Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за оглед на Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за оглед на Cherokee

Колеги,

Позволявам си да пусна това питане отново като отделна тема, понеже в залепената тема за огледите като че ли няма особено движение. И така:

Тия дни ходих да гледам Черокито Wagoneer на един колега от форума - много красива класика от 1985-86, и ми легна на сърце като возия, но все пак не бих рискувал да го взимам без съвет от човек, дето разбира от тия машини. С Нивата така се метнах на късмет, и после станах най-любимия клиент на близкия магазин за съветски части. По този определено няма да се мине без работа (поне по тенекиите и двигателя) но не мога да преценя какво още ще има да се прави, докато се стигне до идеално - или почти идеално - състояние.

Моторът е бензинов V6 2.8, 115 коня, на 160000 мили. Реве като американски състезателен звер от 70-те, но на потегляне е тромав като дизел - идва му кефът чак на по-високите обороти и като включи на втора (кутията е автомат). Не мога да разбера дали е нормално или има проблем с двигателя/трансмисията.

(BTW, от всичките мнения за газови уредби по форума не мога да схвана - добра идея ли е да се сложи газ на такъв точно двигател, или да забравя? Джипката ми трябва предимно за по-дълги трасета с off накрая, така че чисто бензиновият вариант не ме урежда хич.)

Раздатката е NP207, предшественика на NP231, със същите режими на работа. При включване на предния мост на място има изхъркване на зъбчатки - много лош знак, или е нещо в рамките на нормалното след 20-ина години работа?

Накратко - търся помощ от някой, който да има време е да я погледне (на 15 км от София) или да му я закарам, ако й се съберат всички документи и застраховки.

Благодаря отсега за всякакви съвети!
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X