Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V vs. Toyota Rav4 vs. Suzuki Grand Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V vs. Toyota Rav4 vs. Suzuki Grand Vitara

Решили сме за фирмата да вземем едно от горепосочените като годината трябва да е поне 99 и базата да е дълга. Задължително условие е да е бензинова и да може да се монтира газов инжекцион. Трябва да има климатик. Ценовият диапазон е до 13000 лева. Ще се ползва за разходки за риба събота и неделя из терени, където Нивата се справя с лекота, без да се налага да се пипат малките й лостчета. Главно кални пътища без камъни, дървета и други такива по тях. Обаче, с коловози, направени от тежки машини. Останалото време ще се кара най-вече градско за фирмени цели и всеки втори уикенд на по-дълги дистанции, от 200 до 600 км. Горе долу годишният пробег ще изглежда така:
    - Градско: 5000 км
    - Извънградско: 15000 км
    - Черно: 1000 км

Запознат съм със задвижването:
    CR-V: Само предните две работят, автоматично се включват задните.
    Vitara & Rav4: Като Нива - всичките

Като конструкция:
    CR-V & Rav4: Като Нива - самоносеща
    Vitara: Рама

Като естетика, бих ги класирал така:
    1. CR-V
    2. Vitara
    3. Toyota

Сега идват и въпросите, с които не съм наясно. Моля вие да ги класирате.

Пригодност за монтаж на газов инжекцион:
    1. ?
    2. ?
    3. ?
    Чувал съм, че двигателите, които ползват тая lean fuel технология не са много подходящи за газ. Доколкото знам Хонда и Тойота мая я ползват и може да има проблеми. Ако е така, от какво естество са проблемите и фатално ли е да се сложи газ на такива двигатели.

Достъпност на части и цена:
    1. ?
    2. ?
    3. ?

Проходимост:
    1. ?
    2. ?
    3. ?

Надеждност:
    1. ?
    2. ?
    3. ?

Като цяло най-подходящ избор при показания по-горе пробег при водещ критерии последваща цена и лекота на поддръжка. Приемам, че возията и удобството на трите са горе долу еднакви.
    1. ?
    2. ?
    3. ?

Ако някой знае запазени екземпляри от трите, моля да пише.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

До: Honda CR-V vs. Toyota Rav4 vs. Suzuki Grand Vitara

Жена ми имаше подобен въпрос преди повече от половин година.
    От тогава до днес минаха през мен следните машини: РАВ4 - 98г. , Витара 99 къса и Хонда - Цр-В..
    Оставих си за най-дълго последната!Ще ти кажа защо - първата е с по-лошо поведение от Хондата на магистрала - особено над 120 км.Харчи повече гориво и е с ниска пазарна цена - не държи цена!!!/грозноватичка е /
    Витарата си е за извън пътя , но за дълги пътувания е мъка.Тясна е от вътре.Основен плюс и е пригодността за тежки терени.Аз не съм любител на .. крейзи екстиим офроуда.Щото ако ги троша - няма продаване после, и почваш да наливаш парички - за части , за майстори и пак няма да е както фабрично са я сглобили .
    Хондата има страхотно поведение върху магистрала. Надеждна и качествена кола - тип СЮВ - става за леки разходки извън пътя, но за тежък офроуд забрави.Харчи 8/100 извън градско и 10 градско.
    Търси си ръчни скорости - много по-малък разход и по - евтини ремонти..Търси си 108 киловатова - не че другата е лоша , но с този двигател имаш динамика и пъргавина .. пък и харчи по-малко
    За 17 хил. километра съм сменил ..само маслата и филтрите...до ремонти не се е стигало.

На мен тази ми пасна най-много ...Газови уредби ..не слагам и съвети не давам! Части има - стига да имаш пари. Цените ...са такива каквито ти си намериш!Ако знаеш от къде и мислиш преди да плащаш .. са поносими. Всички разходи в последствие много зависят от това какво ще купиш! - и как ще го трошиш..или пазиш в последствие...

