Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2,7 TDI или Дискавъри 300tdi/Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2,7 TDI или Дискавъри 300tdi/Td5

Здравейте! След доста четене в различните форуми се оформи горната дилема.
    Първо: За какво ще го ползвам-тук мога да пиша до безкрай, но ще маркирам основното-живея на място до което се стига след около километър средно тежък черен път, но през зимата си е мъка и пежото не излиза от бокса; поради проблеми с водата ще ми се налага тегленето на ремарке с вода /около 1т/; веднъж два пъти годишно оффроуд семеен туризъм; когато другата кола е в бокса ще се ползва ежедневно; и други подобни ежедневни неволи, които на един лек автомобил му идват в повече..
    Второ: Година на производство - `98г.-`02г.
    Цена: 10к-15к
    Вероятно съм пропуснал да посоча някои неща.
    Ще съм благодарен за споделени лични впечатления от тези автомобили, а ако някой ги е карал и двата(трите), и сподели тук ще е върхът!!!
    Дискавъри 300 тди ръчка
    Витара тди автомат
    XT660R

До: Терано 2,7 TDI или Дискавъри 300tdi/Td5

Карал съм и двата джипа моя съвет е да вземеш Дискаварито 300тди /Td5 много по широко е и е по удобно за каране.А ако ти си иска японче има много по хубави от терано 2 дори и при нисан

Коментар

Ако решиш да взимаш Дискавъри, то тогава избери 300Tdi (Диско 1 от 1994 до 1998 г).
      ТД5 е страхотен двигател, но се монтира на Диско 2(от 1998 до 2004), което има много електроника и чести проблеми с въздушното окачване. Не е надеждно.

Коментар

Това, което е писал Лазар е прав. При Дискавъри нещата стоят така:

- 300tdi се слага на Discovery I до 1998г.
        - Td5 се слага на Discovery II след 1998г.

300tdi е доста надежден двигател, но четейки за твоите цели на експлоатация не смятам, че е удачен. Много здрав, но и доста тромав и неефективен на асвалт в сравнение с Td5, който предоставя повече от задоволителна динамика с добра икономичност. Макар и наличието на много електроника, досега не са регистрирани сериозни проблеми с нея - конкретно по двигателя. Въздушното окачване естествено прави проблеми, но се лекува трайно и окончателно с подмяна с лифт окачване (без въздух) - резултата е незначителен компромис във возията за сметка на абсолютна надеждност и простота на обслужване.

За Нисана не мога да кажа нищо, но смятам, че Дискавъри-то ще е по-добро откъм интериор, возия и комфорт, динамика и разход.

Успех в избора!

Коментар

Колега , имам две Дискавърита , ако искаш обади се да ги пробваш , не е задължително да ги купуваш от мен. Във Варна съм , 0888626856 Ивайло.

Коментар

Благодаря за споделените мнения и за показното на Ивайло за поведението на Диско в градски условия. Хареса ми.
            Надявам се скоро да мога да се похваля с нова придобивка. Има ли смисъл да споменавам, че Диското по ми лежи на сърцето..
            Дискавъри 300 тди ръчка
            Витара тди автомат
            XT660R

Коментар

Първоначално публикуван от jumbo1 Преглед на мнение
              Има ли смисъл да споменавам, че Диското по ми лежи на сърцето..
              Има, има ...
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Оглеждах едно Дискавъри 300 тди . като купе и двигател изглеждаше читаво. Предния мост обаче беше омаслен. Предстои да го водя на майстор да го огледа. Дайте акъл какво/как да огледам или тествам. Изчетох почти всичко писано за Дискавъри тук, но още един акъл не е излишен.
                Дискавъри 300 тди ръчка
                Витара тди автомат
                XT660R

Коментар

• Да не пуши синьо като Камаз. За целта го изпъни на прав път, при около 2000об/мин трябва да се включи турбото - чува се виене и усещаш увеличаване на тягата осезаемо.Не трябва да пуши много черно. Не трябва да пуши бяло изобщо!
                  • Да превключва скоростите мазно.
                  • Да превключва бързи-бавни без удари и стържене, както и блокажа
                  • Ако моста е омаслен около прасето- не е страшно - гарнитура и/или семеринг, но ако е омаслен около главините е повече работа (разглобяване)
                  • При майстора проверете нивото на маслото в скоростите, раздатката, диференциалите и предните главини.
                  • Проверете кормилната кутия за течове, задължително!
                  За ръждите мисля, че подразбира..особено по задната част на шасито
                  Това се сещам за сега.

101 реплики на продавача на автомобили на старо

Успех!
                  Последно редактирано от Lazar; 06-06-08, 10:46. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от jumbo1 Преглед на мнение
                    Оглеждах едно Дискавъри 300 тди . като купе и двигател изглеждаше читаво. Предния мост обаче беше омаслен. Предстои да го водя на майстор да го огледа. Дайте акъл какво/как да огледам или тествам. Изчетох почти всичко писано за Дискавъри тук, но още един акъл не е излишен.
                    Гледай за:
                    1. Ръжда - пода на багажника, местата където се допира алуминий и желязо - панти и пр., уплътнения на люкове (ако е с такива).
                    2. Течове - раздатъчна кутия и най-вече кормилна кутия.
                    3. Луфтове - трансмисията е full time 4x4 и по принцип (при ЛР) е нормално след време да се отворят някакви луфтове. Долавя се най-много между раздатката и скоростите - при по-рязко превключване (без "обиране" със съединителя).

Успех!

Коментар

Също така, си разчети допълнителни 2000лв за смяна на всички ремъци, ролки и чорби, нищо, че са "сменени". Ако продавача ти каже, че е с ангренажна верига, значи не е - с ремък е...най-вероятно оригиналния, от завода.

Коментар

Благодаря! Страхотни сте! Понеделник или вторник ще ходя да го гледам (вероятно и на майстор) ако не е продадено и ще пиша
                        Дискавъри 300 тди ръчка
                        Витара тди автомат
                        XT660R

Коментар

Здравеи колега! Аз също съм от Варна и мисля дати звн. за мнение по Диското като машина.Щото мисля да си купувам или Диско или Екслорер ,но ще мисля още и ще почета.Ако имаш Впечетления от Експлрер щесе радвам даги чуя!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X