Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет за покупка на джип - Сузуки Джими или Шеви Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет за покупка на джип - Сузуки Джими или Шеви Нива

Здравейте, искам да ви помоля за съвет относно закупуване на работна кола. По точно колебая се между Suzuki Jimy и Шевролет Нива. Колата ще ми трябва за пътувания към момента между София и Боровец и морето, за обиколка на строителни обекти. Какво бихте ми препоръчали? Предварително благодаря
    Последно редактирано от fossil78; 11-06-08, 17:27.

До: Молба за съвет за покупка на джип - Сузуки Джими или Шеви Нива

Първоначално публикуван от fossil78 Преглед на мнение
    Здравейте, искам да ви помоля за съвет относно закупуване на работна кола. По точно колебая се между Suzuki Jimy и Шевролет Нива. Колата ще ми трябва за пътувания към момента между София и Боровец и морето, за обиколка на строителни обекти. Какво бихте ми препоръчали? Предварително благодаря
    Колкото и банално звучи, бих ти препоръчал да прочетеш това множество теми, коите се намират в този раздел..... OFFRoad-Bulgaria.com > Основни форуми > Автомобили 4x4 > Сравнения, тестове, избор между марки, модели и функционалност

Писано страшно много, ще се изненадаш от количество информация и мнения. УСПЕХ.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ако си вземаш Нива (не че я препоръчвам) по добре си вземи класическата стара Нивичка
      П.П Голям фен съм на Нивата но ако психически не си подготвен ще ти е доста трудно .За Шевито-Нива нямам мпечатления но за тези пари определено Джимито

Коментар

Ценово погледнато са еднакви. За нови става дума, но прецени за какво точно и колко често ще се ползват. Пишеш от София до Черноморието - предполагам, че с Джимни няма да е много комфортно пътуването на такова разстояние. Има и други модели, но ако държиш на Сузуки разгледай и Игнис. За Вашата цел смятам, че ще се справя добре.

Коментар

Аз съм навъртял лично 30000-40000 км с Нива дълга база по морето и мога да ти кажа, че без климатик и за дълъг път е доста тегаво. Това Сузуки Джими ми изглежда бъбрекотрошачка - нестабилно и бавно ускоряващо. За целите, които описваш, аз бих се насочил към това

http://suzuki.bg/cars/sx4/

ако говорим за ново. Или пък нещо запазено като Нисан X-Trail, Рав 4, Витара, CR-V. Във всички случаи гледай да има климатик.

Имай също предвид, че тази Шеви Нива като окачване, двигател, трансмисия, си е абсолютно старата Нива дълга база, само че с нова фаца. Това означава тромаво и шумно.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

За посочените цели не бих избрал нито едно от двете. Крайно са неподходящи за редовен дълъг път. Мисля си, че наистина за този бюджет от гамата на Сузуки правилният избор ще е някой от 4х4 вариантите на SX4. Дори и моделът с минимум екстри, който е на цената на Джимито, ще е в пъти по-комфортен от него, а до строителните обекти все има някакъв път, така че зацепено твърдо 50/50 ще успее да се добере... стига разбира се да е с подходящи гуми, но това важи в пълна сила и за Джимито и за Нивата.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

От София до морето почти всяка лека кола ще е по добре от горепосочените жипки, иначе за обекти нивата е по-добре(има повече пространство)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X