Решили сме за фирмата да вземем едно от горепосочените като годината трябва да е поне 99 и базата да е дълга. Задължително условие е да е бензинова и да може да се монтира газов инжекцион. Трябва да има климатик. Ценовият диапазон е до 13000 лева. Ще се ползва за разходки за риба събота и неделя из терени, където Нивата се справя с лекота, без да се налага да се пипат малките й лостчета. Главно кални пътища без камъни, дървета и други такива по тях. Обаче, с коловози, направени от тежки машини. Останалото време ще се кара най-вече градско за фирмени цели и всеки втори уикенд на по-дълги дистанции, от 200 до 600 км. Горе долу годишният пробег ще изглежда така:
- Градско: 5000 км
- Извънградско: 15000 км
- Черно: 1000 км
Запознат съм със задвижването:
CR-V: Само предните две работят, автоматично се включват задните.
Vitara & Rav4: Като Нива - всичките
Като конструкция:
CR-V & Rav4: Като Нива - самоносеща
Vitara: Рама
Като естетика, бих ги класирал така:
1. CR-V
2. Vitara
3. Toyota
Сега идват и въпросите, с които не съм наясно. Моля вие да ги класирате.
Пригодност за монтаж на газов инжекцион:
1. ?
2. ?
3. ?
Чувал съм, че двигателите, които ползват тая lean fuel технология не са много подходящи за газ. Доколкото знам Хонда и Тойота мая я ползват и може да има проблеми. Ако е така, от какво естество са проблемите и фатално ли е да се сложи газ на такива двигатели.
Достъпност на части и цена:
1. ?
2. ?
3. ?
Проходимост:
1. ?
2. ?
3. ?
Надеждност:
1. ?
2. ?
3. ?
Като цяло най-подходящ избор при показания по-горе пробег при водещ критерии последваща цена и лекота на поддръжка. Приемам, че возията и удобството на трите са горе долу еднакви.
1. ?
2. ?
3. ?
Ако някой знае запазени екземпляри от трите, моля да пише.
- Градско: 5000 км
- Извънградско: 15000 км
- Черно: 1000 км
Запознат съм със задвижването:
CR-V: Само предните две работят, автоматично се включват задните.
Vitara & Rav4: Като Нива - всичките
Като конструкция:
CR-V & Rav4: Като Нива - самоносеща
Vitara: Рама
Като естетика, бих ги класирал така:
1. CR-V
2. Vitara
3. Toyota
Сега идват и въпросите, с които не съм наясно. Моля вие да ги класирате.
Пригодност за монтаж на газов инжекцион:
1. ?
2. ?
3. ?
Чувал съм, че двигателите, които ползват тая lean fuel технология не са много подходящи за газ. Доколкото знам Хонда и Тойота мая я ползват и може да има проблеми. Ако е така, от какво естество са проблемите и фатално ли е да се сложи газ на такива двигатели.
Достъпност на части и цена:
1. ?
2. ?
3. ?
Проходимост:
1. ?
2. ?
3. ?
Надеждност:
1. ?
2. ?
3. ?
Като цяло най-подходящ избор при показания по-горе пробег при водещ критерии последваща цена и лекота на поддръжка. Приемам, че возията и удобството на трите са горе долу еднакви.
1. ?
2. ?
3. ?
Ако някой знае запазени екземпляри от трите, моля да пише.
. Кой знае каква проходимост не може да се очаква от Хондата, обаче, така или иначе не ни трябва. За последните 2 дни сме й навъртяли 600 км и средният разход извънградско е 8/100. Първоначално мислих за газова, но като гледам как щастливо си работи на бензин направо сърце не ми дава да я хвърля в злите маслени ръце на някой пишман газаджия. Затова ще си върви на бензин. Някой може ли да ми обясни как го правят онзи номер с мрежичките и с ползването на данъчен кредит, когато е на фирма? Може и на лично съобщение
Коментар