Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land cruiser 3.TD ili Mitsubishi Pajero 2.5TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land cruiser 3.TD ili Mitsubishi Pajero 2.5TDI

Здравеите
    Аз съм нов в този форум и от скоро се запалих по джиповете. Досега не съм карал джип и си нямам представа от подръжка, скорост, возия и т.н. Скоро ми предстои избор между тези две машини TLC 3.td не знам каква модификаця се води /70,80 100 it.n./ или Pajero 2.5 tdi. / може би и 2.8 тди модификацията./Няма да карам кои нае къде из чукарите , просто за по голямо удобство и малко за извън пътя, интересува ме коя машина ще ми препоръчате вие, виждам че има много компетентни хора тук и всеки си има мнение ще се радвам да чуя наи ралични мнение и критики за двата джипа, например с колко може да се кара на магистралата и дали ще има ралика от возията с лека кола. Простете въпроса ми но никога не съм се качвал на джип и ми е много любопитно.Може да видите снимките тук

http://mobile.bg/perl/main.cgi?topme...532&f1=details

http://mobile.bg/perl/main.cgi?topme...863&f1=details

Благодаря на всички предварително

паджерото е версия спорт и е доста тясно вътре,двигатеките са много слаби ако не се лъжа нямат 100 коня 99 или нещо такова.тойотата е с по-голямо купе по комфортна и с по-мощен мотор.версиите спорт май не са много популярни на нашия пазар и последващата продажба можа да се окажа трудна. аз бих заложил на тойотата ако всичко и е наред,но нека колегите и те да си кайат мнението .тук има много хора каращи паджеро.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

това е тойота 90 и според мен е по - добрия избор от двете коли. паджеро спорт е с по - слаб двигател, не е толкова здраво и много трудно се продава след това. на големина вътре и отвън са почти еднакви. но във всеки случаи трябва да имахнеш този огромния ролбар отпред, грозен е
      drive alive

Коментар

Разглеждах такова Паджеро в една автокъща. Стори ми се доста тясно и ниско вътре, а на влизане така си тряснах главата в предната колонка, че още имам болезнен спомен!
        Продавача твърдеше, че е много корав,........ не зная, но от главата ми е по-корав със сигурност!
        NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

по принцип тойотите /модела на снимката е 95, а не 90 - той е с 2 врати/ са доста по-скъпи от Паджеро Спорт... обикновено 96-98 година са по 30 хиляди...
          3.0ТД на Тойота /1KZ-TE/ е един от най-добрите мотори и е поне една класа над 2.5ТД /независимо дали Мицубиши или друг/
          Разхода м/у двата е еднакъв, но вървенето е съвсем различно , нищо че на хартия разликата е само 25кс в повече...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ако я взема /ЛК / какво трябва да и гледам, някъде има ли фабрични дефекти по принцип, колко и е разхода горе долу

Коментар

Дали?

По идея ако няма да ги ползваш (каквото и да вземеш) за сериозен офф роад, а предимно по магистралите си вземи Гранд Чероки за същите пари ще се видиш в много комфортна кола. Че и по-вървяща. А ако все пак ще поизлизаш извън пътя по-честичко, тогава еднозначно Тойотата. Просто е по-сериозен автомобил.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

До: Toyota Land cruiser 3.TD ili Mitsubishi Pajero 2.5TDI

Разгледах обявите за продажби в нета и дебата във форума за Toyota Land cruiser 3000 и Mitsubishi Pajero 3000V6, 2 врати, произведени 1998-2000 г. На първо четене техническите данни са сходни, но Тойота е по-скъпа с 20-50%. Вероятно, пропускам някои съществени разлики - така ли е или е въпрос на "търсене и предлагане"?
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Дааааа, през 2006г. сигурно е било така. Обаче и сега е така

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Разгледах обявите за продажби в нета и дебата във форума за Toyota Land cruiser 3000 и Mitsubishi Pajero 3000V6, 2 врати, произведени 1998-2000 г. На първо четене техническите данни са сходни, но Тойота е по-скъпа с 20-50%. Вероятно, пропускам някои съществени разлики - така ли е или е въпрос на "търсене и предлагане"?
                    Допускам, че основната разлика е, че ТЛК-то е дизелово, а Паджерото - бензиново.
                    Това малко измества първоначалния вид на темата, но при така зададен въпрос другата голяма разлика е, разбира се, разхода на гориво.
                    Имам ТЛК-90, която гори 10 на сто с двигател 1KZ-te и гуми 265/75 16 и предразполага към "настъпване".
                    Паджерото със сигурност ще "хапва" повече, но предлага алтернативи като горива/не съм им фен!/.
                    Да не забравяме също, че и газовата инсталация е инвестиция "за избиване".
                    Тойота все пак си тежи с името и за това също се плаща.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Взимай Toyota и после ще черпиш. Ако намериш с двигател KD-FTV (2001 и нагоре) да знаеш, че си случил.
                      LZ1AIV

Коментар

От: До: Toyota Land cruiser 3.TD ili Mitsubishi Pajero 2.5TDI

Доколкото знам от приятели Паджеротата си горят повечко дори и с дизелов двигател. Аз лично за кратко притежавах TLC 80 VX 4.2TD и честно казано останах очарован от този автомобил, както на пътя така и извън него. А и разхода беше повече от приличен за такъв голям двигател - около 12л/100км.
                        Така че вземай Тойотата.
                        [COLOR="black"][B][I]Wrangler 2.5i[/I][/B][/COLOR]

Коментар

От: Toyota Land cruiser 3.TD ili Mitsubishi Pajero 2.5TDI

Тъй като се изправих и аз пред подобна дилема с интерес зачетох тази, но...
                          Темата виждам че е доста стара, но защо не я изместихте в малко по- обективната плоскост лежаща между Pajero 2.8 и TLC 3.0 турбо- и двете по 125кс.?!
                          За двигателите знам че с верига е Паджерото, а с ремък е Тойотата.
                          Разхода обаче е в полза на Тойотата.
                          Паджерото от друга страна има Супер Селект, но пък е с носачи (което го прави по- комфортно за асфалт),
                          докато Тойотата е с мостове (подходящо за тежък офроуд), както и Патрола (който е в по- ниския ценови клас спрямо TLC).
                          Съвсем друг вид ще придобие дискусията, ако се включи и темата за автоматични и ръчни скорости, офроуд и разход.

В крайна сметка от прочетеното по принцип, за 80% каране асфалт предимството е на Паджерото заради суперселекта (примирявайки се с малко по- висок разход),
                          а за тежък офроуд са патрола и тойотота (заради целите мостове), като предимството на Патрола е че е с верига и е в по ниския ценови клас.
                          При Патрола обаче се наблюдава в редки случаи и при невзети навременни мерки (от "майстори") пренапомпване на чашките, докато тойотата (3.0тд) и паджерото са с пулове на повдигачите (парета).
                          Бензин в кръвта!
                          http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150681644348141.417840.569443140&type=1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X