Аз ще си купя отново Хонда Цр-В, но новият модел./ доволен съм от старият/. Ще е от Англия , произведена за там и задължително със всички документи!!!
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Мерси за мнението. Рядко се намира някой, който е карал и трите. И на мен Хонда-та ми е най на сърце, обаче, ме притеснява слагането на газова и как ще й се отрази карането извън пътя.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      ВАЗ 2131

Коментар

Доста противоречиви изисквания. Според разпределението на километрите може би наистина е най-добре Хондата, но според изискванията за пътищата (за калта говоря) Хондата ще те остави в гората. Погледни това видео: http://www.youtube.com/watch?v=t09Ex...eature=related
        Много смешно представяне на Хондата. Според мен това 4x4 при необходимост е някаква много голяма измишльотина. Представи си следната ситуация, караш с 80 км/ч- нормална скорост за извън града. Лек завой, в който има петно от лед или локва. Едната предна гума минава през петното и занася. Колата вече е излезла от сцепление с пътя. И сега задачката- за колко секунди ще сработи прехвърлянето на въртящия момент към задните колела и за колко време колата ще премине през усложнения участък. Не искам да бъда черноглед, но при тази ситуация с такова 4x4- попа, кандилото и с краката напред.
        За Тойотката не е верно, че не държи цена 98 и 99 са с фейслиф, все още се продават скъпо, по-старите паднаха много наистина. Но Тойотата е по-надеждна в гореописаната ситуация.
        За черните пътища и калта, за която е искаш- Сузукито е най-добре.

С една дума няма еднозначен отговор на изискванията ти. Но според мен една кола ако има 4 колела, то и четирите трябва да са задвижващи. И това да не се определя от компютри. Т.е. да са зацепени постоянно. Предпочитам сигурността и базопастността пред комфорта.

Коментар

Не мисля, че изискванията са противоречи. В крайна сметка едно сув-че би трябвало поне малко оффроуд да поеме. Преди Нивата, карахме една Лада четворка и тя беше адекватна като проходимост що се отнася до черно. Е, доста често се чуваше картера, но вървеше.
          Клипчето, което си показал е чиста проба реклама на Субару. Иначе, няма спор, че Хондата е най-малко подходяща за черно и най-много пасва Витарата. Сигурно ще избера най-запазеният екземпляр от трите за най-добрата цена и това е.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

" Запознат съм със задвижването:
            CR-V: Само предните две работят, автоматично се включват задните.
            Vitara & Rav4: Като Нива - всичките "

и Тойотата е като Хондата, освен това нямат бавни, а за Витарата зависи за кой модел говориш - старите до 2004 - не съм сигурен точно, са Парт Тайм и имат бавни, а за новите незнам, но много сложно им се включват системите - не помня бавни ли бяха или някви блокажи. По точно изключват - наложи се да четем ръководството.

Коментар

Ако ще бъде работен кон-витарата.Дълга база дава малко повече комфорт във возенето, на черно в случай на нужда можеш да издевателстваш върху нея без особени поражения.
              Газифицира се .Ако обаче търсиш повече комфорт трябва да знаеш,че и дългата база си друса .На магистрала можеш без проблем да поддържаш 140-150 просто трябва да ти стиска,защото усещането вътре е като за 200.Не обърнах внимание определил ли си бюджет,защото можеш да включи в списъка гранд витара модел 98-2005г ,тя покрива повечето ти изисквания.Като недостатък-все още недостатъчно части втора ръка.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Сега обърнах внимание,че визираш гранд витара-според мен това е избора ти.Виж само двигателя да не е 1.6.Хубав е но слаб ще ти дойде. Успех.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

На Гранд Витарата не ми харесват три неща:

1. Индекса за надеждност от warranty direct:
                  http://www.whatcar.co.uk/used-car-su...RT=2440&type=1

2. Пораженията при челен сблъсък в краш тестовете:
                  http://youtube.com/watch?v=Nof-JJi6Dkc

3. Сравнително по-лошото поведение на пътя.

