други качествени.... В заключение и моята се продава.... но следващата отново ще е Лагуна....

Коментар

Мотора на PSA 1.8 16V е с пластмасови колектори и не може да му се сложи обикновенна газова уредба. И не са само колекторите, под тях има пластмасова резонаторна кутия - и тя ще замине. С една дума - само газов инжекцион. Иначе двигателя е достатъчно надежден, макар че всички предпочитат двулитровата двувалка (2.0 16V)
            Как е при Рено, не знам - предполагам си проверил, че може.
            Частите за Рено са с една идея (10-20%) по-евтини от Пежо.
            Ако целта ти е минимална цена на км, избора ти е Рено.

Коментар

Първоначално публикуван от lantov Преглед на мнение
              Мотора на PSA 1.8 16V е с пластмасови колектори и не може да му се сложи обикновенна газова уредба. И не са само колекторите, под тях има пластмасова резонаторна кутия - и тя ще замине. С една дума - само газов инжекцион. Иначе двигателя е достатъчно надежден, макар че всички предпочитат двулитровата двувалка (2.0 16V)
              Как е при Рено, не знам - предполагам си проверил, че може.
              Частите за Рено са с една идея (10-20%) по-евтини от Пежо.
              Ако целта ти е минимална цена на км, избора ти е Рено.
              Днес го огледах по-подробно Пежото. За мое голямо учудване колекторите са метални! Гледах ги, почуквах ги, драсках ги - студени и метални са. И по отливката си личи - груби чепаци като на стара чугунена печка. Може би защото е от първите 406-ци...

Притеснява ме омасления компресор на Климатика. Освен това се чува и едно чукане - като от тракащ клапан, но като че ли се чува не от към главата, а от към инжекциона. Според продавача бил някакъв разпределител, и било нормално

Ще се почудя още известно време, ако не излезне някоя читава Лагуна може би ще го взема
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Извесно време карах Лагуна 2.0 16в и останах много доволен ,широка е отвътре ,удобна .В зимните месеци нямах никави проблеми ,вървеше из снега като снегорин даже и с почти износени гуми.
                Лошото което знам за лагуните е че развали ли се нещо става кофти, доколкото знам всичко е много сложно згобено.

Коментар

Имал съм 2 автомобила-Пежо и 1-Рено. Според мен, верният избор е Пежо, независимо от модела. 406 е направен на базата на 405, който за мен е идеалният автомобил за семейно ползване. При елементарно техническо обслужване ще надживее всяко Рено.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

А?406-цата отзад на торсиони ли е?
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не, но всичко останало, да. Което не е преимущество, че не е на торсиони...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз съм твърдо зад лагуната,вече 3 та купуваме все по нова година и сме доволни,здрава кола и евтини консумативи,а за това че е бъкана с екстри нема коментар.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Имал съм 2 автомобила-Пежо и 1-Рено. Според мен, верният избор е Пежо, независимо от модела. 406 е направен на базата на 405, който за мен е идеалният автомобил за семейно ползване. При елементарно техническо обслужване ще надживее всяко Рено.
                          ...ми,като сметнеш,че и предното окачване не е същото,да не кажа че е коренно различно и не е взаимнозаменяемо,а формата на купето,интериора и оборудване то-също,то к'во остана за база-не знам...
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От две години имам 406, но е 2.0 бензин. Според мен проблем са спирачните апарати - моето е 96г. произведено. Водачите блокират поради ръжда. 1-2 пъти ги раздвижваха и накрая ги смених. Водачите де, не целите апарати. За съжаление ги има само в СФА, а там са цифра. Наложи се смяна съответно и на дисковете и накладки, щото аз така я взех, а предишния собственик не е дооценил проблема или не му се е харчело. Иначе за две години съм сменил освен горното втулки на носачите. Те са по две на носач. И понеже и отзад окачването е същото, та общо са осем. Това е. Карам около 10 - 12 К на година. Лагуна не съм имал, но чувам от познати, че имат проблем с ел. Но то си е на късмет. Пижо е изключително стабилен на високи скорости, а Лагуната може би е по-лека. Но всъщност при 1,8 може би няма разлика.
                            Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                            Opel Frontera V6

Коментар

Аз 2 години карам Лагуна 2.0 8V!Карам си я на бензин и съм супер доволен!Яде асфалта...А частите и консумативите и са на много приятни цени!За поведение на пътя да не говорим!Много от по-скъпите коли имат какво да вземат от комфорта и!Има си детски болести и тя,но е перфектният автомобил!Сега искам да си взема лагуна 2 ,но за целта трябва първо да продам моята!Ако някои има отзиви за двойката....кой двигател е наи-добрият за модела,слаби места и т.н..........
                              TLC 120 Prado
                              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X