Иначе, като цяло не е лош избор.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  ВАЗ 2131

Коментар

За индексите за надеждност и краш тестовете не мога да кажа нищо,струва ми се че те имат по скоро маркетингов и рекламен характер,но за поведението на пътя на гранд витара от посочения модел спрямо обикновената витара ми се струва по добро .Спрямо хондата вероятно не е,но хондата е по близо до лекия автомобил отколкото до всъдеход.
                    Мисля че и тези 1000км които и даваш за черно ще и дойдат много.Досега не бях обръщал много внимание на cr-v то,но тези дни загледах колата на колегата pe4en и отзад окачването ми се видя с едни много тънки железца за малко по сериозна експлоатация извън пътя.Все пак ти най добре знаеш как ще изглежда карането по черно.Дано успееш да направиш правилния избор.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Хм,карал съм ги и трите,мяма по-добра возия от Хонда-та,няма по-голяма играчка от Витара-та,в този клас РАВ-4 е за жалост най-скъпа ,но и най-автомобил,нищо,че не вози като Хонда,просто покрива и двата офроуд диапазона.И трите са"дамски"офроудъри,но рав-а е най здрав.Теглих с него рдна лодка от Италия и беше на ниво.

Коментар

От така изброените моят избор би бил Rav4, тъй като съм карал само Тойотата и Хондата за Сузукито няма как да дам мнение.
                        Хондата има страхотна возия на асфалт, но за черен път може да те предаде. Зимата с едно CR-V из баирите на вили Костенец ми дишаше прахта, а аз бях с баничарка само с предно. И затова моят избор е Тойотата поне 4х4 постоянно зацепено.

Коментар

В крайна сметка харесах CR-V и купих такава на фирмата. Вози доста по-добре от Нива . Кой знае каква проходимост не може да се очаква от Хондата, обаче, така или иначе не ни трябва. За последните 2 дни сме й навъртяли 600 км и средният разход извънградско е 8/100. Първоначално мислих за газова, но като гледам как щастливо си работи на бензин направо сърце не ми дава да я хвърля в злите маслени ръце на някой пишман газаджия. Затова ще си върви на бензин. Някой може ли да ми обясни как го правят онзи номер с мрежичките и с ползването на данъчен кредит, когато е на фирма? Може и на лично съобщение .
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          ВАЗ 2131

Коментар

В България не става с мрежичка в багажника за съжаление. Колата трябва да е 6+1, което предполага монтаж на още две седалки в багажника. Но понеже не на всички коли багажниците го позволяват, другият вариант е 1+1. Това преполага демонтаж на задната седалка и монтиране на предпазни железа от вътре на прозорците. След това се минава на технотест и в двата варианта. Те издават протокол и после в КАТ регистрираш колата, като фирмена.
                            След това пак си правиш колата да изглежда нормално, но по талон вече се води товарна. Особено 1+1, както най-вероятно ще стане с Хондата.
                            Ако се заядат катаджийте при пътна проверка могат да ти направят акт, а понякога и данъчните се правят на интерсни и искат да видят колата, та пак може да се разглобяват седалките и монтират железата.
                            Така е в България. Не знам на кой велик депутатски ум трябва да "благодарим" за този закон. Аз много често им "благодаря" за тези фирмени "улеснения".
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Абсурдното е, че навъртаме доста километри на година с няколко коли и това струва много пари. От една страна горивото се брои като разход по смисъла на ЗКПО, а от друга не може да се ползва данъчен кредит по ЗДДС. За какъв ми е кола със седем места или пък товарна след като дейността ни не предполага нуждата от такава. Някой мнооого гениален чиновник е мислил върху това.

Някой мисли ли, че е възможен варианта Хондата да се брои като товаропътническа. Например имахме един Форд Транзит преди време, който беше пътнически. Махнахме му третия ред седалки и минахме технотест с цел да го преобразуваме на товаропътнически, тоест пет места плюс товарно пространство. Впоследствие можехме да ползваме данъчен кредит. Дали не може багажното на Хондата да се брои като товарно и оттам товаропътническа? Разбира се товарното ще бъде отделено с мрежичка.
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X